Copiii din centrele de plasament au nevoie de tine! Semnează petiţia şi un copil se va bucura de dragostea unei familii!

    În România, astăzi peste 22.000 de copii nu au o familie. Aproximativ 90% dintre aceștia, respectiv 20.1919, sunt declarați neadoptabili, sistemul privându-i de afecțiunea părinților, de care orice copil are nevoie. Dintre aceștia, majoritatea (peste 60%), au vârste cuprinse între 6-13 ani. Această perioadă este esențială în viața oricărui copil, în care are nevoie de dragoste pentru a se dezvolta armonios. Dizabilitățile grave precum și discriminarea celor de alte etnii, contribuie, de asemenea, la acest număr alarmant de suflete aflate în sistemul de protecție. Și ei merită o șansă la o viață alături de o familie iubitoare!  

    Termenul mult prea lung, de 6 luni prevăzut de lege, de decădere a părinților din drepturi constituie un impediment la fel de important. Chiar și posibilitatea rudelor până la gradul al patrulea de a-și exercita drepturile părintești asupra copilului are un impact negativ: indentificarea acestor rude necesită timp, resurse umane și materiale din partea statului, iar toate acestea sunt în detrimentul copiilor. Acești copii sunt blocați într-un sistem inadaptat, petrecându-și zilele gândindu-se dacă vor avea parte de părinți iubitori vreodată. Timpul se scurge împotriva lor.  

    Acești copii au nevoie de sprijinul nostru, fii tu vocea lor! Orice copil are nevoie de o familie, de iubire! Ajută-l să poată fi adoptat! Semnează petiția și alătură-te unui demers care ar putea schimba viața a zeci de mii de copii abandonați!              

    FACIAS face apel la persoanele care au trecut prin acest proces pentru a ne semnala demersul dificil cu care s-au confruntat. Ne puteți contacta pe pagina de Facebook a proiectului la "Și ei sunt copiii României"logo_campanie.jpg


Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...