Fara caini vagabonzi pe strazi

FB_IMG_16620982286242.jpgFB_IMG_1662098234562.jpgBuna ziua stati cetățeni ai comunei Tărlungeni,

Aproape pe fiecare strada din comuna Tărlungeni sunt câini mai mult sau mai puțin agresivi, care atacă fără să fie provocați, în haită sau individual, persoanele care circula pe jos, bicicliștii și uneori și mașinile.

Pentru locuitorii comunei Tărlungeni acești câini fără stăpân constituie un real pericol, atât pentru ei cât și pentru persoanele care ii vizitează, cât mai ales pentru copiii lor, care nu pot circula pe stradă pe jos sau cu mijloace de transport nemotorizate fără a fi atacați.

O alta ingrijorare a cetatenilor o constituie faptul că acești câini pot fi purtători de boli și pot periclita sănătatea locuitorilor și a animalelor lor domestice prin răspândirea acelor boli.

Noi, semnatarii care locuiesc in comunaTărlungeni, solicităm autorităților locale să pună în aplicare legea, conform art. 7 alin (1) din OG nr. 55/2002 republicată in 2014:

"Consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale sunt considerate proprietari ai câinilor fără stăpân și ai câinilor care circula liberi, fără însoțitor, în locuri publice, care nu au fost revendicați ori adoptați în condițiile prevederilor legale și au obligația de a captura și escorta acești câini, prin intermediul personalului calificat.”

Astfel, cerem Primăriei Tărlungeni să ia măsurile necesare privind eliminarea câinilor vagabonzi de pe străzile comunei Tărlungeni. Sunt cetățeni care au văzut mașini cu câini care sunt eliberați pe străzile noastre,pentru ce avem camere de supraveghere daca nu sunt folosite și oamenii care fac asemenea lucruri nu sunt pedepsiți conform legilor?

Cerem de astfel autorităților să înștiințeze și cetățenii despre obligativitatea de a steriliza/castra animalele fără pedigree pentru a nu se mai înmulți abandonul acestora.

Împreună știu că putem reuși.

Mulțumesc tuturor pentru implicare!

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Mezei Ioana să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...