Denumirea şi amenajarea pasajului subteran din preajma centrului comercial Shopping "MallDova" în cinstea lui "Cătălin CARAGEA"

Contactați autorul petiției

Progres Petitie

2020-12-16 18:22:23

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!

Astăzi Grupul de inițiativă în memoria lui “Cătălin Caragea” a fost contactat de către angajații Primăriei Mun. Chișinău, care ne-au comunicat că pe data de 27 noiembrie curent, Primăria a adoptat Decizia nr. 20/3 din 27 noiembrie 2020 „Cu privire la aprobarea, în redacție nouă, a Regulamentului Comisiei pentru reglementarea denumirilor urbane din Chișinău și a noii componențe nominale a acesteia”.

Textul deplin al Deciziei poate fi consultat, print-o simplă căutare în Google. În linii generale, potrivit acestei Decizii (art. 41), dosarul pe care l-am prezentat trebuie să mai includă un set adițional de acte, după cum umează:

1.Demersul persoanei fizice sau juridice cu privire la denumirea/redenumirea obiectului de interes;

2.Avizul științific al Academiei de Științe sau al instituției de resort relevante;

3.Informații privind viața și activitatea personalității;

4.Alte materiale suplimentare (poze, etc.)

5.Schița de proiect conceptuală, avizată de către arhitectul-șef al mun. Chișinău.

Având în vedere că aceasta este o acțiune civică, iar rigorile menționate supra vor necesita timp și resurse suplimentare considerabile, Grupul de inițiativă în memoria lui “Cătălin Caragea” este nevoit să-și suspende activitatea.

Dacă printre Dvs. există persoane disponibile, gata să preia această inițiativă, Vă rugăm respectuos să ne comunicați, contactând autoarea Petiției. Alternativ, sugerăm familiei lui Cătălin să creeze Fundația “Cătălin Caragea”, care s-ar ocupa inclusiv de aceste proceduri.

În cele din urmă, vrem să aducem mulțumiri fiecăruia dintre Dvs. pentru că ne-ați ajutat să păstrăm buna amintire a lui Cătălin, în special intervenind și apărându-i numele sub diverse comentarii răutăcioase din partea persoanelor care nu l-au cunoscut și prezentându-l așa, cum a fost de fapt-un profesionist și un talent desăvârșit, un bun prieten și patriot, un membru-model al Generației Z!

Ne pare foarte rău pentru această finalitate, însă după cum a scris chiar cineva dintre Dvs., “pentru noi, Cătăline, prietenii și fanii tăi, pasajul subteran respectiv, denumit “Istanbul” este oricum pasajul care-ți poartă numele!”

Tragedia ta ne-a consolidat și ne-a făcut mai puternici, mai buni și mai atenți cu cei dragi și cei din jur! În cadrul acestei inițiative, am cunoscut Oameni cu viziuni similare, inclusiv pe familia ta, cu care vom rămâne prieteni pe veci! Regretăm, însă, încă o dată, că cu așa preț...

Odihnește-te în pace, suflet blând...noi te iubim!

Cu respect, Grupul de inițiativă în memoria lui “Cătălin Caragea”  


Cornelia Povar

Progres petiție_şase luni de la lansare

2020-12-06 14:54:39

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin! Astăzi Cătălin ar fi împlinit frumoasa vârstă de 23 de ani...

În acest context, ne adresăm cu rugămintea de a ne ruga pentru sufletul lui Cătălin şi pentru sănătatea familiei lui.

Adiţional, conturăm jumătate de an de la lansarea petiţiei. Petiţia a acumulat 8,335 de semnături electronice şi peste 800 de semnături pe suport de hârtie, din partea Colegiului “Mondostud-Art”, în care a studiat Cătălin.

După cum V-am informat anterior, pasajul subteran din preajma Centrului Comercial “ShoppingMalldova” a fost cedat, anterior, centrului respectiv şi denumit “Istanbul”, astfel în urma consultărilor repetate cu societatea civilă, pentru scopurile acestei petiţii a fost identificat pasajul pietonal subteran din bd. C. Negruzzi 10/1.

Din cauza pandemiei şi agitaţiei electorale şi implicit a faptului că autorităţile publice nu au fost disponibile în această perioadă de timp pentru un dialog, pe data de 3 decembrie curent, din partea societăţii civile a fost depusă o cerere formală pe numele Primarului general al mun. Chişinău, dlui Ion Ceban cu nr. de înregistrare P 9843/20 prin care am solicitat alocarea acestei subterane. Răspunsul la demers va fi furnizat timp de 30 de zile lucrătoare, despre care veţi fi informaţi suplimentar.

În aceeaşi ordine de idei, reiterăm că în spaţiul public, în special în reţelele de socializare, au apărut mai multe conturi cu numele lui Cătălin. Aceste conturi sunt false. După acumularea unui număr necesar de prieteni, autorii “afacerii” le redenumesc şi le vând persoanelor terţe. În acest context, rugămintea părinţilor lui Cătălin este de a nu susţine astfel de initiative şi de a nu adera la ele. În cazul în care aţi acceptat deja prietenia din partea unor astfel de conturi, sunteţi rugaţi să renunţaţi la ea.

Până la obţinerea unui răspuns final, procedura de semnare a petiţiei continuă. Există foarte mulţi doritori de a o semna, însă nu reuşesc s-o facă electronic (tehnic), deaceea ne adresăm cu rugămintea de a ne suţine şi a ajuta aceste persoane, în regim online. 

În cele din urmă, dacă aveţi şi alte sugestii sau propuneri, de orice ordin, nu ezitaţi să le împărtăşiţi!

Cu respect,

Grupul de lucru în memoria lui “Cătălin Caragea”


Cornelia Povar

Progres petiție_patru luni de la lansare

2020-09-23 19:42:09

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!

Cu regret, astăzi marcăm şase luni de la plecarea lui Cătălin în nefiinţă... În acest context, ne adresăm cu rugămintea să aprindeţi o lumânare şi să Vă rugaţi pentru sufletul lui Cătălin...

La şase luni de la lansarea petiţiei, ni s-au alaturat alte peste 1000 de persoane! 

Din pacate, negocierile noastre cu privire la cedarea pasajului subteran de către administraţia centrului comercial "MALLdova" nu s-au soldat cu succes. Între timp, lucrările de renovare a obiectului au fost finisate, iar pasajul a fost denumit în cinstea oraşului "Istanbul".                    

Astfel, la insistenţa unui număr considerabil de fani şi prieteni ai lui Cătălin, am început negocierile cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Chişinău de a aloca un alt pasaj subteran, cu scopul de a realiza proiectul propus. Alt pasaj nu ar fi la fel de simbolic şi reprezentativ pentru Cătălin, însă ne-ar permite să-i păstrăm vie amintirea şi ar constitui locul în care noi toţi ne-am putea întâlni pentru a-l comemora, iar tinerele talente şi oamenii care se simt singuri ar avea parte de susţinerea şi încurajarea celor din jur...

Vă mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat de-a lungul acestui proces dificil, în special pentru intervenţia multora dintre Dvs. la diverse postări şi comentarii, aferente acestui subiect. Procesul de votare a petiţiei este încă deschis.

Vom reveni, cât de curând, pentru a Vă anunţa cu privire la rezultatele negocierilor ulterioare.

Aveţi grijă de Dvs. şi cei dragi! 

Cu respect,

Grupul de iniţiativă în memoria lui "Cătălin Caragea"

 


Cornelia Povar

Progres petiție_trei luni de la lansare

2020-08-19 17:52:44

Stimaţi Părinţi, Rude, Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!

Astăzi s-au împlinit trei luni de la lansarea petiției în memoria lui "Cătălin CARAGEA". Până în prezent, aceasta a adunat circa 7000 de semnături (inclusiv peste 800 de semnături pe suport de hârtie), ceea ce constituie un rezultat foarte bun, având în vedere că este o acțiune civică și nu dispunem de resurse financiare pentru a o promova…

Pe această cale, vrem să aducem mulțumiri Ambasadoarei Basarabiei și României în lumea Modei, designerul vestimentar Irina Madan, care ne-a ajutat să distribuim această petiție printre multiplii ei admiratori și să Vă îndemnăm ca, în semn de recunoștință, să-i apreciem lucrările pline de culoare pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/Irina.Madan) și/sau pagina web (https://irinamadan.com). Îți mulțumim, Irina, pentru că ne promovezi tradițiile peste ocean, dar și pentru omenia de care ai dat dovadă în raport cu această cauză! Ne mândrim cu tine!

Totodată, aproape 900 de semnături au fost ratate, din motivul că internauții și-au indicat greșit adresa de e-mail, în timp ce au încercat să semneze petiția electronic, iar o pondere foarte mare de doritori (în mare parte, persoane mai în vârstă) nu au reușit să semneze, invocând dificultăți tehnice.

În această perioadă, membrii Grupului de inițiativă în memoria lui ”Cătălin Caragea” au întreprins mai multe măsuri pentru a promova petiția în cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, și anume:

1. Pe data de 30 iunie curent, a fost depusă, în regim online, cererea oficială de înregistrare a petiției în cadrul Primăriei, pentru ca inițiativa să vină din partea Executivului Primăriei.

2. În același timp, pentru a obține suport politic, în perioada 1-15 iulie, 2020 au fost contactați liderii fracțiunilor politice, prezente în Consiliul Municipal cu care s-au discutat detaliile proiectului. Astfel, am obținut sprijinul marii majorități din consilierii municipali. La acel moment, consilierul unei fracțiuni era internat, iar reprezentanții altor două fracțiuni nu au reacționat la mesajele noastre repetate.

3. Pe data de 10 iulie, membrii grupului de lucru s-au întâlnit cu reprezentanții Primăriei. Aceștia erau deja la curent cu inițiativa noastră din presă (petiția a fost lansată la 19 mai și preluată de diverse agenții de știri) și au apreciat-o ca un proiect foarte bun, însă ne-au explicat că, la începutul lunii martie, în cadrul parteneriatului public-privat, Primăria a semnat un contract cu Centrul Comercial din preajmă, cu scopul de a repara această trecere subterană, urmând să-i dea denumirea unei capitale europene și ne-au sugerat să alegem oricare alt pasaj, în acest scop.

