Abuzurile împotriva lui MIRCEA DIACONU trebuie pedepsite

Justiţia i-a recunoscut dreptul lui Mircea Diaconu de a candida la alegerile europarlamentare, în ciuda atacurilor neîntrerupte ale lui Horia Georgescu, şeful ANI. Abuzurile împotriva lui Mircea Diaconu trebuie, însă, pedepsite! Alăturaţi-vă demersului nostru şi semnaţi petiţia pentru demiterea şefului ANI.

Conform Legii144/2007, Consiliul Naţional de Integritate, aflat sub control parlamentar asigurat de Senatul României, propune Senatului numirea şi revocarea preşedintelui şi vicepreşedintelui ANI.

 

Doamnelor/Domnilor senatori

 

Întruchipare “strălucită” a băsismului agresiv, Horia Georgescu a atins limita cea mai de sus a servilismului politic în campania de demolare civică a cetăţeanului Mircea Diaconu. Şeful ANI a subjugat instituţia intereselor campaniei electorale ale familiei Băsescu Traian care şi-a fixat ca obiectiv eliminarea lui Mircea Diaconu din cursa pentru alegerile europarlamentare. Mai mult, Horia Georgescu a intimidat prin ameninţări explicite pe cei care semnau listele de susţinere a candidaturii lui Diaconu. În cursul proceselor de la Tribunal şi Curtea de Apel, Horia Georgescu a făcut presiuni atât asupra Biroului Electoral Central cât şi a instanţelor erijându-se  prin declaraţii şi comunicate în judecător al cauzei. 

Prin aceste acţiuni notorii de împiedicare a cetăţenilor români de exercitare a drepturilor constiuţionale de a vota şi  de a fi aleşi, Horia Georgescu a devenit incompatibil cu demnitatea publică pe care o exercită. 

În ultimi ani Georgescu a transformat Agenţia Naţională de Integritate într-o instituţie de represiune împotriva adversarilor politici ai regimului Băsescu-Boc-Udrea.  Etalând  merite iluzorii în stârpirea corupţiei, falanga băsistă, stimulată de Monica Macovei, a pompat continuu în prestigiul ANI pentru a folosi selectiv prerogativele acesteia în lupta politică.


Mai mult, Horia Georgescu, personaj cu neclarităţi în biografie şi în afacerile familiei, a respins sistematic calea dialogului, refuzând explicaţiile necesare dar ameninţând instituţii de presă şi deschizând numeroase procese împotriva ziariştilor.

Din aceste considerente menţinerea în continuare în funcţie a numitului Georgescu Horia devine tot mai nocivă pentru ideea statului de drept şi a funcţionării unor importante instituţii. Demisia sau demiterea, iată singurele soluţii logice în cazul lui Georgescu.

 

Jurnalul Naţional

 


Jurnalul Naţional    Contactați autorul petiției