Fair-play si respect in baschet

Pentru un baschet corect si curat va rog sa ne sustineti petitia privind:

- egalitatea de sanse a oricarei echipe ce joaca impotriva CSU Ploiesti

- comportamentul neadecvat al lui Catalin Burlacu

- incalcarea sistematica a regulamentului de catre Alexandru Iacobescu

- arbitrajul partinitor al arbitrilor Marius Ciulin si Fabiana Martinescu

Baschetul este considerat de multi unul dintre cele mai spectaculoase si curate sporturi de echipa. Imaginea acestui sport a fost patata atat de catre jucatorul de baschet Catalin Burlacu, care de altfel nu se afla la prima reusita de acest gen, lovind intentionat cu cotul un jucator advers. Poate ca nu ar fi chiar atat de dramatic daca nu am considera ca faza s-a intamplat in fata copiilor de la clubul de juniori invitati pentru a fi premiati in pauza jocului pentru rezultatele din baschet. Oare ce vor invata copiii din aceasta faza? Respect, Fair-play? Nu sunt doar sloganuri, ci valori morale pe care ei, copiii, trebuie sa le invete de la jucatori mari precum, Catalin. Pentru un cocktail bun ai nevoie de mai multe ingrediente, meciul de ieri, CSM Oradea - CSU Ploiesti le-a avut si aici ma refer la managerul Iacobescu care a provocat in permanenta sala, jucatorii adversi, incalcand grav regulamentul de desfasurare al baschetului, neexistand nicio avertizare, macar verbala. Din reteta de succes nu puteau lipsi cavalerii fluierului, care in mod malitios au influentat soarta jocului, abuzand in decizii unidirectionate, favorizand echipa CSU Ploiesti. Evident Marius Ciulin si Fabiana Martinescu nu sunt nici dansii la prima abatere iar ironia sortii face ca CSU Ploiesti sa fie avantajata.

Pentru un baschet curat si cu respect, va rugam sa ne sustineti votand petitia privind suspendarea lui

Catalin Burlacu, Alexandru Iacobescu, Marius Ciulin si Fabiana Martinescu.

 

Video gest Burlacu https://www.youtube.com/watch?v=v7XyR9vwEjY

Video influenta rezultat arbitrii https://www.youtube.com/watch?v=pnP2b-HXe10

Extras din regulamentul de baschet (pg 14, articolele 7.3, 7.4 si 7.5) incalcat de dl. Iacobescu si nesanctionat

7.3 Persoanele autorizate să ia loc pe banca echipei doar, au dreptul să se aşeze pe  banca echipei şi să rămână în zona băncii echipei lor.

7.4 Antrenorul principal sau antrenorul secund pot merge la masa scorerului în timpul  jocului pentru a obţine informaţii statistice, numai când mingea este moartă şi  cronometrul de joc este oprit.

7.5 Atât antrenorului principal cât şi antrenorului secund, dar numai unul dintre ei la orice  moment dat, îi este permis stea ridicat în picioare în timpul desfăşurări jocului. Ei se  pot adresa verbal jucătorilor, cu condiţia ca ei să rămână in zona băncii echipei lor.  Antrenorul secund nu se va adresa arbitrilor.

Aseara a fost Oradea victima, maine poate fi echipa ta de suflet si ca un domino va atinge inclusiv jocul de baschet din curtea scolii, copilul tau preferand sa se joace pe calculator, deoarece acesta nu greseste intentionat!


Valentin Nemes    Contactați autorul petiției
Facebook