Barieră automată și reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată în zona Bordei, Craiova

WhatsApp_Image_2023-03-01_at_5.33_.57_PM_1.jpeg

 

Traficul de pe strada Gârlești, Craiova, îngreunat de trecerea la nivel cu calea ferată este o problemă veche despre care s-a vorbit mult în spațiul public. Numărul mare de trenuri care trec prin zonă precum și timpii de așteptare foarte mari fac tranzitarea zonei o adevărată provocare.

Soluția propusă de administrația locală constă în construirea unui pasaj suprateran. Din studiul de fezabilitate adoptat de Consiliul Local construirea unui pasaj suprateran în acea zonă poate rezolva problema traversării la nivelul căii ferate însă va fi o provocare majoră pentru cei care dețin case sau apartamente în zonă. Durata implementării acestui proiect este incertă însă ea cu siguranță se va întinde pe mai mulți ani. În această perioadă se poate finaliza execuția drumului expres Dx12 Pitești - Craiova și este de așteptat ca numărul de mașini care tranzitează zona Gârlești să crească simțitor. 

Soluția pe termen scurt pe care o propunem prin prezenta petiție și care ar putea ameliora timpii de așteptare constă în instalarea unei bariere automate. În prezent bariera este coborâtă cu mult timp înainte ca trenul să traverseze zona pentru că operatorii CFR nu cunosc cu exactitate distanța pe care trenul o mai are de parcurs până în zona trecerii la nivel și implicit nu se poate estima momentul optim pentru coborârea barierei. O barieră automată ar permite detectarea trenurilor și coborârea acesteia cu numai 2-3 minute înainte ca trenul să ajungă în zonă.

Astfel, solicităm CFR Infrastructură instalarea unei bariere automate la trecerea la nivel cu calea ferată situată pe strada Gârlești precum și reabilitarea părții carosabile de traversare a căii ferate pentru reducerea denivelărilor favorizând astfel o traversare mai rapidă a autovehiculelor. 

Solicităm Primăriei Craiova să inițieze discuții cu CFR Infrastructură pentru modernizarea  urgentă a trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Gârlești, în baza rolului instituțional de reprezentare pe care îl are pentru cetățenii Craiovei, și să sprijine acest demers prin toate mijloacele.


Cosmin-Marian Poteraș    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cosmin-Marian Poteraș să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...