Impotriva fracturării hidraulice a gazelor de șist în ROMÂNIA

Impotriva fracturării hidraulice a gazelor de șist în ROMÂNIA / Anunțuri / Sustineti legea antifracking / Comentarii


Musafir

#1

2014-08-02 17:04

Nu este nevoie de gaze de sist! Nu avem nevoie de fracturare hidraulica! Nu avem nevoie de cianuri!
Dorim ca Romania de azi, cu muntii, padurile, vaile, cimpiile si apele ei sa o lasam urmasilor nostri curate, intreaga, cu Rosia ei Montana intacta, cu bogatiile solului si subsolului in trezoreria Romaniei! Trebuie sa ne trezim, la realitate! Numai noi, impreuna, putem face Romania frumoasa si sanatoasa. Strainii nu vor decit sa ne fure inclusiv, viata!

Musafir

#2

2014-08-02 20:07

Pentrul raul ce ne asteapta NU GAZELOR DE SIST,NU DISTRUGERI ROMANIEI ,AFARA DIN TARA A HOTILOR CE VIN SA SE IMBOGATEASCA DE PE PAMANTURILE NOASTRE ,PAMANTUL ROMANESC ESTE AL NOSTRU NU acelor ce AR TREBUI SA FIE CONDUCATORI CU ADEVARAT ...

Musafir

#3

2014-08-03 06:16

Iarasi se incearca, si deja cu succes sa fim o tara de cobai. Dupa alimentele modificate genetic, dupa circul cu Rosia Montana (unde se incearca sa se infiinteze cel mai mare lac de cianura din Europa, acum cu gazurile de sist ale caror consecinte inca nu le stie nimeni din lume...dar guvernele noastre nu le pasa de locuitorii acestor paminturi ci numai de buzunarul dinsilor asa ca ne fac cobaii europei!
Trebuie sa ne stringem rindurile si sa ne ridicam vocea, sau chiar sa iesim in strada si sa protestam cu fermitate impotriva acestor incercarii de a exploata bogatiile tarii, lasind o catastrofa ecologica in urma !
NE trebuie in primul rind legii care sa interzica experimentele pe care nici tariile civilizate nu le asuma!
Nu exploatare pe baza de cianura, nu exploatarea gazelor de sist, nu alimente modificate genetic..si cred ca list mai continua!

Legile acestea trebuie sa le cerem noii, locuitorii tarii acesteia, ca altfel guvernelor nu le pasa nici un pic!

Musafir

#4

2014-08-03 06:49

Din păcate majoritatea "aleşilor" (din fosta USL sau din PPDD) sunt nişte mediocrii, penali, incompatibili sau şmecheri care au ajuns în parlament cumpărându-şi votul (ex.pt colegiul 3 şi 6 Mureş: Akoş Mora un incompatibil care refuză să plece din Parlament şi un membru PPDD-un SRL-ist necunoscut al cărui nume l-am şi uitat care nu ştiu dacă mai e în PPDD!!) aşa că şansele sunt minime folosind această cale legală şi democratică.Tot mobilizarea celor conştienţi, care nu sunt indiferenţi faţă de soarta României, în frunte cu tinerii, ca să iasă cu proteste în stradă poate ajuta (cum s-a ieşit pentru Roşia Montana).Doamne ajută-i pe români să se trezească.PS dacă ajunge Ponta sau Johannis preşedinte dispare orice speranţă pentru cel puţin 3 ani de zile.Aşa că atenţie la vot.
alex

#5

2014-08-03 09:23

cum putem sustine propunerea? concret.

Musafir

#6

2014-08-03 09:42

Buna ziua,
Sint impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica atit timp cit sint premise ca aceasta tehnologie sa fie utilizata in Romania cu costuri minime pentru masurile de protectie a mediului pe termen scurt si lung.
Sint impotriva tendintei de a spune NU "din prima" la orice.
Sint PENTRU exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica printr-o tehnologie corect aplicata si cu redevente corecte pentru statul roman si pentru cetatenii pe ale caror proprietati se fac sau urmeaza sa se faca explorari si exploatari.

