Antreprenorii peisagiști cer Guvernului și Parlamentului sprijinirea mediului de afaceri

Asociația Antreprenorilor de Peisagistică din România - AAPR iși exprimă public îngrijorarea cu privire la efectele negative care se resimt deja în industria peisagistică pe teritoriul României, create de răspândirea virusului COVID-19.


Obligația de suspendare a activităților economice pe o perioadă încă incertă poate avea ca efect încetarea activității unora dintre operatorii din domeniul peisagistic. În prezent avem semnale că sunt afectate toate categoriile de prestatori de servicii specifice branșei:

- Activități de întreținere peisagistică( cod CAEN 8130 )
- Comerț cu ridicata al florilor si al plantelor ( cod CAEN 4622 )
- Comerț cu amănuntul al florilor, plantelor si semințelor, comerț cu amănuntul al animalelor de companie si a hranei pentru acestea, în magazine specializate ( cod CAEN 4776 )
- Lucrări de învelitori, șarpante si terase la constructii ( cod CAEN 4391 )
- Cultivarea plantelor pentru înumlțire ( cod CAEN 0130 )
- Comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat ( cod CAEN 4621 )

Astfel, AAPR solicită măsuri imediate pentru toate companiile din industrie, mici, medii și mari, și anume:

1. Plata imediată a datoriilor statului către companii: TVA de recuperat fără control în prealabil, concedii medicale, plata urgentă a facturilor pe care statul le are de achitat către operatorii din domeniu;
2. Măsuri pentru amânarea ratelor către bănci si/sau societăți de leasing fără consecințe pentru companii;

Industria peisagistică este susținută preponderent de afaceri mici (afaceri de familie, SRL-uri cu număr mic de angajați, dar care depind doar de afacerea în care sunt angrenați), așadar implicit lipsa totală de activitate, chiar și pentru un interval scurt de timp va destabiliza extrem de repede capacitatea de susținere a cheltuielilor fixe (chirii, salarii, contribuții la stat).

Având în vedere cele mai sus menționate precum și faptul că fiecare operator economic contribuie la circuitul economic care susține România, AAPR s-a aliniat cu alte organizații care sprijină mediul de afaceri, prin solicitarea către instituțiile de decizie ale statului, de luare de măsuri pentru eliminare/diminuarea efectelor economice negative asupra contribuabililor din domeniul peisagistic.


AAPR - Asociația Antreprenorilor de Peisagistică din România    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe AAPR - Asociația Antreprenorilor de Peisagistică din România să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook