Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac

image7.jpegSă nu ne mire prea tare lipsa de rezultate (de efort pentru minimale rezultate) în activitatea celor votați sau nominalizați în fruntea statului sau a partidelor politice, căci 80% dintre parlamentarii români sunt în aceeași situație: zero rezultate după multiple mandate. Nimeni nu i-a luat serios la rost!

Învățăm ceva din erorile prezentului? Dacă da, atunci haideți să le corectăm.

Cum? A sosit timpul să cerem fiecărui demnitar din Parlamentul României și din Parlamentul European, fiecărui ministru, secretar de stat și președinți sau directori de instituții publice "Raportul de activitate anual", însoțit de "Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său".

În acest sens cred că noi, cetățenii, trebuie să cerem legiferarea obligației de a face publice anual aceste două rapoarte pe site-urile instituției și sancționarea celor care nu se conformează. Transparentizarea activității și a cheltuielilor va obliga la rezultate, la mai multă eficiență și păsare a decidenților publici, la utilitate sporită în cheltuirea banului public.

Lansăm public această provocare parlamentarilor reformatori dispuși să semneze o astfel de inițiativă legislativă, în paralel cu chemarea cetățenilor pentru a aduna cel puțin 100.000 de semnături care să susțină această inițiativă civică.

Eu am făcut-o!

Semnează și tu!