 

Deja apar comentarii din categoria " NU la orice". In mesajul meu nu am folosit cuvintul politica si nici trimiteri la aceasta. Pentru ca sa ne descurcam prin noi insine avem nevoie de utilizarea corecta a resurselor. Cind s-a inceput construirea de cai ferate in Romania, ieseau comunitatile, cu preoti in frunte, sa alunge unealta diavolului. Sper ca am invatat cite ceva. Ar trebui sa ne pese de tara asta la modul practic, nu declarativ, incepind cu grija fata de natura si terminind, daca vreti si politica, cu atentia, maturitatea si lipsa de patima cu care votam.

De ex. nu agreez mitingurile ecologistilor dupa care trebuie facut curat. Nu agreez exprimarea dezacordului fata de exploatarea gazelor de sist in timp ce poluez, constient sau nu mediul.

Ma intreb cum este posibil ca intr-o tara cu atit de "multa grija manifestata pentru conservarea mediului" este atit de multa mizerie in natura si atit de multa desconsiderare a acesteia.

Mai mult rau decit prostia si saracia nu poate sa faca nici macar fracturarea hidraulica.


Musafir

#7

2014-08-03 09:50

Nu sunt de'acord!....NU AGREEZ SOLUTIILE POLITICE !Am nevoie ca aceasta tara sa depinda doar de sine !

Musafir

#8

2014-08-03 16:01

Buna seara,sunt de acord cu orice demers care vine in sprijinul acestei initiative,voi semna orice inscris in acest sens,dar sanatatea nu-mi permite sa ma deplasez.Orice veti intreprinde voi sti ca o faceti si spre binele meu,drept pentru care va multumesc,Cu stima ,Elena

Musafir

#9

2014-08-03 16:06

Ca roman susţin protestul tuturor celor care si-au exprimat opinia impotriva exploatării gazlor de sist. Vreau să trăim intrun mediu mai sănătos şi să bem o apă potabilă.Am vizionat filmele date pubicităţii,din America, şi am rămas stupefiată.

Musafir

#10

2014-08-03 16:19

Nu ne trebuie gaze de sist. Vrem apa si aer nepoluate.

Musafir

#11

2014-08-03 16:25

Aşa voi face !
Marţi contactez doi senatori şi un deputat .
Doamne Ajută !
Radu Humor

#12 Re:

2014-08-03 16:30

#6: -

Vrăjeală tipică de Chevronist !

Lasă tu ţara asta în grija noastră, a românilor !

Lasă gazele şi vezi--ţi de Gaza voastră !

Mai bine ai milita pentru oprirea genocidului pe care-l fac acolo nişte descreieraţi de-ai tăi !

 


Musafir

#13

2014-08-03 17:45

Get a frack out of Romania!

Musafir

#14

2014-08-03 21:04

America are 40 de ani de fracking in spate. Australia are 25 si Noua Zeelanda are si ea 20. Stim cum era inainte si ce s-a intamplat dupa. Toate articolele aparute in ultima vreme pe stirile Yahoo! sunt niste idiotenii menite sa prosteasca pe prosti. Niciodata fracturarea nu este vinovata de nimic, spun ei. Ba este eroare umana, ba este de la natura, ne mint acesti asasini. Cel putin asta vor astia sa credem. Am citit si ultima mizerie propagandistica in care vroiau sa ma convinga/prosteasca pe mine ca fara fracturare moare tot globul pamantesc. Si daca aceasta fracturare nu este periculoasa cum ne mint ei, atunci de ce acesti asasini intra intotdeauna pe usa din dos, incalcand legea, mituind si facand trafic de influienta? Trebuie sa ne opunem, fie legal in instanta, fie ilegal cu arma in mana! Sa ia fiecare ce are: sabie, bata, coasa, topor, furca, sa ne strangem toti si sa-i macelarim pe acesti tradatori si uzurpatori de tara.

