Aplicarea legii priviind trecerea frontierei de către lucrătorii frontalieri

Petiție către Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe
 
  Vă aducem la cunoștință că noi, muncitorii transfrontalieri, cei care zilnic traversăm vama Româno-Maghiară și invers, cea Maghiară -Româna, am ajuns în imposibilitatea deplasării la locurile de muncă, la școală, în contextul în care așteptarea la vama Borș a ajuns la ordinul a 3 - 4 ore de stat în coadă!
  Problemele sunt generate, în contextul noilor restricții și a necesității complectării formularului PLF și a controalelor amănunțite și a întoarcerii Diasporei! An de an ne lovim de aceleași probleme in vama Borș 1 (Borș vechi).
  Noi, muncitorii transfrontalieri, contribuabili la bugetele locale in ambele țări, suntem unii medici de familie, asistenți, medici stomatologi, profesori, ingineri , contabili sau economiști, soferi, muncitori în construcții sau confecții, elevi; viitorul de mâine a celor două țări! Furnizorii de materie primă esențială la unele firme locale, de o parte sau alta a graniței române-maghiare, contribuabili in ambele țări, am ajuns în imposibilitatea deplasării eficiente la locurile de muncă și apoi acasă !
  Cerem să găsiți urgent o soluție pentru deplasarea noastră în scopul muncii și apoi acasă la familie! 
  Vă rugăm să implementați metodologia de aplicare a legii transfrontalierilor, legea 209 art 2 din 25 septembrie 2020, ce prevede banda prioritară pentru transfrontalieri și ecusoane personalizate!
   
Cristian Abrudan
Béla Tokos Fejes 
membrii grupului de Transfrontalieri
Biharkeresztes
19-12-2021