REVIZUIRE BAREM - EVALUAREA NAŢIONALĂ PENTRU ABSOLVENŢII CLASEI A VIII-A 2014


Musafir

#51

2014-07-01 16:11

Crede-ma , nu cred ca am învățat niciodată pe de rost. Dar chiar nu are un copil de 14 ani cum sa înțeleagă Minulescu care este simbolist. Cum as fi putut eu înțelege dintr-o poezie in care se zice de patru ori " Bine ai venit , An nou !" ca mesajul este frica de moarte ?! Dacă vrei sa înțelege asta bine ,dacă nu , bănuiesc ca e rău sa fii prost si sa nu pricepi . Acum tu ești liber sa postezi in continuare comentarii cretine dar tu nu ai fost acolo si nu ai primit o nota mica pe ceva ce nu aveai cum sa știi așa ca nu cred ca ești in măsura sa comentezi.

Musafir

#52

2014-07-01 16:22

Am studiat fabule , basme , pasteluri , texte epice dar simbolisme ? Si dacă ne-ar fi dat un simbolism , măcar sa fi fost mai ușor . Dar oricum , poate suntem noi penibili dar exista o grămada de profesori care au zis ca Minulescu se face in a 12-a si ca cei care au făcut subiectele sunt idioti . Acum nu știu pe cine sa cred , un deștept care se crede foarte inteligent ca știe sa comenteze sau pe niște profesori de limba romana ?!

Musafir

#53

2014-07-01 17:41

Nu stiu dupa ce barem s-au recorectat lucrarile contestate, dar notele au fost izbitor de asemanatoare cu cele initiale..Eventual un pic mai mici, dar in limita a 50 de sutimi.. Un fel de mesaj din partea men de genul " nu se comenteaza rezultatele corecturilor.. profesorii corectori nu gresesc..asa ca mucles "
Este absolut revoltator.. ca de altfel multe lucruri care se intampla in tara asta..

Musafir

#54

2014-07-01 18:57

Ar trebui sa se ceara recorectarea tezelor in instanta! poate asa domnii de la Minister se vor linisti si nu-si vor mai bate joc si de altii! Mai este timp! Dl Ponta de ce nu ia atitudine!

Musafir

#55

2014-07-01 19:02

Eu am facut contestatie , iar dupa contestatie mi-a scazut de la 8.45 la 7.15 , ceea ce nu mi se pare deloc corect , deoarece rezolvarile mele erau asemanatoare cu cele de pe barem .

Musafir

#56

2014-07-01 19:10

Cred ca in loc sa ne plângem aici , mai bine încercam sa formulam in nume colectiv o acțiune in instanța împotriva ministerului si a celor care au formulat si susținut subiectele, baremul si solutionarea Contestațiilor.

Musafir

#57

2014-07-02 04:30

Eu am luat 6.50, si am invatat doar cateva ore in ultima noapte de dinainte de examen. Sa fiu oare multumit?
Mihaela

#58

2014-07-02 08:34

Daca doriti, eu sunt pentru a merge mai departe, pentru dreptatea copiilor, haideti sa facem o lista cu cei care doresc sa sustina un proces

Musafir

#59

2014-07-02 09:08

Pentru normalitate si bun simt in tara mea

Musafir

#60

2014-07-02 10:14

sunt de acord cu un proces.. cum putem face o lista cu cei care vor dori sa ni se alature ?

