Salvati Filarmonica Arad!!!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati Filarmonica Arad!!!


Musafir

#76

2014-12-10 17:54

Cand o institutie de cultura ajunge sa declanseze greva - autoritatile ar trebui sa roseasca!
EU !

#77 ROMANI ! SALVATI-VA !!

2014-12-10 18:36

ORCHESRTA  INFIINTATA IN 1890,EU 42 ANI VECHIME,AM SUPRAVIETZUIT AMATORILOR DE ''SEPTICA'' SI AM AJUNS LA CHEREMUL AMATORILOR IN ''PACALICI''


Musafir

#78

2014-12-11 06:28

Mult Succes in ceea ce doriti sa construiti in continuare. Fara mici revolutii evolutia se transforma in regres. Salvati Filarmonica orasului si luptati sa aduceti Aradul la nivel european, capitala artistica a Europei.

Aradul va asteapta la concertele urmatoare!


Musafir

#79

2014-12-11 06:34

Strigatul vostru la nevoie este auzit in Cluj, Bucuresti, Ploiesti, Bacau, Iasi, etc. Dar unde sant directorii de institutii din Arad? Actele voastre de cultura rasuna peste tot in Arad. Unde sant toti cei care v-au auzit? Speram ca sant alaturi de strigatul adevarului.

Va stimam.


Musafir

#80

2014-12-11 06:54

aroganta nu da bine la nici un conducator.
IO V. VOIEVOD.

#81 deviza;

2014-12-11 07:12

Sunt in tara(fila)mea,fac ce vreau cu(din)ea.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-12-11 07:35



Musafir

#83 Re: deviza;

2014-12-11 07:42

musafir

#84 salvati Filarmonica

2014-12-11 07:45

abcdef abcdef

               Ca si cetateni platitori de taxe avem nevoie de o transparenta totala asupra modului de cheltuire a banului public . Unde se gasesc facute publice :

-        Rapoartele de evaluare ale managerului Filarmonicii Arad intocmite de comisia de evaluare ?

-        Rapoartele de evaluare ale consilierilor locali responsabili de cultura , rapoarte intocmite de cei care controleaza activitatea consilierilor locali?

-        Rapoartele de evaluare ale viceprimarului Bognar in activitatea sa de supravegere a activitatii Filarmonicii , rapoarte intocmite de cei/cel care contoleaza activitatea acestui viceprimar ?

Lipseste transparenta activitatii acestor factori . sau asa „trebuie sa fie” , sa nu stim cum e cheltuit banul public . Aceasta este o sfidare a cetatenilor aradeni . Cetatenii aradeni trebuie sa isi formeze o parere despre cum alesii si numitii isi fac datoria .

Este clar faptul ca incompetenta celor numiti responsabili la cultura a dus la o asemenea situatie . De aceea comisia de ancheta a Consiliului Local nu e suficienta , pt ca ea nu ancheteaza activitatea dlui Bognar , activitatea consilierilor pt cultura , locali si judeteni. Vreti o radiografie a intregii situatii ? Atunci trebuie anchetate transparent activitatile responsabililor din Primarie si din CJ. Asta trebuie facut. Asa vom putea afla cauzele rusinii si se vor putea lua masuri de remediere .

Instrumentistii nu fac decat sa atraga atentia asupra imposibilitatii infaptuirii actului muzical din cauza lipsei conditiilor minime de functionare .

 

Demisia managerului incompetent nu e suficienta ; trebuie schimbati toti ceilalti responsabili cu Filarmonica din primarie si din Consiliul Judetean si inlocuiti cu oameni specialisti in domeniu , cu experienta in domeniu si care sa nu fie politruci .

