Elevii proveniți din Alternativa Step by Step, discriminati?!?

Prin prezenta petiție solicităm Ministerul Educației să modifice Ordinul de ministru Nr.5379 din data de 7 septembrie 2022 cu privire la acordarea burselor de studiu elevilor de clasa a V-a. Luând în considerare faptul că elevii de clasa a V-a care provin din Alternativa Educațională Step by Step, alternativă acreditată de Ministerul Educației în urmă cu aproape 30 de ani, nu pot beneficia de acest drept întrucât ei nu primesc calificative. În Alternativa Educațională Step by Step, evaluarea este continuă, elevii au propriul caiet de evaluare care cuprinde competențele prevăzute de programa școlară și neachiziționarea lor (sau achiziționarea parțială) este consemnată textual, în spațiul special conceput, pentru fiecare competență.
Ordinul de ministru, mai sus menționat, face referire doar la elevii proveniți din învățământul tradițional și nu oferă o soluție și pentru elevii proveniți din Alternativa Step by Step. În consecință, acest Ordin reprezintă o discriminare, precum și o excepție de nelegalitate.
Menționăm că la nivel național există în jur de 150 de școli de stat unde elevii învață în Alternativa Educațională Step by Step.
Solicităm Ministerului Educației să rezolve urgent această situație!!!


Eleonora Tiu, Asociația Pas cu Pas Oradea, Asociația Iuliu Maniu Oradea    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Eleonora Tiu, Asociația Pas cu Pas Oradea, Asociația Iuliu Maniu Oradea să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...