Musafir

#61

2014-07-02 13:45

Buna ziua!
Ma numesc Dorina iar copilul meu a absolvit cls. a VIII-a la o scoala gimnaziala din Cluj Napoca, sef de promotie cu media 10, la examenul de matematica a obtinut nota 10, iar la romana nota 9.3. Am depus contestatie la romana, deoarece, conform baremului nota copilului ar fi trebuit sa fie cel putin 9.8. Mentionez ca fiul meu, in decursul celor 8 ani de studiu a obtinut numeroase premii si medalii la diferite concursuri si olimpiade (la romana, matematica, educatie tehnologica, chimie, fizica, etc.), deci, dupa atatea zeci de concursuri este capabil sa-si evalueze corect lucrarea de la examenul de lb. romana.
Am facut contestatie la romana (dupa ce in prealabil am discutat cu 3 profesori de romana referitor la lucrarea fiului meu) deoarece am considerat ca fiul meu ar fi putut fi depunctat la subiectul I.A.3, unde a raspuns ca masura primelor 2 versuri ale poeziei este 4-6, deoarece nu era specificat clar ca trebuie masura primului si al celui de-al doilea vers, ci masura primelor 2 versuri, iar la clasa au fost invatati ca regula este sa se scrie mai intai cifra mai mica si apoi cifra mai mare: de ex. daca era de analizat masura primelor 3 versuri masura era 4-10 si nu 6,4,10. Se aplica regula generala. Deci la acest subiect baremul este interpretabil, unii profesori nu au acordat nici un punct pentru varianta de raspuns 4-6.
Dupa contestatie, am ramas consternati, nota finala fiind 8.6! Asta la o lucrare foarte buna! Totusi ca sa obtii aceasta nota inseamna ca lucrarea trebuie sa aiba destule deficiente, ceea ce in cazul copilului meu nici nu se pune problema!
In consecinta am solicitat inspectoratului sa ni se permita vizualizarea lucrarii,iar aceasta se va intampla probabil in urmatoarele saptamani.
Problema este ca nota obtinuta in urma contestatiilor nu mai poate fi modificata, deci chiar daca lucrarea nu a fost notata corect nu se mai poate face nimic, iar copilul rateaza sansa de a intra la un liceu bun (in anul 2013 ultimele medii find peste 9.6)din cauza erorii unor profesori!
Deci cei care au elaborat aceste subiecte de dificultate destul de mare, bareme discutabile, plus corectarea foarte subiectiva si diferita (elevi care au scris aproape la fel au obtinut punctaje foarte diferite) raman insensibili la disperarea unor copii foarte buni, care se simt profund nedreptatiti. Daca greseste elevul este taxat prin nota, iar daca greseste profesorul este taxat tot elevul tot prin nota si culmea e ca elevul nu mai poate face nimic, si trebuie sa se conformeze, chiar daca asta ii poate marca tot viitorul si il poate demoraliza total.
Nu mi se pare normal ca in cazul in care este gresala comisiei, elevului sa nu i se mai poata reevalua lucrarea si daca e cazul sa i se modifice nota!! In cazul nostru cum poti accepta faptul ca o lucrare de nota 9.8 sau hai sa zicem chiar 9.3, sa fie notata in final cu 8.6!!! Dupa ce bareme au corectat acei profesori? Chiar sunt competenti sa faca parte din comisiile de corectare?
Iar cand ti se confirma de la inspectorat ca in afara de a vizualiza lucrarea in prezenta unei comisii alcatuita din profesori de alta specializare si nu de limba romana, ca nu poti afla punctajul acordat pe fiecare subiect in parte, deci nici o sansa nu ai sa afli care a fost motivul pentru care ai primit o nota neconforma cu lucrarea si nici nu mai poti face absolut nimic nici macar sa iti dai seama daca ai gresit undeva, atunci trebuie sa ne resemnam la o asa nedreptate? Ce sa mai vorbim de trauma suferita de copil (redau cuvintele lui printre hohote de plins infernale cand m-a sunat la aflarea notei dupa contestatii:,,mami... mor, mor mami, nu se poate asa ceva este incredibil, mami eu nu mai pot... mor"? Intereseaza pe cineva, comisia sau inspectoratul la ce drame se poate ajuge in situatii de acestea? Ma indoiesc! Nu mai vorbesc despre constermarea profesorilor din scoala si nu numai, care-l cunosc pe copil.
Este inadmisibil!
As dori sa ma alatur celor care se afla intr-o situatie similara, in vederea actionarii eventual in justitie a celor vinovati, daca inspectoratul scolar judetean sau general, dupa sesizarea atator neregului nu considera necesar sa adopte o masura urgenta care sa corecteze astfel de situatii si sa ofere elevilor sansa de a accede la un liceu conform cu pregatirea fiecaruia,la primii lor pasi in viata, care le pot decide viitorul.
Cu stima, mama unui elev profund demoralizat!


Musafir

#62

2014-07-02 16:41

Din pacate nu se mai aude nimic! probabil unii au fost multumiti cu contestatiile! Copiii nostri meritau mai mult! poate Guvernul ne aude si iau o hotarare1

Musafir

#63

2014-07-02 17:07

de ce sa nu avem voie sa vedem lucrarile pana pe data de 8 iulie? Macar atat am merita! Poate intra un profesor sa ne spuna cu cat au scazut mediile la licee ca sa ne putem orienta, eu am auzit cu 1-1.5. Multumesc

Musafir

#64

2014-07-02 17:41

Ce se intampla cu lucrarile recorectate , si tot gresit ? Caz concret:nepotul meu, cu un palmares bogat la nenumarate concursuri scolare, extrascolare, si la nivel national, cu o lucrare aproape fara greseli, care in cel mai trist scenariu ar fi putut lua minim 9.80, iar dupa contestatie are 8.60?Nu mai prinde cel mai bun liceu din Cluj. Care din corectori raspunde pentru ruinarea viitorului unui elev eminent?