 


Musafir

#85

2014-12-11 11:46

mult succes domnilor artisti...dar trebuie sa mergeti cu demersurile mai departe decit simpla debarcare a filfizonului cu diapazon"" pentru ca el este doar prelungirea miinii aceluia care doreste desfiintarea Filarmonicii aradene inceputa odata cu ridicarea scaunelor fixe acum vreo sase stagiuni,acelasi om care desi a facut foarte multe lucruri bune pentru Arad, nu-si poate depasi nivelul de iubitor de manele, si este ,o spun cu parere de rau, incapabil sa inteleaga pentru ce au nevoie aradenii de o Filarmonica functionala si pentru ce iubesc melomanii muzica simfonica "live".Acelasi om despre care vorbesc nu vede ca pe frotispiciul impozantei cladiri scrie mare...vizibil...PALATUL CULTURAL... nu Casa de nunti sau CAZINO.In toata lumea asta,stimate d-le Falca , cultura este sponsorizata in proportie de 90% din bani publici suma de care are nevoie Filarmonica este infima ,poate la nivelul a 10 metri de autostrada, sau costul umplerii de 10 ori a unei gropi in asfalt (care oricum se face de doua ori pe an de mintuiala ca sa aiba firmele de constructii de lucru).Este vremea ca elitele aradene,si nu numai, sa ia atitudine, pentru ca sa nu uitam...poporul care isi ucide cultura isi pierde identitatea.
Sanda

#86 salvati Filarmonica

2014-12-11 12:27

Cum este posibil ca  autoritatile sa taca chitic,sa nu se exprime oarecum-printr-un comunicat,ceva..sa arate ca le pasa?????????? La urma urmei,cred ca cetatenii,cei care isi expun parerile vis-a-vis de situatia in care se afla Filarmonica-au dreptul de a sti exact ce si cum se poate rezolva problema!!!!

Normal ca iubitorilor muzicii adevarate le pasa de artistii lor,care le-au oferit de-a lungul anilor atata  bucurie in suflete,atata inaltare in simtiri, iar acum,vor avea asa Sarbatori -fara bucurii,fara concertele de Craciun si Anul Nou,fara bani,....lasati la mana si la mila unui personaj atat de controversat ca dl.director dr.Vacean!!!

Ce e asa greu de priceput?? Dragoste cu forta nu se poate!!si daca dumnealui nu intelege,trebuie sa i se explice...de cine?? aici e hiba!!!!sa se gaseasca dom'le odata persoana potrivita.....dar trebuie avut grija,pentru ca- acest domn director,nu poate avea respect si nu da ascultare, decat " unora cu cel putin o clasa mai mult"(ca el)..si har Domnului.....are atatia ani de scoala!!!!! Altceva,nu conteaza!

        Dragilor artisti,instrumentisti si membri ai corului,va doresc din tot sufletul sa aveti parte  cat mai repede de ceea ce va doriti!! si multe spectacole si concerte cu sala plina,cu solisti si dirijori care dau totul Mariei-Sale Publicul!!Sper sa mai ajung si eu la cate un concert in frumosul Dvs.oras si Palat al Culturii,sa  gasesc oamenii zambind,cantand si TRAIND FRUMOS,pentru ca meritati asta!!!! 

 

Pentru "Noua Filarmonica Arad"

#87

2014-12-11 12:59

Citind impresionantele mesaje, voi artistii Filarmonici si ai Corului, trebuie sa stiti ca nu sunteti singuri in aceste momente si ca primiti sprijin nu numai de la Aradeni. Si aveti sprijinul altor mari artisti romani care vor fii alaturi de voi in reconstruirea Institutiei voastre: "Noua Filarmonica Arad". Vor fii alaturi de voi in sfintirea locasului vostru: Dirijori si interpreti vor veni sa va sprijine. Si trebuie sa aveti incredere ca veti castiga: cauza voastra este sfanta!


Musafir

#88

2014-12-11 15:21

Un om de caracter ar trebui să-şi dea singur demisia dintr-un post în care vede că nu este dorit şi respectat.

Musafir

#89 o aradeanca

2014-12-11 18:29

Din partea membrilor Filarmonicii Arad,va multumim Drag Public pt.cuvintele frumoase si de imbarbatare,DA! batalia pe care o ducem acum este crunta  si parca nu se mai termina,dar speram sa nu fie degeaba,abia asteptam sa va bucuram din nou!!! cu respect o artista(care acum e in greva)

unde suntem?

#90 Valoari culturale de exceptie!

