Mentinerea disciplinelor Drept Roman si Istoria Dr. Romanesc


Musafir

#1

2015-11-29 14:48

Sistemul de drept românesc s a născut si a evoluat sub influența dreptului roman. Dreptul roman este numitorul comun al dreptului privat al Europei unite .

Musafir

#2

2015-11-29 16:52

„ ... aduce multora aminte ... de studiile clasice atât de părăsite la noi din pricina indolenţei şi nepriceperii noastre de barbari, care vrem să abandonăm un bun aşa de preţios cum e tradiţia greco-romană? Li-e îngăduit urmaşilor lui Attila şi ai lui Asparuch, le e îngăduit Cehilor şi Polonezilor să se entuziasmeze pentru monumentele literaturii greco-romane, iar nouă, care pretindem că suntem popor de limbă latină, singurul din Orient, nu ni-e ruşine să ne lepădăm în chip aşa de ingrat de comoara clasică ce de mult trebuia cu pietate să fie integrată cât mai intens în patrimoniul nostru cultural?”
Ştefan Bezdechi, 1930, în prefaţă la traducea operei ovidiene „Scrisori din Tomis”.

Musafir

#3

2015-12-02 21:21

Pentru ca aceste materii tin de esenta dreptului, la fel ca si filosofia dreptului, colocviu in momentul de fata. Este mai importanta cultura juridica decat memorarea unor legi care, oricat s-ar schimba nu se vor desprinde nicio data de creatia de acum 2000 de ani. Cine stie drept roman, filosofia dreptului si istoria dreptului romanesc stie "drept".