Musafir

#15

2014-08-04 09:15

Avem o clasa politica incompetenta si tradatoare pt. ca ar putea Parlamentul sa propuna o lege clara a exploaterii ma refer la gazele de sist , a minelor de carbuni , a extractiei de petrol (apropo ce s-a intimplat cu redeventa de la OMV Guvernul trebuia sa negocieze cu OMV redeventa care trebuie sa oplateasca iar Romania se imprumuta la FMI, cita bataie de joc si tradare exista in acesta clasa politica pentru guvern minciuna si slugarnicia este prioritara unde sunt locurile de munca promise pina cand Romania isi mai permite experiente cu ministri incompetenti dar tineri acesta este rezultatul incompetentei si tradarii.Cu parere de rau Parlamentul nu va adopta nici un proect de lege impotriva fracturarii hidraulice pentru ca sunt interese dictate din afara iar slugile trebui sa le execute acasta este adevarul, numai iesind in strada, demonstrind eventual poate sa ii sperie sa adopte un proect de interzicere a fracturarii hidraulice.Aceasta clasa politica nu este pentru popor si tara ci numai pentru interesele de grup si personale nu vedeti ca nimic nu fac in favoare obiditilor de votanti si a tarii (vezi legea vinzari terenurilor o calamitate nationala de vinzare si tradare, si sperati ca acesti tradatori sa adopte ceva pentru popor si tara va inselati amarnic ,aceasta clasa politica trebuie schimbata total din temeli numai atunci se vor putea face legi si o conducere demna pentru tara.

Musafir

#16

2014-08-04 11:41

Oare cand o sa reusim sa punem si binele comunitatii pe primul loc, inaintea intereselor create de somnul constiintei noastre? Ca, in definitiv, nu putem spune ca punem binele propriu pe primul loc, fiindca despre ce bine vorbim, in contextul unei lumi faramitate, poluate, nesigure... ? Ce bine propriu? Ce binele copiilor nostri? Ce fel de monstri suntem cand constiinta ne e pusa in lesa?

Musafir

#17

2014-08-04 11:52

Inainte de a sustine ceva, trebuie sa si cunosti. Unde poate fi citit proiectul de lege, care este numarul de inregistrare cu care a fost depus pentru aprobare? Multumesc

Musafir

#18

2014-08-04 11:59

Nu,nu,nu!Si iarasi,nu!M-am saturat de asa-zisi "ivenstitori straini"!Sa faca ala ceva ca acolo,in SUA,nu la noi!Noi cu ale noastre,ei cu ale lor!

Musafir

#19

2014-08-04 14:04

va multumesc ca mergeti mai departe cu aceste demersuri: nu fracturarii hidraulice !

Musafir

#20

2014-08-04 14:22

continuati, va sustinem, suntem impreuna !

Musafir

#21

2014-08-04 15:03

SUSTIN ACEASTA INITIATIVA

Musafir

#22

2014-08-04 17:45

Nici macar Ceausescu care voia independenta energetica TOTALA a Romaniei nu a avut curajul sa faca exploatarea gazelor de sist,desi ar fi avut cu ce, pentru ca un patriot i-a explicat ca , pe termen mediu si lung, pagubele, adica poluarea ireversibila a panzelor freatice si a resurselor acvifere de mare adancime, sint mult mai mari decat presupusele beneficii.In SUA in prezent opinia publica a constientizat faptul ca exploatarea prin fracturarea hidraulica i-a nenorocit ca natiune, pe mult timp de acum inainte.

IONESCU IULIAN,IASI

Musafir

#23

2014-08-04 19:41

Ne opunem categoric explatarii gazelor de sist in Romania. Sper ca vocea noastra sa se faca auzita si sa se tina cont de vointa noastra, a celor care traim aici, sa nu fim ascultati doar atunci cand au nevoie de voturile noastre!!!prof. Ana Tanasescu

Musafir

#24

2014-08-05 04:10

Va rog, interziceti extractia oricarui tip de resurse prin metode distructive. Si-asa s-a facut destul rau, opriti-va pana nu e prea tarziu. Vor fi oameni in tara asta care vor avea de suferit si dupa ce vi se termina voua mandatele. Nu ati fost alesi ca s-o exploatati, ci ca s-o lasati mai buna dupa voi.

Musafir

#25

2014-08-05 05:52

Jos fractarea!!!