Ne-am documentat si, într-adevăr, am găsit articole la acest subiect (https://newsmaker.md/ro/foto-pasajul-subteran-de-la-viaduct-va-fi-reparat-cum-va-arata-acesta/).  

În acest context, reiterăm că Primăria este deschisă să ne ofere oricare alt pasaj subteran pentru a implementa proiectul. Acest lucru, însă, nu ar mai fi simbolic pentru Cătălin și nu ar avea sens. Astfel, am solicitat reprezentanților Primăriei să discute cu compania respectivă despre inițiativa noastră și le-am transmis versiunea preliminară a proiectului.  

În același timp, pe data de 25 iulie, am expediat o Solicitare pentru stabilirea unei întrevederi cu Directorul General al Centrului Comercial supra, însă ni s-a comunicat că o astfel de decizie se ia la nivel corporativ și că solicitarea noastră a fost expediată managementului superior, care nu se află în Republica Moldova. Astfel, suntem în așteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților.

Între timp, însă, continuăm să adunăm semnături. Vă rugăm să nu fiți pasivi! Am mai menționat și anterior-dacă fiecare dintre noi va încuraja, cel puțin, o persoană care l-a admirat pe Cătălin să semneze petitia, voturile noastre se vor dubla într-o singură zi și vom fi mai convingători!

Este momentul decisiv! Dacă aveţi şi alte sugestii sau propuneri la acest subiect, nu ezitaţi să le împărtăşiţi!

Cu mult drag, Grupul de lucru în memoria lui “Cătălin Caragea”


Cornelia Povar

Mesaje adresate lui Cătălin și familiei lui

2020-08-16 12:06:12

”Avea o voce superbă și un stil aparte! Dumnezeu să te odihnească în pace!

O merită cu adevărat pentru că, în puținul timp ne-a cucerit cu vocea sa. Cătălin, de acolo, de sus, roagă-te pentru Țara Noastră! Dumnezeu să te ierte!

A fost un talent deosebit, ce a devenit o mare pierdere pentru întreaga națiune!

Semnez în amintirea lui Cătălin Caragea...vocea lui extraordinară trebuie să traiască!

Cătălin a fost un om foarte deosebit.

A fost și rămâne un artist deosebit, puțini au mai rămas în țară..păcat de el că a plecat și nu ne-a încântat inimile și mai departe......

A creat muzică din suflet și pentru suflet!

Semnez cu dor și drag de Càtà!

A fost un băiat exceptional, cu o vice frumoasă care merită!

Pentru că... prea mult a însemnat pentru mine acest om. Frate, prieten, coleg, om drag! Cu iubire pentru tine, omuleț❤

Apreciez enorm tot ce a creat acest genial Artist! Aș vrea să dăinuie tot frumosul pe care ni l-a sădit în suflet.

Cătălin a fost un om foarte bun și a reușit să aline inimile multora cu piesele lui extraordinare și ar fi foarte frumos, în memoria lui, să-i dedicăm acest loc.

Semnez pentru că, pe bune, Cătălin Caragea a fost și rămâne un talent mare, care avea mari perspective și viitor în domeniul muzicii. Un mare păcat și regret, indiscutabil, de plecarea lui .......

Pentru că venerez așa Om frumos ca el.”

 

 


Cornelia Povar

Mesaje adresate lui Cătălin și familiei lui

2020-08-16 11:20:01

”Îmi pasă de cultura națională a acestei țări și îmi pare rău, pentru că țara se preocupă de toate lucrurile neimportante, însă nu se axează pe valorificarea Muzicii și artei! Păcat!

Ar fi un gest frumos, ca proiectul propus să fie realizat. Cătălin Caragea merită atât și mult mai mult, pentru că era un copil scump și foarte talentat!!!! Va rămâne mereu în inimile noastre, păcat, că tot ce-i minunat nu durează mult...

Pentru a-i păstra amintirea vie și tot frumosul ce ne-a lăsat... Pentru a păstra în inimile și sufletele noastre toată munca și străduința pe care a depus-o pentru a ne bucura cu melodiile sale, interpretate cu vocea sa de înger.

Pentru că Cătălin ..nu știu, el pentru mine este viu, muzica lui e vie. Iar eu sunt ,,Fata care nu îl lasă”...

Semnez pentru că l-am cunoscut personal pe Cătălin- subterana de lângă Malldova prindea culori când Cătălin cânta acolo...

Semnez pentru că... cred că Cătălin era un adolescent tânăr, dar talentat. L-am cunoscut personal și mergeam, cu plăcere, la festivalurile unde evolua trupa “7 klase”. Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat ce s-a întâmplat...pentru că știu cum e. Viața merge înainte, însă nu va mai fi la fel, pentru că a dispărut acea voce care era ca o magie si o binecuvântare pentru ascultători. Îmi place că faceau ceva unic, promovând muzica urbană și mândrindu-se că sunt din Chișinău. Semnez această petiție pentru că personal cred că Cătălin merită, cel puţin, această atenție din partea noastră pentru a nu fi uitat!

