Desființarea garajelor de pe spațiul public din municipiul Dej.

             În acest moment pe domeniul public al municipiului Dej se află 1047 de garaje în suprafață totală de 17799 mp. Și aici vorbim de cele din evidența Primăriei, dar cu siguranță mai sunt sute construite ilegal.  Având în vedere că fiecare garaj are cel puțin o suprafață egală în față , putem vorbi de o suprafață disponibilă de aproape 36.000 mp.  Pe o parte din această suprafață se pot  efectua lucrări de modernizare prin amenajarea de artere cu benzi carosabile, alei, trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare, spatii verzi etc.                
              De multe ori aceste garaje sunt folosite ca depozit de materiale, cămara de murături, atelier de reparații, depozite ilegale de marfa și multe alte scopuri, iar autoturismele stau parcate in fața garajelor. In alte situații, posesorii acestor construcții nu mai au demult o mașina înmatriculată, dar au o boxa, ad-hoc unde depozitează diverse lucruri.                
             Știm că unii cetățeni vor suferi pierderi deoarece aceste garaje se vând cu mii de euro. O parte dintre ei vor fi despăgubiți, dar nu e corect ca 1000 de cetățeni ai Dejului să profite de acest spațiu al nostru al tuturor. In jurul nostru lucrurile deja s-au schimbat in bine de mult. La Bistrița nu mai sunt garaje pe domeniul public de acum 10 ani, la Cluj Napoca s-au demolat deja peste 1000 de garaje si s-au creat parcări pe verticală, spatii verzi, terenuri de sport, etc. Timișoara, Brașov, Constanta, Bacău si multe alte orașe au spus un NU hotărât garajelor pe domeniul public.                
              In cel puțin 3 zone din Dej, unde sunt grupuri compacte de garaje,  se pot construi parcări pe verticală după modelul celor de la Cluj-Napoca, iar cei care au avut garaj in zonă să aibă un loc de parcare asigurat.                

Ce spun cetățenii despre garaje:
Doamne  da  ca sunt niște cocioabe  care arata ca naiba si ocupa locurile. Este loc unde doamne feri nu poate intra Pompieri din cauza lor!!”
In sfârșit o veste buna țin garaje pe post de magazii iar noi nu avem unde parca
E singura veste bună de până acum, doar că până nu văd, nu cred
Ar fi minunat! Au închis intrările în curțile oamenilor cu garajele lor!  Foarte bine să le demoleze pe toate!”               

      Vă invităm să semnați pentu desființarea garajelor de pe spațiul public din Dej, vă mulțumim și vă rugăm să  distribuiți astfel încât sa fim o voce care sa conteze.

PS:parking-manastur.jpgÎn poza e Parkingul Mogoşoaia din Cluj Napoca. Parcarea are 292 locuri de parcare, inclusiv locuri pentru persoane cu dizabilități, 80 de locuri pentru biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete şi 9 locuri de parcare pentru mașini electrice. Totodată, au fost prevăzute 5 staţii de încărcare (2 staţii de încărcare rapidă, 3 staţii cu încărcare lentă). Pe acoperişul terasă au fost prevăzute teren de baschet, loc de joacă dotat cu tobogane, leagăne pentru copii şi un ansamblu de joacă.

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Cristi Mare să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...