Doliu NAȚIONAL în memoria Tovarășul Ceaușescu

Campanie de strîngere de semnături ca ziua 24 DECEMBRIE  Sa fie declarata DOLIU NAȚIONAL în memoria Tovarășului Nicolae Ceauşescu

În România doliul național este menționat în Legea 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice.[1] Această lege prevede la articolul 6 că în zilele de doliu național, stabilite de Guvern, drapelul național se arborează în bernă (coborât pe jumătate). Legea privește drapelele arborate permanent la sediul autorităților și instituțiilor publice, al partidelor politice, al sindicatelor, al instituțiilor de învățământ și cultură, la punctele de trecere a frontierei, inclusiv la aeroporturile cu trafic internațional, și pe toate ambarcațiunile care navighează sub pavilion românesc, precum și toate drapelele arborate temporar.

De regulă, prin hotărârile adoptate de Guvern cu fiecare ocazie în parte, doliul național produce schimbări în programul posturilor de radio și televiziune și al instituțiilor de cultură, precum și în derularea evenimentelor culturale, artistice sau sportive care fuseseră programate pentru zilele respective.

Photo_1637429065136.jpg

Victor PCR-XXI    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Victor PCR-XXI să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.