DREPTUL LA INFORMARE

SOV judecat cu usile inchise!
Dreptul la informare este garantat de Constituţie si, punctual, de Legea accesului liber la informatiile de interes public. Instanta Tribunalului Bucuresti care il judeca pe Sorin Ovidiu Vintu pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare în dosarul FNI, a decis ca procesul să se judece cu usile închise, invocind presiunea mediatica.
Avind in vedere gravitatea faptelor comise de catre Popa Nicolae si numarul mare al pagubitilor FNI, interesul public pentru acest proces este major.
De asemenea, tinand cont de faptul ca timp de 16 termene cat s-a desfasurat procesul pina la recuzarea primei instante, prezenta reporterilor in sala nu a determinat nici o presiune,
solicitam ca PRESA sa fie lasata sa-si faca datoria , si sa ceara institutiilor abilitate ale statului accesul neingradit la urmarirea in continuare a acestui proces, pe tot parcursul sau, pentru a putea informa opinia publica!

A venit timpul ca Justitia sa fie a treia putere in Stat si nu doar marioneta celor cu bani, relatii si tupeu. Nu mai avem dreptul sa-i lasam pe rai sa-si tot bata joc de noi!