Încadrarea polițiștilor locali în condiții speciale și deosebite de muncă

Domnule Ministru al Muncii Marius Constantin Budai,

In conformitate cu legea 155/2010 art.35 lit.b polițiștii locali au dreptul la încadrarea în condiții speciale și deosebite de munca ! Acest articol nu se aplica deoarece legea pensiilor civile 263/2010 nu a prevăzut acesta categorie profesională în categoriile profesionale beneficiare de încadrare în aceste condiții de muncă iar domeniul militar și ordine publică are propria lege a pensiilor ! Este impetuos necesar să modificați legea 263/2010 art.30 prin adăugarea acestei categorii profesionale ca beneficiară de condiții speciale, așa cum a fost acesta lege modificată prin introducerea a trei noi categorii profesionale în anii 2020 și 2021 ! Ministerul muncii poate face propunerea actului normativ necesar  iar Guvernul României poate iniția proiectul de lege necesar in conformitate cu art.71 din Constituția României ! Tot conform Constituției încadrarea în condiții speciale și deosebite este un drept iar limitarea acestui drept se poate face doar în condițiile art.53 a aceleași Constituții !

Tot Ministerul Muncii are la îndemână abrogarea OUG 94/2021 care prorogă termenul de  intrare în vigoare a legii 127/2019 unde la art.28 lit b se specifica că "noi categorii profesionale pot fi încadrate în condiții speciale de muncă prin hotărâre de guvern" !

Așa cum ați afirmat public speranța de viață sănătoasă este undeva la 57 de ani in România ! Vă aduc la cunoștință că polițiștii locali se pensionează la vârsta de 65 ani desi atribuțiile acestora implica lucrul în toate condițiile meteo, în poziții ortostatice repetate, cu factori de risc și stres de un nivel ridicat, care provoacă boli cardiovasculare ,de metabolism și osteo articulare, în sistem permanent, în ture,  lucru în sistem SDSL neremunerat ! La nivelul anilor 2020 și 2021 s-au înregistrat numeroase cazuri de deces și îmbolnăviri in stare grava COVID in rândul polițiștilor locali, care prin natura atribuțiilor de prevenire COVID au interacționat in permanenta cu cetățenii ,carantinati, izolați la domiciliu, vaccinați sau nevaccinați! Totodată cazurile de ultraj și agresiune verbala asupra polițiștilor locali s-au înmulțit ,multi polițiști locali suferind lovituri și traume fizice și psihice ! 

Fata de cele expuse considerăm că este datoria Ministerului Muncii sa aibă în vedere obligația de a proteja și acesta categorie profesională și a duce la îndeplinire respectarea in totalitate a legilor in vigoare !


Grup Probleme Profesionale ale Polițiștilor Locali    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Grup Probleme Profesionale ale Polițiștilor Locali să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...