Merită băiatul un omagiu frumos! Asteptăm şi un concert în memoria lui...

Semnez pentru petiție, pentru că cunosc acest băiat și toți care îl cunosc știu, că dacă ar fi să dăm nume inspirației, ambiției, talentului și toate la un loc - ar fi numele și personalitatea lui!

Sunt îndurerată de trecerea în neființă a acestui tânâr cu suflet mare, educat, frumos și foarte talentat…

Mă doare sufletul pentru acest Înger!!! Merită să nu fie uitat!!!

Semnez pentru că Cătălin și-a început debutul său anume de aici, fredonînd melodii care-ți răscolesc sufletul. Păcat că acum am rămas goi și mai săraci în oameni de artă!

Cătălin a fost un mare talent al Moldovei. Merită să fie cunoscut și de generațiile viitoare. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Cătălin merită să fie printre noi pentru a propaganda ideea că orice-ţi doreşti, poate fi îndeplinit doar prin stăruință şi muncă.”

 


Cornelia Povar

Mesaje adresate lui Cătălin și familiei lui

2020-08-16 10:53:33

Stimați Fani și Prieteni ai lui Cătălin!       

Vă mulțumim mult pentru susținerea acestei cauze, în special celor care au gasit timp să-și expună gândurile și durerea din suflet, provocate de creația și plecarea în neființă a lui Cătălin. Sunt foarte multe, deaceea treptat le vom publica pe cele mai memorabile dintre ele:                                                                                                

”Activitatea lui Cătălin a fost un exemplu pentru noi toți; mega talentat, educat, corect, sârguincios și sincer ca om. El a promovat imaginea Republicii Moldova peste Prut, a demonstrat că acest micuț teritoriu este talentat. Nu a negat niciodată drumul său spre scenă și chiar după moarte, ne-a spus clar tuturor că fiecare din noi merită să viseze, să fie mai bun, să iubească... Fiind copil a luat chitara și a mers în acea subterană, făcând primul pas spre visul său. Chiar și la moment, de fiecare dată când trec pe lângă această subterană, mă gândesc la el. El ne-a dăruit muzica sufletului lui, iar noi am putea, cel puțin, numi această subterană în memoria lui.

Pentru că talentul nu moare niciodată!!!

Semnez, deoarece l-am îndrăgit enorm pe Cătălin Caragea, i-am ascultat muzica și o ascult, în continuare, în fiecare zi. O pierdere gigantică pentru noi și țărișoara noastră!

Susţin cu tărie această idee..nu l-am cunoscut pe acest Artist personal, dar l-am îndrăgit ascultând piesele lui..o voce ce iţi intra şi rămâne adânc întipărită în minte şi suflet..mulţi tineri talentați are Moldova noastră, trebuie să fim uniţi şi doar împreună, mână de la mână ne putem ridica şi să ne facem văzuţi şi auziţi la timp...Dumnezeu să-l odihnească pe Cătălin, iar trupei mult succes şi realizari cât mai mari! Bravo pentru iniţiativă şi sper ca acest proiect să se realizeze, să fie un exemplu pentru toţi!

Semnez, deoarece în acea subterană a luat naștere o legendă ce va rămâne vie în amintirea noastră.

Îmi pasă de cultura națională a acestei țări și îmi pare rău, pentru că țara se preocupă de toate lucrurile neimportante, însă nu se axează pe valorificarea Muzicii și artei! Păcat!

Ar fi un gest frumos, ca proiectul propus să fie realizat. Cătălin Caragea merită atât și mult mai mult, pentru că era un copil scump și foarte talentat!!!! Va rămâne mereu în inimile noastre, păcat, că tot ce-i minunat nu durează mult...

Pentru a-i păstra amintirea vie și tot frumosul ce ne-a lăsat... Pentru a păstra în inimile și sufletele noastre toată munca și străduința pe care a depus-o pentru a ne bucura cu melodiile sale, interpretate cu vocea sa de înger.

Pentru că-l cunosc pe Cătălin, adică îl cunoșteam, și știu cât de dragă îi era acea subterană.

Pentru că Oamenii talentați își merita numele în această lume!

Semnez pentru că Cătălin Caragea mi-a intrat în inimă, odată cu prima piesă lansată!

Talentul și emoțiile pe care le-a transmis merită să fie onorate.

Este o idee originală și cu adevărat a fost un talent înnăscut❤️

Semnez această petiție pentru că Cătălin a jucat un mare rol în viața mea. El a fost persoana care, prin cântece cât și prin mesaje, mereu încerca să mă îmbărbăteze. Cătălin Caragea, pentru mine cât și pentru mai mulți dintre fani semnifică: încredere, iubire față de jobul ales, sinceritate, talent, putere, nevinovăție. Aș dori că să se întreprindă această măsură pentru că prin acest gest să consolidăm tineretul și ca mulți alți copii să-și poată valorifica talentul, grație acestei subterane...

Susțin cauza lansată! Un tînăr talentat, care a reușit să atragă atenția publicului! Să facem ceva bun în memoria lui!