2014-12-11 20:39

In urma cu 124 de ani cetatenii acestui oras au luptat pentru "FONDAREA SOCIETATII FILARMONICE" (1890). 

Franz Liszt, Johann Strauss, Anton Rubinstein, Pablo Sarasate şi Henry Wieniawski, Johannes Brahms şi  Josef Joachim,Pablo, George EnescU, Bela BartoK, Zoltan Kodaly sunt personalitatiile care au realizat concerte de mare valoare in Sala Palatului Cultural al Filarmonicii, o sala cu o acustica deosebita.

Sper ca autoritatile sa se sesizeze in a se informa de valorile culturale de exceptie si traditie ale acestui oras.

melomanul

#91

2014-12-11 21:11

Ciudat ca distinsii sindicalisti nu au facut scandal cind „baiatul asta” (in mandatul lui) le-au fost marite salariile. Sigur, nu din buzunarul „baiatului” au venit banii, ci de la Primarie. Dar directorii dinaintea „baiatului” nu au facut nimic pentru asta. Unde era sindicatul pe atunci? Ciudat este ca lumea uita (sau se face ca nu stie) ca toata povestea asta a inceput cind sindicatul l-a dat pe mina ITM-ului pe Vacean, adica au reclamat institutia in care lucreaza si unde aveau un loc caldut; n-o fi directorul „usa de biserica” dar de ce nu spune nimeni ca asa a pornit totul? De ce tot conflictul este pus pe seama directorului si nimeni nu zice nimic (sindicalistii adica) despre faptul ca a fost provocat? Adica esti suparat pe mine fiindca ti-am tras una dar nu spui ca tu nu mi-ai dat pace!!! Directorul a deranjat interesele celor din orchestra in special, a deranjat indisciplina cumplita din Filarmonica; asta-i problema. Asa ca dragi sindicalisti nu va mai ascundeti in spatele „limbajului impardonabil al directorului” ci spuneti publicului cit de mult lipsiti de la repetitii (unii), cita lipsa de respect este pentru dirijorii ca va conduc, spuneti melomanilor aradeni si diagnosticul pe care l-a pus maestrul Galati, de cite indisciplina dati dovada la repetitii, de ce unii nu cinta la repetitii, etc. Cred ca este o dovada clara de ipocrizie faptul ca tocmai cei care reclama „limbajul” și „atitudinea nepotrivita” au ei insisi un limbaj si o atitudine care nu cadreaza cu titulatura de cor „academic.”

Cit despre „managementul defectuos” ma intreb cum de-i deranjeaza acest aspect? Dar pina acuma? Sub maestrul Frandes totul a mers struna in managementul institutiei? Sa fim seriosi! Protestul acesta „pute” de la o posta a interese deranjate si ascunse sub aceste motive de risul lumii. 


Musafir

#92

2014-12-11 21:27

Dragi artisti nu va pierdeti speranta!Pana una alta voi sunteti cei care ati tinut aceasta institutie in spate si datorita voua auzim muzica buna.Dumnezeu sa va ajute sa reusiti!Spectatorii va sunt alaturi!

un simplu spectator

#93 raspuns melomanului nr 91

2014-12-12 00:09

copy paste ???

:)

1 Orice ziarist poate cere maestrului Galati o opinie 

2 Orice aradean interesat de muzica il stimeaza pe maestrul Frandes 

3 Oricine stie ca si Vacean e un angajat la randul lui nu da salariile de la el de pe mosie      nu de el depinde acest fapt. 

 4 Singurul lucru care pute nu se afla printre artisti 

 

altceva????

 

copy paste ??  

 :)

 

 


Musafir

#94

2014-12-12 00:33

sub mandatul lui vacean numarul artistilor sa inputinat asa de mult incat sunt la limita functionarii orchestrei .  asta a facut vacean este marea lui realizare despre asta e vorba .  ii ameninta ca ii desfinteaza i sa suit puterea la cap se crede stapan  . tot face comentarii si la emisiune despre artistii care predau la scoala de arta muzica si ca de aia nu au timp sa studieze . cata falsitate . sunt doar  cativa care predau si au putine ore dupa masa . dar vacean nu cumva si el este angajat la liceu? asta auitat sa spuna . 

