Abuzurile împotriva lui MIRCEA DIACONU trebuie pedepsite

Justiţia i-a recunoscut dreptul lui Mircea Diaconu de a candida la alegerile europarlamentare, în ciuda atacurilor neîntrerupte ale lui Horia Georgescu, şeful ANI. Abuzurile împotriva lui Mircea Diaconu trebuie, însă, pedepsite! Alăturaţi-vă demersului nostru şi semnaţi petiţia pentru demiterea şefului ANI.

Conform Legii144/2007, Consiliul Naţional de Integritate, aflat sub control parlamentar asigurat de Senatul României, propune Senatului numirea şi revocarea preşedintelui şi vicepreşedintelui ANI.

 

Doamnelor/Domnilor senatori

 

Întruchipare “strălucită” a băsismului agresiv, Horia Georgescu a atins limita cea mai de sus a servilismului politic în campania de demolare civică a cetăţeanului Mircea Diaconu. Şeful ANI a subjugat instituţia intereselor campaniei electorale ale familiei Băsescu Traian care şi-a fixat ca obiectiv eliminarea lui Mircea Diaconu din cursa pentru alegerile europarlamentare. Mai mult, Horia Georgescu a intimidat prin ameninţări explicite pe cei care semnau listele de susţinere a candidaturii lui Diaconu. În cursul proceselor de la Tribunal şi Curtea de Apel, Horia Georgescu a făcut presiuni atât asupra Biroului Electoral Central cât şi a instanţelor erijându-se  prin declaraţii şi comunicate în judecător al cauzei. 

Prin aceste acţiuni notorii de împiedicare a cetăţenilor români de exercitare a drepturilor constiuţionale de a vota şi  de a fi aleşi, Horia Georgescu a devenit incompatibil cu demnitatea publică pe care o exercită. 

În ultimi ani Georgescu a transformat Agenţia Naţională de Integritate într-o instituţie de represiune împotriva adversarilor politici ai regimului Băsescu-Boc-Udrea.  Etalând  merite iluzorii în stârpirea corupţiei, falanga băsistă, stimulată de Monica Macovei, a pompat continuu în prestigiul ANI pentru a folosi selectiv prerogativele acesteia în lupta politică.


Mai mult, Horia Georgescu, personaj cu neclarităţi în biografie şi în afacerile familiei, a respins sistematic calea dialogului, refuzând explicaţiile necesare dar ameninţând instituţii de presă şi deschizând numeroase procese împotriva ziariştilor.

Din aceste considerente menţinerea în continuare în funcţie a numitului Georgescu Horia devine tot mai nocivă pentru ideea statului de drept şi a funcţionării unor importante instituţii. Demisia sau demiterea, iată singurele soluţii logice în cazul lui Georgescu.

 

Jurnalul Naţional

 


Jurnalul Naţional    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Jurnalul Naţional să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook