Dreptate pentru Andreea Scarlet-Matei! Legi europene pentru malpraxis!

Va solicit sprijinul pentru a semna petita si distribui petitia care sa duca la:

1. Aflarea adevarului medical adevarul in cazul mortii in 17.01.2016 a Andreei Scarlet-Matei, din cauza unei dislipidemii netratate in sarcina

2. Responsabilizarea Parchetului in urmarirea si solutionarea cazurilor de malpraxis, in timp util, fara a exista riscul prescrierii crimelor medicilor - cercetarea penala dureaza de 6 ani!!!

3. Aducerea legislatiei malpraxisului la standardele unei tari Europene si NATO, in prezent sunt tari bananiere care au un sistem mai rapid si corect;

4. Curatarea mafiei din Institutul National de Medicina Legala, care falsifica mii de documente si rapoarte medicale legale (DIICOT, DNA se prefac ca nu stiu).

IMG_05832.JPG

Pe 17.01.2017 Andreea Scarlet-Matei, proaspata mamica de 31 de ania decedat la spitalul Floreasca dupa o suferinta de doua luni, in urma unei dislipidemii, steatoze hepatice, ignorate si netratate in sarcina timp de mai multe luni, de mai multi medici, care au dus la pancreatita. La Floreasca au aparut complicatii, inclusiv 3 tulpini de infectii nosocomiale.

Familia a depus plangere penala, care a dus la o cercetare penala (dosarul  penal pentru ucidere din culpa nr. 2711/P/2017 la care dureaza de 6 ani).

Modul cum isi desfasoara activitatea "justitia" - (Parchet, Politie, Institutul National de Medicina Legala) ne afecteaza si ultima farama de demnitate ramasa dupa aceasta terfelire a tot ce inseamna relatie medic – pacient, dreptul la un tratament corect, dreptul la viata, dreptul la un proces echitabil, dreptul copilui de a fi crescut de mama, dreptul la ADEVAR.

Cei care i-au ignorat si practic refuzat ei dreptul la tratament si la viata, printr-o serie de erori de procedura, pe parcursul mai multor luni, nerespectarea protocoalelor si stiintei medicale, nici macar nu si-au cerut iertare fetitei ramase fara mama pentru greselile comise, contand, probabil, pe complicitatea "justitiei".

Concluziile la care s-au ajuns la cele mai elementare si clare obiective medico-legale, declinarea capacitatii medicului legist de a raspunde la obiectivele care ar fi putut incrimina medicii acuzati de malpraxis, denota o lipsa grava de profesionalism medical si/sau obiectivitate, anuland posibilitatea de a identifica cauzele si a adapta regulile si a impiedica asemenea tragedii medicale pe viitor, in care o femeie cu sanse mari de supravietuire in cazul unui diagnostic si tratamet adecvat, sa nu mai piara din cauza neglijentei unor medici, lasand un copil sa creasca fara mama si un sot fara sotia lui.

Un exemplu flagrant de concluzie eronata INML "Aşa cum am consemnat în capitolul "Discuţia cazului”, nu se recomandă tratament medicamentos pentru hipertrigliceridemie (familială sau nu) în sarcină întrucât nu se cunosc reacţiile adverse ale acestuia asupra fătului şi implicit nu este obiectivată siguranţa acestui tratament."  - Nu se mentioneaza acea literatura sau faptul ca la nivel mondial se trateaza medicamentos si clinic asemenea cazuri din 1960, la noi cativa ani mai tarziu, am gasit cazuri similare tratate pana in 2016 cu succes la Spitalul Cantacuzino, de medici cu simtul raspunderii.

Parchetul si politia fac doar activitate de redactare / copiere, fara a analiza minciunile, a pedepsi medicii si clinicile care ascund dovezi, fise medicale, ignora adevarul medical, pana in acest moment neexistand la dosar din partea medicilor si a clinicii dosarul de urmarire a sarcinii, fise de consult, corespondenta electronica etc, acestea fiind puse la dispozitie doar de noi, pe motive de ascundere a documentelor intr-o ancheta penala, prezentarea unor documente care par fabricate dupa depunerea plangerii penala, (inventarea faptului ca ar fi declarat ca a venit de la petrecere, unde a consumat salata de boeuf, sala de ton cu maioneza, salata orientala cu maioneza, alergie presupusa la Lypantil), incomplete, cu stersaturi, fara date, fara "conform cu originalul" stare de fapt ignorata de 6 ani de Parchet.

Parchetul pare ca a delegat "pe persoana fizica" ancheta catre INML SRL, fabrica de rapoarte medico-legale falsificate si nu pedepseste ascunderea, falsificarea dovezilor, desi am depus documente si am atras atentia in mai multe randuri despre aceste falsuri.

Totusi lipsa acestor documente, nu a impiedicat medicii INML sa traga concluzii in favoarea medicilor acuzati, in ciuda datelor stiintifice prezentate de Spitatului de Urgenta Floreasca, normativele medicale legale in vigoare la acea data, probele inclusiv din analizele si datele, stiinta medicala elementara, documentele depuse de familie in cadrul plangerii penale, sau sa constate ca si cele cateva documente depuse de medicii acuzati contin date incomplete si/ sau ilizibile cu stersaturi, modificari, sunt cel putin complice si demne de verificare.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa se faca dreptate divina, acum!

„Un cuvânt despre adevăr cântăreşte mai mult decât întreaga lume“

„Puterea nelimitată în mâinile unor persoane limitate duce la cruzime”

"A gresi e omeneste, a persista in greseala este diabolic"

„Legea adevărată respectă principiile dreptății eterne”

P_20170129_1324231.jpg

P_20170129_1326171.jpg

P_20170129_1327231.jpg

Alexandru Matei    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Alexandru Matei să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.