Semnez pentru că... cred că Cătălin era un adolescent tânăr, dar talentat. L-am cunoscut personal și mergeam, cu plăcere, la festivalurile unde evolua trupa “7 klase”. Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat ce s-a întâmplat...pentru că știu cum e. Viața merge înainte, însă nu va mai fi la fel, pentru că a dispărut acea voce care era ca o magie si o binecuvântare pentru ascultători. Îmi place că faceau ceva unic, promovând muzica urbană și mândrindu-se că sunt din Chișinău. Semnez această petiție pentru că personal cred că Cătălin merită, cel puţin, această atenție din partea noastră pentru a nu fi uitat!

Doresc ca subterana să poarte numele unui solist cu un talent remarcabil.

Semnez pentru că Cătălin a adus multă dragoste și liniște sufletească prin muzică. A iubit mereu să cânte și a reușit să trăsmintă iubire celor ce-l ascultau. Chiar și după plecarea lui spre ceruri, rămâne tipărit pe vecie în inimile noastre. Acest gest va oferi posibilitatea de a promova, în continuare, ceea ce iubea atât de mult...

Semnez pentru că, acest suflet merită să trăiască într-o amintire vie, pentru că a reușit în ai săi 22 de ani mai mult decât unii într-o viață! Cătălin este o emblemă memorabilă în arta muzicală nu doar națională, ci universală! Trebuie să îi păstrăm amintirea vie.

Pentru că l-am îndragit foarte mult şi nu e zi să nu fiu cu gândul la el şi piesele lui. Zbor lin, băiat cu sufletul sensibil şi zâmbetul fermecător!”

Cu respect,

Grupul de inițiativă în memoria lui ”Cătălin Caragea”


Cornelia Povar

Versurile dedicate lui Cătălin Caragea

2020-08-14 19:52:30

Stimați Fani și Prieteni ai lui Cătălin!

În rețelele de socializare au apărut mai multe dedicații lui Cătălin, incluisv și versuri.

Noi le-am sintetizat aici, mai jos, în ordinea apariției. Dacă ați văzut sau ați compus și alte poezii, nu ezitați să le expediați autorului petiției.

Vă mulțumim!

Traian Vasilcău, 26 martie 2020

Dialog
cu Cătălin Caragea,
în straie de zbor
 
---Te-am aflat cînd ai plecat în noapte
Și-am rămas cu inima-ntristată.
---N-am plecat din Voi, numai din mine.
Cătă nu Vă uită niciodată!
 
---Noi te-am supărat, se înțelege.
Altfel n-alegeai bolta-nstelată.
---Nu m-am supărat decît pe mine.
Cătă nu urăște niciodată!
 
---Iartă-ne și spune-ne că mîine
Vei veni cu fața-mbujorată.
---Nu m-am despărțit decît de mine.
Cătă nu Vă lasă niciodată!
 
---Veșnic vei zbura prin altă lume?
Cea care-i, de fapt, adevărată?
---Zbor din Chișinău pentru o vreme.
Cătă nu Vă uită niciodată!
 
Dicusar Mihai, 19 mai 2020
 
Zbor lin Cătălin
 
Timpul le ia pe toate,
Nu, însă, și piesele Dragi,
Prin cîntec ne ești mai aproape,
Distanța prin note o faci..
 
Și Cerul îți cîntă la strună,
Și zborul mereu este lin,
Căci ești lîngă noi totdeauna,
Și noi te iubim, Cătălin..

Aurelia Deliu (mămica lui Cătălin), 29 iulie, 2020
 
Dor te tine..
.
Băiatul meu, frumos şi bun,
Ce să fac şi cum să-ți spun?
De când cu noi,tu nu mai eşti
Doar eu ştiu cum e,să trăieşti
Această viață întunecată...
Din care nu-mi revin vreodată.
Hăinuțele îți stau spălate,
Frumos în dulăpior aranjate
Pianul şi chitarele tale te-aşteaptă
Să mai cânți la ele,ca altădată.
Şi odăița ta e pustie,
Casa e tristă şi moartă fără tine.
Doar amintiri sunt peste tot
Care mă dor...mă frământă...mă rod...
Ştiu,că nu ți-ai dorit sa pleci
Aveai planuri şi visuri mărețe
Dar societatea noastră bolnavă
Nu a ajuns la nivel,să înțeleagă,
Că astfel de oameni valoroşi ca tine
Trebuiesc apreciați şi ocrotiți bine.
Te-ai născut în timp necuvenit
Carismatic şi talentat la nesfârşit
Într-o ordine nedreaptă şi lume străină,
O fire fragilă,neânțeleasă de oricine.
Şi atât de mult regret, şi îmi pare rău
Că nu ți-am fost alături,în ceasul cel greu.
Tu ai ales să pleci din Chişinău
Şi-am rămas să sufăr eu, mereu.
Dar sunt sigură,că dacă ar fi,să te întorci,
Ți-ai cere mii de scuze,pentru durerea pe care
mi-o provoci.
Doar, că nu te mai pot lua -înapoi,
Oricât de frumoşi eram noi amândoi.
Însă, eu oricum te caut şi aştept
Privesc la cer, pe drum şi în deşert...
Gândurile mele sunt doar la tine,
Iar lacrimile-mi curg în continuu, de la sine.
Ştiu,că şi atuncea,când eu am să mor
Tot aşa de tine,o să-mi fie dor...
La mormăntul tau zilnic mergeam
De durere şi plâns... ma tăvăleam.
Dar acuma sunt mai departe
Şi nici de asta.... nu am parte.
Cătălin,de-ai şti cum mă trage la tine, să vin
Suferința mea,doar acolo mi-o alin.
Şi atâtea am,să-ți vorbesc,să-ți povestesc...
Că m-aş muta lângă mormântul tău să trăiesc.
Şi încerc să accesez ultima fărâmă de
înțelepciune şi tărie din mine
Să pot face față acestei provocări,cu bine...
Să trezesc o nouă forță,acel dar interior,
În amintirea ta,copilaşul meu, cu dor.
Şi-ți promit că-ți voi păstra memoria frumoasă
Ca,de acolo de sus,să te mândreşti cu
mămica ta aleasă.
 