 


Musafir

#95 un grevist

2014-12-12 06:09

Vacean e angajat la liceul de muzica,isi ia banii dar nu onoreaza cu prezenta orele,din potriva le comunica elevilor ca daca nu vin la ora de pian le da nota 10,acest director nu a facut nimic in astia 3 ani de cand este manager,doar a distrus si iar a distrus,rusine sa-ti fie,da-ti demisia si pleaca odata!!!!!!!!!!Nu te mai suportam!!!!!!!


Musafir

#96 Re: raspuns melomanului nr 91

2014-12-12 06:31

#93: un simplu spectator - raspuns melomanului nr 91  

 Pai stimate „simplu spectator”, daca suntem de acord ca Vacean nu da de la el de pe mosie salariile la Filarmonica, atunci de ce i se imputa lui asta?

Daca nu de el depind infiintarea posturilor la orchestra si cor, de ce i se imputa lui acest lucru?

Despre opinia maestrului Galati, ma asteptam sa spuna cei din Filarmonica, in special coristii, cum s-au purtat cu maestrul Galati si ce le-a spus el, sau e ceva ce nu trebuie sa auda publicul meloman din Arad despre corul „academic”? Evident ca orice ziarist va primi (cred) un raspuns de la maestrul Galati, dar nu cred ca suntem naivi ca vom afla dialogul dintre acest maestru al culturii si coristii „academici” din Arad!!!!

Maestrul Frandes este un domn dar asta nu are de-a face cu dezastrul organizatoric, cu lipsa de disciplina tolerata de el, etc. Situatia aceasta tensionata nu a aparut la Filarmonica din mandatul directorului Vacean!!!! Ea vine de pe vremea maestrului Frandes, s-a perpetuat si pe vremea doamnei Talmaciu, si continua si acum. Singurul numitor comun pe care-l vad eu este sindicatul si corul (unii). Astea sunt entitatile care mereu in ultimii ani au avut conflicte nesfirsite cu toti directorii. La fiecare director i-au gasit o buba. Si dai cu lupta sindicala....

Asa ca nu mai dati vina numai pe directorul Vacean.... oricum stim ca e impulsiv si are multe carente, dar nu uitati ca atunci cind doi se cearta de obicei ambele parti au o parte de vina. 

Dar stimate „simplu spectator” tot nu am auzit nimic despre cine a inceput conflictul? Cu ITM? Cine a reclamat la ITM? Vacean? Sindicatul? Nimic despre cauzele reale ale inceperii conflictului? Suspecta tacerea asta.... Sau e ceva ce publicul nu trebuie sa auda???? Ca nici sindicatul nu e chiar usa de biserica.... Ma asteptam la o abordare mai echilibrata din partea criticilor situatiei de la Filarmonica...


Musafir

#97

2014-12-12 08:13

Sunt alături de orchestra și corul Filarmonicii din Arad și sper din toată inima ca arta să fie susținută în acest mare și frumos oraș!
musafir

#98 Proiectul managerial sa fie el oare?

2014-12-12 08:23

Daca managerul nu-si da demisia si nici nu este demis inseamna ca acesta este proiectul de management aprobat de autoritati, de "a distruge"imaginea acestei institutii de prestijiu. 

Suntem alaturi de artistii filarmonici.


Musafir

#99

2014-12-12 08:59

Sper sa se remedieze situatia cat mai repede. Ar fi mare pacat sa distrugem acest bastion al culturii aradene. Nu inteleg lipsa de reactie a organelor competente in acest caz. Daca nu cumva dorinta lor este de a dinamita Filarmonica si a o lasa sa se autodevoreze prin acest conflict. Sper sa nu fie asa.

Musafir

#100

2014-12-13 05:03

Domnul meloman ce sub acest anonimat încerci inutil sa minți si sa deformezi adevarul evident las o mai moale. Adevarul se asterne usor nu are nevooe de justificari si ingrosari nici de artificii comuniste gen autocritica ca sa imparti tu vina la toti !!!!!      Rușine!                       Stimați artiști suntem alături de voi nu va lăsați .