Autoritatile locale si DSV sa impuna aplicarea legii care obliga proprietarii sa-si sterilizeze si microcipeze cainii

V-ati saturat sa vedeti caini abandonati, tinuti in conditii groaznice, maltratati, de proprietari iresponsabili, sau ucisi de bolizi pe soselele din Romania?????

V-ati saturat ca acesti indivizi sa nu sufere consecintele faptelor lor???

Vi se pare ca este timpul sa inceapa sa se schimbe ceva??? 

La o schimbare radicala se va ajunge doar daca se fac primii pasi:

- recensaminte masive ale populatiei canine la nivelul fiecarei localitati, la care sa participe Politia, un medic veterinar si reprezentanti ai asociatiilor locale pentru protectia animalelor;

- microciparea instantanee a animalelor si inscrierea lor in RECS, programarea pentru sterilizare;

- amenzi usturatoare aplicate proprietarilor care refuza microciparea si sterilizarea cainilor, precum si celor care se constata ca au incalcat Legea protectiei animalelor cu privire la conditiile in care sunt tinute animalele din curtea lor;

- alocarea de catre primarii a fondurilor necesare acoperirii costurilor pentru aceste actiuni menite sa conduca spre respectarea si aplicarea legilor romanesti: este mult mai bine sa mearga sumele alocate de primarii nu inspre adaposturile publice criminale, care injosesc notiunea de specie umana (zeci de mii de caini sunt ucisi lunar in aceste adaposturi), acesti bani sa fie folositi pentru a elimina, in timp, cauza abandonului. Platim ca sa fie omorati cainii? Nu mai bine platim ca sa fie sterilizati si microcipati?? Sunt banii nosatri, ai tuturor, sunt vieti care depind de noi, si de care ne batem joc, deci ne putem numi oare specia cea mai evoluata de pe Pamant?

Amenzile aplicate corect, fara a tine cont de numele proprietarului, de pozitia lui in comunitate, ci doar de faptele lui - regim egal pentru toti = inseamna fonduri pentru a desfasura aceasta campanie.

Semnati petitia, distribuiti-o pe conturile prietenilor, pe grupuri si pe paginile de Facebook ale localitatilor voastre, aratati ca sunteti cu adevarat iubitori de animale si ca doriti o tara ca afara *in bunul sens al strazilor libere de caini vagabonzi*!

Legislatie: 

-       Legea nr. 258/2013, respectiv Art. 13^2”Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, metișii acestora, excepție făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență.”, (5) ”Identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie și se suportă de către aparținător.”, Art. 6 (2) - ”Se interzice uciderea câinilor de către alte persoane decât cele prevăzute în prezenta ordonanță de urgență sau prin alte metode decât eutanasierea."

Legea nr. 205/2004, actualizata 2020, respectiv   Art. 5. - (1) Deținătorii de animale au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele: a) un adăpost corespunzător; b) hrană și apă suficiente; c) posibilitatea de mișcare suficientă; d) îngrijire și atenție; e) asistență medicală;  (2) Deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi.  Art. 6. - (1) În sensul prezentei legi, prin rău tratament se înțelege comportamentul brutal, abuzul în utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum și neasigurarea condițiilor prevăzute la art. 5 alin. (1). (2) În sensul prezentei legi, prin cruzime față de animale se înțelege: Jurisprudență a) omorârea animalelor, cu intenție; b) practicarea tirului pe animale domestice sau captive; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea; e) folosirea de animale pentru expoziții, spectacole, publicitate, realizare de filme și în scopuri asemănătoare, dacă aceste activități le provoacă suferințe fizice și psihice, afecțiuni sau răniri; f) abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului; g) administrarea de substanțe destinate stimulării capacităților fizice ale animalelor în timpul competițiilor sportive, sub forma dopajului; h) maltratarea și schingiuirea animalelor;   i) intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților;   j) provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace;   k) despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață;   l) capturarea animalelor prin alte metode decât cele prevăzute de lege; m) folosirea armelor cu tranchilizant în alte situații decât pentru imobilizarea animalelor. Art. 7. - Abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical. 

120825967_1276987405980364_3193060204239128585_n.jpg


ELENA CINTEAN Asociatia pentru protectia animalelor Ineu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe ELENA CINTEAN Asociatia pentru protectia animalelor Ineu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook