Salvati victimele retelelor de crima organizata si actionati pentru eradicarea acestui fenomen infractional!

Poza_petitie_12.jpg 

In Romania de astazi, sute de mii de oameni lipsiti de aparare si abandonati de autoritati, cad victime retelelor de crima organizata. Cu precadere, acestea sunt persoane care provin din mediile cele mai sarace, cu educatie precara, care nu se pot apara.
In Romania de astazi, mii de copii sunt rapiti, abuzati si vanduti retelelor de crima organizata.
In Romania de astazi, zeci de mii de fete si femei sunt sechestrate, torturate, obligate sa se prostitueze in interesul retelelor de proxeneti din Europa.
Statistica arata ca Romania este principala tara de origine a “exportului” de carne vie pentru Europa.
Toate acestea se intampla sub ochii autoritatilor romane sau straine.

Nu vrem sa traim cu teama ca fiecare zi in care copilul a iesit pe usa casei poate fi ultima zi in care l-am mai vazut in viata!
Nu vrem ca in aceasta tara legea sa o faca infractorii, iar persoanele vulnerabile sa devina o marfa!

In Romania de astazi, un mare numar de politisti si procurori fraternizeaza cu infractorii, fie ca vorbim de retele de crima organizata sau de “gulerele albe”. Dosarele de urmarire sunt uitate in sertare, se ascund  si se fabrica probe, mergand pana la favorizarea directa a infractorilor prin dosarele superficiale si incomplete prezentate instantelor.

In Romania de astazi vedem achitari de rasunet ale traficantilor, in loc de condamnari. Multi judecatori au fraternizat cu infractorii.
Justitia lucreaza deseori doar in interesul celor bogati, la cei saraci, lipsiti de mijloace de aparare dreptatea nu mai ajunge. Cazuri grave, de agresiuni, crime, disparitii de persoane, sunt tratate cu superficialitate si dezinteres.Victimele umilite sau familiile acestora sunt tratate cu dusmanie.

In Romania de astazi, majoritatea politicienilor care ocupa functii publice au uitat de promisiunile facute cetatenilor, preocuparea lor principala fiind imbogatirea peste masura din banii publici si mentinerea in functii. Pentru aceasta ei nu ezita sa ceara sprijinul retelelor de crima organizata, traficand voturi contra protectie oferita acestor retele. Aceasta in cazul in care nu sunt ei insisi delegati directi ai retelelor de crima organizata.

In Romania de astazi, retelele de crima organizata au pus stapanire pe zone extinse din tara. Prin coruptie si trafic de influenta, aceste structuri criminale au scapat de sub controlul Statului si actioneaza discretionar, in colaborare sau sub indrumarea unor functionari din institutiile de forta ale Statului.  

In aceste conditii, noi, semnatarii acestei Petitii, consideram ca situatia in care a ajuns societatea romaneasca este extrem de grava iar noi, ca cetateni, avem datoria sa ne implicam pentru ajutorarea victimelor si limitarea fenomenului infractional din societate. Se impune interventia imediata a Institutiilor Statului pentru gasirea si eliberarea persoanelor disparute, sechestrate sau aflate sub controlul retelelor de crima organizata.

Solicitam institutiilor statului urmatoarele:  

  1. Serviciului Roman de Informatii:

Sa publice statistici complete, la nivel national, privind retelele de crima organizata identificate in cadrul exercitarii atributiilor specifice, respectiv:
- numarul gruparilor infractionale identificate,
- zonele in care actioneaza, tipul de infractiuni, modul de operare.
De asemenea, sa comunice stadiul instrumentarii acestor dosare, numarul celor finalizate si inaintate organelor de cercetare penala.

      2.Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate         din cadrul Politiei Romane,
     Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, 
     Procurorului-sef al Directiei de Investigare a                       Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism         (DIICOT), 
     Procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta       Curte de Casatie si Justitie
, conform atributiilor sa comunice:

- numarul de plangeri sau sesizari primite de la cetateni referitoare la infractiuni de crima organizata pe ultimii 10 ani si distributia lor teritoriala, pe zone/judete si localitati,
- numarul de dosare de cercetare penala pe crima organizata care au fost intocmite in ultimii 10 ani, stadiul in care se afla cercetarile, vechimea dosarelor nefinalizate,
- numarul de dosare in care s-a dispus neinceperea urmaririi penale si distributia lor teritoriala, pe zone/judete si localitati,
- numarul gruparilor de criminalitate organizata identificate, zonele in care actioneaza si a tipului de activitati infractionale depistate,
-numarul de plangeri si sesizari primite de la cetateni si a dosarelor provenite din investigatii interne, referitoare la faptele de corupţie legate de crima organizata în care este implicat personalul din MAI sau Parchete, pe ultimii 10 ani

     3. Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului Superior           al Magistraturii

Sa comunice opiniei publice numarul de procurori si judecatori pentru care au fost depuse plangeri din partea cetatenilor cu referire la dosare de criminalitate organizata in ultimii 10 ani, cu indicarea Parchetului/ Judecatoriei de unde provin si a modului de solutionare a acestora, cu indicarea numelor magistratilor.

    4. Consiliului Suprem de Aparare a Tarii:

Sa comunice Hotararile adoptate in domeniul strategiei de ordine publica in ultimii 10 ani si analizele care au sta la baza adoptarii lor.


Cerem implementarea de urgenta a urmatoarelor masuri concrete:

 Ministerul de Interne si Parchetul General sa treaca la relocarea imediata, a tuturor politistilor si procurorilor care functioneaza in zonele cu criminalitate organizata crescuta, unde dosarele zac in nelucrare, in alte zone din tara, in functii fara putere de influenta, pentru credibilizarea actului de aparare a ordinii publice pe durata anchetelor interne sau penale. Aceste persoane urmeaza a fi inlocuite pe pozitiile detinute, de alti functionari detasati din zone unde nu se manifesta fenomenele descrise mai sus sau de noi angajati din randul absolventilor de drept.

Ca prim criteriu de evaluare la angajare in sistem sa fie considerat profilul moral al candidatilor, capacitatea acestora de a empatiza cu problemele cu cetatenilor,
Numirile in functii de conducere in institutiile care se ocupa de combaterea crimei organizate  sa se faca pe criterii obiective, pe baza mapei profesionale si prin prezentarea publica a candidaturilor pe o perioada de minim 30 de zile, cu luarea in considerare a opiniilor venite din societatea civila si de la organizatii profesionale.

Lista revendicarilor ramane deschisa pentru modificari si completari din partea oricarei persoane interesate.  

Semneaza aceasta Petitie! Chiar daca pentru tine aceste probleme nu sunt acum o prioritate, gandeste-te ca sunt multi semeni ai tai in suferinta care au nevoie de ajutorul tau!  

Daca doresti sa te implici, in orice fel, in sprijinirea victimelor si familiilor acestora, sau in sustinerea revendicarilor adresate autoritatilor, te rugam sa ne scrii la adresa acasa@alternativacivica.ro sau aici: https://www.facebook.com/alternativacivicaACASA/


Alternativa civica A.C.A.S.A.    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Alternativa civica A.C.A.S.A. să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.

Nu vom face informația publică pe internet.








Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...