Anastasia Țurcan, 3 august 2020
 
Despre tine
Ași vrea și eu să plîng o poiezie,
Să storc din suflet fiecare vers,
Stropit fiind de lacrimi de durere
Pentru acel, ce-a fost oprit din mers...
 
Mergea frumos, cu "Loboda" lui tare,
Cu-acel sfîșietor " Ia-mă' napoi!"
Ca mai apoi cu "Plec din Chișinău"
Să zboare 'n altă lume-n veșnicie, în pustiu...
 
E trist, e rece, și inima îngheață,
Plouă cu pietre și doare tot mai mult..
Și așteptînd o nouă dimineață,
Ne risipim în dor nemărginit...
 
Anita Mihailova, 3 august 2020
,,Dor de tine"

Stăm în umbra durerilor...
Ce ne macină în interior...!
Nici nu pot să fac un pas...
Că-mi curg lacrimi pe obraz....!
Mi se face-amar și frig...!
Te tot caut, te tot strig...
Și-n înțeleg, că-i în zădar..!
Dar! Nu mai pot de durere și amar..!

Unde ești? Unde-ai plecat?
De durere lacrimi curg! Și lacrimi cad..!
Te-am pierdut copil frumos, nevinovat.!
Suflet gingaș și curat, cu talent de neuitat.!
Inima îmi plinge, și nu mai am putere.!
Să strig, de dor, și de durere.!
E trist, e rece și inima-i ca piatra!
Că ai ales o lume nouă! Alta...!

Aș da orice! Cu...! Acel strigăt!,, Ia-mă înapoi"
Să te putem întoarce la noi..!
Căci ne risipim cu dor nemărginit.!
De acum încolo la nesfârșit...!
 
Nastea Ivascenco, 3 august 2020
 
Dor te tine..
Profund de trist...
De nedescris,
Si dor de tine
Destin invins...
 
Taisea Ursu, 11 august 2020
 
Catalin rămâne o scânteie.
Un simbol al prezentului din trecut
Vocea lui mereu o să fie
Un imn, exemplu după o rană cea durut...
 
Era un geniu, artist, un cântareț
În scurt timp, minunată, reușită a avut!
Valoarea lui azi are-un mare preț...
La mii de admiratori ce le-a plăcut..
 
Inga Jereghe, 22 august 2020
 
Dor de tine...
Iar afară plouă ,
Ceru-i înnorat,
Dor, îmi e de tine,
Dor de-al tău cântat.
 
Ai plecat tu Cătă
Sus la Dumnezeu!
Ca să cânți la îngeri,
Tot necazul tău.
 
Ai plecat devreme,
Tu,copil frumos,
Ai lăsat în urmă
Talentul valoros.
 
Ai lăsat în urmă,
Dor și mult suspin...
Ai lăsat chitară
Și pe mama-n chin.
 
Dor îmi e de tine,
Dor, ne e la toti,
Dor o să ne fie
Chiar de vom fi morți.
 
Andrei Britcari, 1 octombrie 2020
 
"Am fost la tine"
 
Am venit azi la mormânt,
În vizită la tine...
Ne-am privit așa tăcând,
N-a scos o vorbă nime.
 
Tăcerea tristă din mormânt,
Mi-a spus atât de multe...
Nu dovedeam să le ascult,
Le-nregistram pe cute.
 
Pe cutele de suflet trist,
Ce suferă durere...
Atât de mult a obosit,
Dar tu-i mai dai putere...
 
Un jalnic zâmbet din portret,
Sfidează suferința...
Șuvoi de lacrimi și-un buchet,
Îți pun în grădinuță.
 
În grădinuța ta cu flori,
Mai răsădim vre-o două...
O frumusețe cu fiori,
Pe soare și când plouă.
 
Rămâi cu bine, noi plecam,
Te salutăm prin lacrimi...
Privirea blândă-ți sărutăm,
Cu inimile-n patimi.
 