Musafir

#65

2014-07-02 19:53

Asta e si problema , nu mai răspunde nimeni . Nesimtirea și ingoranta sunt duse la extrem , dar ceea ce e cel mai grav e ca nici nu se va întâmpla ceva , nu prea curând . Eu am avut 8,15 la romana in condițiile in care nota la matematica a fost de 10 iar media generală de 9,85 . Îmi doream sa intru in Lazar dar este evident ca nu mai am nicio șansa . Pe cine credeți ca interesează ?! Nu da nimeni doi bani. Si după ce își bat joc de noi in halul asta se întreaba de ce plecam in străinătate . Oare de ce ? Oricum m-am saturat de atâta egoism in tara asta , toți se gândesc numai la ei si mai ales la cum sa facă cât mai mulți bani (evident in mod ilegal ) in loc sa facă ceva pentru tara asta . Cât mai trebuie sa suportam toate astea , câte generații vor mai avea de suferit din aceeași cauza ? De ce trebuie sa fim mereu controlati ca niște marionete ? Este evident ca suntem împotriva sistemului acestuia si totuși suntem parte din el , il hrănim si il alimentam in fiecare zi , doar prin faptul ca il acceptam. Pe oricine intrebi zice ca este împotriva si ca el nu este parte din sistem dar simplul fapt ca accepta ca lucrurile sa fie așa înseamnă ca e parte din el si il ajuta sa existe. Deci cât timp va trece pana lumea o sa se oprească din a încuraja asta ?


silviu

#66 actiune colectiva in instanta

2014-07-02 22:00

Si noi suntem intr-o situatie similara cu copilul nostru - Evaluarea Nationala a fost complet incorecta. E vorba de neglijenta si abuz in serviciu si suntem hotarati sa nu lasam lucrurile asa. Insa cu cat suntem mai multi implicati, cu atat greutatea actiunii va creste.

Daca doriti sa participati la actionarea in instanta a celor responsabili, va rog sa ne contactati la adresa urmatoare:

silviu.novac@gmail.com


Musafir

#67

2014-07-03 09:48

Excelenta ideea cu procesul in nume colectiv, ar trebui gasita o cale de a o face cunoscuta prin toate mijloacele posibile,inclusiv retelele de socializare..
O idee foarte buna ar fi sa se schimbe si modalitatea de corectare a lucrarilor..
In momentul de fata cei doi profesori corectori stiu fiecare ce nota a acordat celalalt ceea ce conduce spre posibile abuzuri si fraude.. Ar trebui sa propunem ca cei doi profesori care corecteaza o lucrare sa fie in scoli, eventual in orase, diferite.. Statistic cred ca sunt foarte putine cazurile cand cei doi nu au dat note aproape identice ! Ca si caz concret , la acest controversat examen de romana, fiul meu a obtinut initial 8.15 iar dupa contestatie 8.10.. Este absolut improbabil ca doua seturi de profesori sa pice exact pe aceeasi nota, in afara de situatia cand stiau exact de la ce nota s-a formulat contestatia, si, probabil vor fi avut si ceva indicatii de la minister sa dea nota cam la fel, eventual un pic mai mica..
O alta varianta ar fi sa se poata cere reevaluare notelor acordate unor lucrari si de catre altcineva decat titularul lucrarii.. Astfel, copii care nu aveau nici pe de parte un nivel ridicat la romana, au obtinut note olimpice, de genul 9,70.. Ma intreb cum ?

Musafir

#68

2014-07-03 15:54

De sambata incep inscrierile, cei care au initiat petitia numai au acelasi avnt, in concluzie timpul a trecut in defavoarea copiilor!Pacat! Ati dezamagit multi copii!
Matei Simion

#69

2014-07-03 20:16

"numai" (NU MAI) comenta tu degeaba! fa ceva daca nu esti multumit de aceasta petitie! daca tie ti se pare ca 3-4 zile sunt suficiente pentru rezolvarea unei petitii de genul acesta,in Romania,eu zic sa iti iei tu avant spre alta tara! initiatorii petitiei nu au promis nimic si nu au garantat succesul acestui demers,deci nu au avut cum sa ii dezamagasca pe copiii aflati intr-o situatie deloc corecta. aceasta petitie a fost facuta pentru noi,copiii,chair daca s-a stiut de la bun inceput ca sansele de reusita sunt "cel mult minime".

Musafir

#70

2014-07-04 05:02

Subiectul nu a fost suficient mediatizat! Nu cred ca este cineva vinovat, pur si simplu nu au avut interes .... Ma refer la cei de la Minister si de la Guvern! Au fost subiecte mai incitante, decat viitorul unor copii. Cred ca asta s-a urmarit de la bun inceput! Pacat1

Musafir

#71

2014-07-12 17:51

fapte, nu vorbe.