Cerem CSM sanctionarea procurorului general al României

"Solicitam Consiliului Superior al Magistraturii sanctionarea procurorului general al României , Tiberiu Niţu, pentru ABUZUL de a-i demite, fără niciun fel de motive, de la conducerea Secţiei I a DNA a unora dintre cei mai performanţi procurori – Lucian Papici şi Mariana Alexandru . Scopul inlaturii procurorilor cu rezultate remarcabile este subordonarea DNA, descurajarea procurorilor competenti, indemnul la inactivitate. Aces lucru este deja ilustrat prin numirea ca sef de sectie a unui procuror cu rezultate precare si a unui adjunct cu rezultate bune, dar fara personalitate puternica ( a dovedit-o in dosarul Barsan, pe care l-a lasat de un an in nelucrare dupa ce , prin decizie CEDO, i-au fost anulate probele ridicate la perchezitia aprobata de CSM si Inalta Curte).

De asemenea, solicitam sanctionarea procurorului general Tiberiu Nitu pentru nerespectarea Regulamentului care ii impunea consultarea sefului DNA inainte de intreruperea delegărilor si numirea altora pe functiile de conducere de la Secti I a DNA, tot prin delegare. Consideram ca procurorul general Tiberiu Nitui i-a schimbat pe cei mai buni procurori din DNA pentru a putea subordona institutia si a intrerupe, astfel, inculparea politicienilor corupti "

Ondine Ghergut    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Ondine Ghergut să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.