Cerem Guvernului RM să acorde ajutor populației sărăcite, din banii recuperați în urma furtului bancar

perioada_rece1.jpg

Guvernul declară că procesul de recuperarea a banilor furați din cele 3 bănci, este în plină derulare.

Lichidatorii Băncii de Economii SA, BC ”Banca Socială” SA și B.C. ”Unibank” au reușit până acum să recupereze 932 de milioane de lei.

Potrivit datelor prezentate de BNM, cei mai mulți bani, peste 586 de milioane de lei, au fost încasați din rambursarea creditelor. Alte 83 de milioane de lei au fost recuperate din vânzarea bunurilor gajate.

În același timp, populația țării, suferă în mod direct în urma prețurilor exagerate, impozitelor mari și sărăciei insuportabile, care se face resimțită îndeosebi acum, în perioada rece a anului. 

Concomitent, Guvernul accentuează această sărăcie, în urma asumării răspunderii de aprobare și implementare a Legii privind emisiunea obligațiilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanțelor a obligațiilor de plată derivate din garanțiile de stat nr.807 din 17 noiembrie 2014 și nr.101 din 1 aprilie 2015, potrivit căreia poporul Republicii Moldova urmeaza să restituie suma de 13 miliarde 583,7 milioane lei, în termen de până la 25 de ani, cu o rată efectivă a dobânzii de 5% anual.

În acest sens, poporul Republicii Moldova cere Guvernului:

1. Minimum 20% din banii recuperați din furtul din sistemul bancar, să fie direcționați pentru compensații alocate în perioada rece a anului, precum și altor plăți sociale menite să asigure susținerea păturilor vulnerabile ale societății;

2. În același timp, cerem Guvernului să își asume angajamentul public și documental că 80% din sumele recuperate vor fi direcționate spre domeniile prioritare de dezvoltare a statului, inclusiv spre segmentul economic, cu informarea populației cu privire la modul în care sunt gestionați acești bani;

3. Procentul menționat mai sus, urmează a fi calculat din suma de 13 miliarde 583,7 milioane lei, ceia ce constituie 2 miliarde 716 milioane 740 mii lei, bani care urmează a fi direcționați pentru susținerea populației Moldovei pînă la recuperarea integrală a banilor sustrași din cele 3 bănci sau pîna la abrogarea integrala a legii care pune furtul din sistemul bancar pe umerii cetățenilor;

4. În cazul în care ultima nu va fi supusă anulării totale, Guvernul urmează să își asume achitarea acestor suplimente, pentru întreaga perioadă a celor 25 ani,  ce constituie suma de 108 milioane 669 mii 600 lei anual;

5. Suma minimă a compensației suplimentare pentru perioada rece a anului, urmează să fie nu mai mică de 2000 lei pentru o familie, ceea ce va asigura 54 335 familii, cu resurse pentru procurarea a 2 m3 de lemn de foc, sau 500 kg cărbune, 1 tonă de pileți sau 800 kg de bricheți.

 

BANII NU SUNT AI GUVERNULUI !!!

ACEȘTIA APARȚIN POPORULUI !!!

RECUPERAREA LOR TREBUIE SĂ FIE RESIMȚITĂ DE POPOR !!!


Poporul sărăcit al Republicii Moldova    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Poporul sărăcit al Republicii Moldova să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook