dreptate-in-sincai-mm

Dragi prieteni si colegi,

Va cer ajutorul in a inainta cazul descris mai jos forurilor superioare relevante. Prin semnarea petitiei, veti ajuta ca acest caz sa aiba o importanta mai mare, si evenimentele sa fie investigate, si cei vinovati pedepsiti in mod corect.

In lumina recentelor evenimente nefericite din Colegiul National "Gheorghe Sincai", Baia Mare, as dori sa va cer ajutorul in a semnala cazul de abuz in serviciu si al traficului de influenta al primarului Catalin Chereches. Aceasta petitie va fi folosita in a cere invistigarea si pedepsirea traficului de influenta si a abuzului in serviciu a primarului mentionat.

Acesta a complotat impreuna cu nepotul sau, Serban Rusu, la boicotarea regulamentului interior al Colegiului Gheorghe Sincai, pentru a se renunta la obligativitatea uniformelor. In urma unui protest pe Facebook, primarul municipiului Baia Mare s-a prezentat la o intrunire relativ spontana si neaprobata de cosiliul profesorilor, in curtea colegiului, pentru a-si arata suportul fata de verisorul sau.

La presiunea primarului, fost elev al Colegiului Sincai, in timpul intrunirii in amfiteatru, si la un numar mare de injurii nefondate, domnul Cristian Heuberger, directorul colegiului, a demisionat. Conform legii 78/2000,  si articolului 257 din Codul Penal, primarul Catalin Chereches a abuzat de putere si a facut trafic de influenta.

Aceasta demisie este un pas enorm inapoi pentru dreptate, democratie si corectitudine. Colegiul National "Gheorghe Sincai" a pierdut enorm. Nu putem lasa ca o persoana ca si elevul metionat, Serban Rusu, sa atenteze in mod incorect la pozitia directorului liceului fara a fi pedepsit. Puteti vedea in imaginea de mai jos atitudinea de mahala care s-a luat pentru a protesta.

Va multumesc celor care veti semna petitia, si va rog sa trimiteti scrisori sau email-uri forurilor relevante. Detalii mai jos. Folositi Facebook-ul pentru a scrie presedintelui Iohannis, prim-ministrului Romaniei Dacian Cioloș, si ministrului educatiei.

 
Transparency International Romania

Adresa postala:
Bd. Nicolae Balcescu, nr 21, et 2, Sector 1, 
Bucuresti, cod 010044 - ROMANIA
tel: +4 031 6606 000 / +4 021 317 71 70
fax: +4 031 6606 006 / +4 021 317 71 72
email: office@transparency.org.ro 

Ministerul Educaţiei Naţionale
Str. Gen. Berthelot 28-30
Sector 1, 010168, Bucureşti
Tel. Centrală: 4056200;4056300

anticoruptie_petitii@mai.gov.ro

 
Facebook