Tu cu privirea ne-ai răspuns:
"Ducețivă cu bine,
Dar vă ajunge-atâta plâns...
Veniți mai des la mine!"
 
Anastasia Țurcan, 20 noiembrie 2020
 
De ce-ai ales tu cerul, Cătăline?
Mă'ntreb de-atâtea şi atâtea ori...
Sau ai crezut c-acolo e mai bine?
De ce ai vrut, copile, să ne dori???
 
Tristeţe şi durere fără margini
Şi un regret etern, la infinit...
Ne este dor de tine, Cătăline...
Copilaşul nostru mult iubit...
 
Tatiana Andrieş, 23 decembrie 2020
 
 "Cu lacrimi în ochi,,
 
În miez de noapte te-a furat
Cea care nimic și niciodată nu a-ntors
Trimisă de-un om rău, urât și fioros.
 
Plecarea ta-i enigmă cu mii de întrebări,
Durere până-n ceruri și dincolo de zări,
O lume te tot plânge, te plâng și eu mereu
Și-n fiecare zi mă rog la Dumnezeu:
 
Să-ți fie somnul lin și îngerii aproape,
Ca sufletul tău pur să nu cunoască moarte,
Să fii stea între stele, cu razele străbate-
Întregul Univers, căci ești ETERNITATE!!
 
 

Cornelia Povar

Rugămintea parvenită din partea familiei lui Cătălin_poze, înregistrări video și amintiri cu Cătălin

2020-08-12 20:55:18
Stimați Fani și Prieteni ai lui Cătălin!
 
Recent, mămica lui Cătălin, Aurelia Deliu, a plasat în contul său de Facebook postarea de mai jos:

”Am primit nişte poze cu Cătălin, din clasa a doua, de la prima lui învățătoare...Poze cu copii, care participau la concursul "Ploița de stele", organizat de învățatoare, în clasă. El era cel mai activ participant, cu cele mai multe steluțe câştigate..şi era atăt de entuziasmat şi fericit..că era apreciat..Avem o mapă întreaga, plină cu astfel de steluțe şi diplome.

Am primit și o compunere în care trebuia să scrie despre o faptă bună a cuiva..A scris o compunere interesantă, pozitivă şi demnă pentru un copil la vârsta, pe care o avea..

Mulțumesc mult doamnei învățatoare!.. Plâng, privesc şi recitesc...Amintirile dor...dar...doar cu ele am rămas...
 
Îndemn toate persoanele, care l-au cunoscut pe Cătălin şi au filmulețe/înregistrări video/poze sau întâmplări/amintiri cu el, să ni le expedieze şi nouă la adresa de e-mail: aureliadeliu@gmail.com sau pe messenger, în Facebook...

Poate pe viitor vom scrie o carte sau vom realiza un film în memoria lui..de aceea avem nevoie să adunăm cât mai multe materiale și informații...

Desigur că și noi avem foarte multe..dar dacă cineva are ceva interesant şi ştie că noi nu avem, atunci Vă rog să le expediați...”

Cu respect,

Grupul de lucru în memoria lui “Cătălin Caragea”
117831865_2691924784378556_8404850512199223058_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=GBzeQ3KanvAAX9THGA9&_nc_ht=scontent.fkiv5-1.fna&oh=75d688c29df5b20cdfc0410ae2327444&oe=5F588819
117782713_2691924894378545_3616664930541005711_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=3EUEHFK2OUMAX9DPqRz&_nc_ht=scontent.fkiv5-1.fna&oh=d40647ecfcce041bdee5ed092c058949&oe=5F5B11ED
117711344_2691924991045202_3658425167383544579_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=pH-JmS-xlZUAX_hP66J&_nc_ht=scontent.fkiv5-1.fna&oh=400fa33c53550404b798b9deb58c8a18&oe=5F585F3C
117769259_2691925101045191_2496424004551295623_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=yL8R_5KprsUAX93T8CA&_nc_ht=scontent.fkiv5-1.fna&oh=26bb6da0a7195d9b4024d50c98bb6495&oe=5F584E21
 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 


 

Cornelia Povar

Mesaj transmis de părinții lui Cătălin Cargea societății

2020-07-30 13:42:37

Stimaţi Prieteni şi Fani ai lui Cătălin!

Plecarea lui Cătălin de printre noi a lăsat multe întrebări, astfel în presă și în societate se vehiculează diverse versiuni și presupuneri. 

În acest context, ceva timp în urmă, părinții lui au transmis un mesaj societății, pe care Vă îndemnăm să-l citiți și să-l distribuiți, după posibilitate (https://fabricatinromania.info/2020/06/27/mesaj-sfasietor-transmis-de-mama-concurentului-romanii-au-talent-care-si-a-luat-viata/?fbclid=IwAR1mV6cxiaZ2vxxsUAXUJADSYFedC4LRSbpQ9GtO-ccli_OrQp4Zni8TOV8).

