Cresterea pensiilor cu o suma fixa, nu procentual

Acum cresterile pensiei datorate inflatiei si cresterii salariului mediu brut se fac procentual; astfel la o crestere de 10% o pensie mica de 800 lei va creste cu 80 lei, iar o pensie de 3000 lei va creste cu 300 lei.Deci preturile cresc cu aceeasi suma pentru toti, iar pensiile se maresc inegal.Solutia este simpla: se multiplica fondul de pensii cu 10% si se imparte la nr.total de pensionari(5,1mil.); in exemplul dat ,toate pensiile se majoreaza cu aceeasi suma, adica 120 lei.Astfel se pastreaza diferentele dintre pensii din momentul iesirii la pensie.Nu se modifica nicio lege, doar aplicarea ei.

Hulubei Gheorghe    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Hulubei Gheorghe să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.