”Au trecut 3 luni de cand nu mai esti cu noi…3 luni cumplite de chin si suferinta…

Regretam ca, in perioada in care am fost nevoiti sa acceptam trecerea subita in nefiinta a copilului nostru, Catalin Caragea, s-au facut multe speculatii la acest subiect. Pierderea copilului, pentru un parinte este un proces chinuitor, insuportabil atat fizic, cat si moral, prin care nu dorim nimanui, dar absolut nimanui sa treaca…

Or voi, ziaristii, trebuie sa Va documentati sursele!

Avem viziunea noastra cu privire la cele intamplate, pentru ca discutam permanent cu Catalin, in fiecare zi, insa in amintirea copilului nostru, preferam sa ne abtinem de la dezvaluiri publice.”, a spus mama lui Catalin Caragea.

Totusi, reiteram ca Catalin a fost un copil fericit, care a crescut alaturi de mama si surioara lui pana la varsta de 22 de ani, cand impreuna am decis sa-si inceapa viata independenta.

I-am descoperit talentul inca de mic copil, iar la varsta de 5 anisori canta, deja cu multa ardoare de pe scena ”Palatului de cultura” din localitatea Malcoci, r-l Ialoveni. Ii placea foarte mult sa cante si participa la gradinita, apoi la scoala la toate concursurile muzicale si serbari..Canta de dimineata pana in seara, peste tot…si asta il facea fericit…De mic,deja intelegea, ca muzica este totul pentru el.

Am fost o familie obisnuita de intelectuali (pedagogi), cu credinta in Dumnezeu. Ca multe alte zeci de mii de familii din Moldova, ne confruntam, la inceput,cu probleme financiare. Astfel, tatal lui Catalin a fost nevoit, cu 20 de ani in urma, sa plece in strainatate pentru a sustine familia financiar, inclusiv pentru ca copiii sa se dezvolte multilateral. Si desigur, copiii au fost crescuti si educati mai mult de mine,adica de mama,cu multa atentie, dragoste si responsabitate. Catalin, fiind si primul nepotel la bunei,era foarte iubit de ei,astfel in zilele libere si la sarbatori petreceam timpul impreuna cu ei.

Din pacate, la fel ca pe alte mii de familii, distanta si timpul ne-au instrainat pe mine si sot. Insa, am fost onesti unul fata de altul si ceva timp in urma am divortat mentinand, pana in prezent, o relatie normala si matura. Astfel, copiii nu au fost tare afectati de aceasta despartire, deoarece erau obisnuiti sa-si vada tatal rar, si noi am continuat sa locuim in 3 (mama, Catalin si Madalina), la fel ca inainte, in aceeasi casa, cu aceleasi conditii in Chisinau.

Prin urmare:

- Nu este adevarat, ca Catalin a avut o copilarie nefericita, ca a fost lipsit de afectiune, atentie sau dragoste parinteasca si ca a fost lasat pe seama bunicilor de mic copil – Catalin a fost adorat de bunei,dar crescut sub supravegherea mea, a mamei, fiind una dintre cele mai dragi fiinte din viata mea.

- Nu este adevarat, ca avea probleme financiare si nu avea surse de existenta – nu avea stabilitatea financiara pe care si-o dorea, ca oricare tanar de varsta lui, insa l-am ajutat intotdeauna cum am putut mai bine;

Nu este adevarat ca era introvert – era deschis, sociabil si cu simtul umorului;

Nu este adevarat ca era rebel, l-am educat, insa, sa fie o persoana demna, care stia sa-si apere pozitia/viziunea, de altfel cum sunt si eu..;

Nu este adevarat ca ”i-am taiat aripile” – i-am sustinut intotdeauna visul, astfel a absolvit doua scoli muzicale (canto si chitara si pian), or activitatea lui profesionala a fost intotdeauna legata de muzica, iar anul acesta si-a propus sa intre la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice;

-Nu este adevarat ca a fost un adolescent problematic, cu inclinatii suicidale. Nu este adevarat!!! A avut o adolescenta cu trasaturi caracteristice acelei varste, ca toti adolescentii.

Toti cei, care l-au cunoscut pe Catalin stiu ca toate acestea nu reprezinta adevarul, dar din pacate tac!

Prin urmare, rugamintea noastra este sa nu se faca, in continuare, insinuari si presupuneri la cele intamplate pentru, ca ele dor. Suntem un popor bun! Nu permiteti curiozitatii dvs. sa prevaleze asupra ratiunii si bunului simt!

Am facut ce am putut mai bine pentru copiii nostri insa, oricum, suntem plini de remuscari si regrete…Gandul ne este ocupat necontenit cu siruri de intrebari, fara raspunsuri… Vise spulberate…Nu vom trece niciodata peste aceasta pierdere, speram doar, sa invatam sa traim cu ea, deaceea Va imploram sa nu ne mai tachinati si D-stra!

Sustineti ideile bune, in amintirea lui, si evitati speculatiile. El nu mai este printre noi, ca sa se poata apara…

Va dorim multa sanatate si aveti grija cui incredintati copiii!

Cu dor nemărginit de tine, scumpul nostru,

Mămica Aurelia Deliu, tăticul Ion Caragea și surioara Mădălina”

Cu respect,

Grupul de lucru în memoria lui “Cătălin Caragea”


Cornelia PovarDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

kysytään!-- Large modal -->