Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46126 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National pentru Comb

2016-03-22 07:57

#46125: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National pentru Combater <= pe cand Roibu alerga cu masina prin combinat sa le opreasca nemerniciile, hotiile, ca era zi, ca era noapte, Roibu alerga cu masina prin combinat dupa hoti sa-i opreasca ( tu n-ai de unde sa sti ca erai peste gard de Oltchim in exterior..., aflai  doar din vorbe, ca e Roibu in Oltchim sau nici atunci, ca nu se stia cand vine si aprea brusc, si ii certa sau le desfacea contractul de munca pe loc, nu uita...

Buna dimineata. Roibu la Mentchim, ma faci sa rad, cand era in dezacord cu toti borfasii  pe care-i enumeri din Mentchim ( societate creata, rupta din Oltchim  din vina lui ADRIAN NASTASE PENTRU A OFERII CATRE U.E RAPORT DE PRIVATIZARE .... PRETUL INTRARII ROMANIEI IN UNIUNEA EUROPEANA SI MASCAREALA CREATA DE ROMANI ....) observand ca il fura chiar cei din Mentchim si care au dus-o la faliment, unde Ionel Vincea ( lider sidical extras din lacatus, ajuns marele ciumpalac fara sa fie votat de nimeni ca si lider de sindicat ) era SABOTORUL DIN UMBRA si multi alti ciumpalaci pe acolo..., oameni care erau Oltchim si acum fiind liberi au distrus Mentchimul ei, ne-dorind sa faca lucrari externe si sa mentina societatea in functiune si multe altele..., avand doar  jaf in conceptia lor, aspirand doar la furturi si jafuri cu  alte nemernicii ( la care Roibu mereru le condamna si ii avertiza, ei nimic ) , dovada ca MENTCHIM NU MAI EXISTA, uiti cand tiganii din Strehaia urlau si puneau cortul la pavilion Oltchim numai ca ei se adresau Mentchimului care avea pavilionul in   incinta combinatului, adresantul era diferit, eroare tiganeasca..... Este alta discutie Mentchim la care au contribuit oameni care au fost Oltchim deveniti Mentchim si s-au comportat ca niste jefuitori si praduitori a societatii Mentchim, de fapt au si fost judecati, condamnati, "unii" doar si nici nu prea au simtit condamnarea pentru ce fapte au lasat in urma lor. Boureanu si- a achitat banii catre Oltchim, altfel acum era in toata presa si azi, se poate oricand relua aspectele astea si presa a relatat la timpul respectiv tot. Videanu, ai uitat ca l-a facilitat pe Ioan Niculae care este in puscarie ( in niciun caz Oltchim sau sa beneficieze Oltchim de vre-un favor ...) si este cercetat si judecat in fapte de coruptie si multe alte nemerncii care a comis, iar acum in acest dosarul cu gaze ieftine Videanu este judecat, pe cand Roibu spunea peste tot ca Oltchim este sufocat de preturile mari date de catre STATUL ROMAN in dezacord cu sustinerea societatii si a fabricii care ei erau actionarii principali si trebuiau sa sustina Oltchim nu sa o SUFOCE, borfasii de spui chiar tu, nu  prea ii erau prietenas nici lui Roibu si nici Oltchimului si nidecum judetului Valcea. Popescu Valentin raspunde de faptele lui la Mentchim si la Oltchim, omul asta unde a fost, a saracit tot si DISTRUS TOT lasand in urma lui dezastru, o lichea venita din regimul comunist si o mizerie care a sufocat institutiile, fiind un paria a industriei si vietii pe care o are. Ajungi la ce spuneam si repet sa sti si sa afle toti. POLITICIENII, STATUL ROMAN  SE FACE SINGURUL VINOVAT si AGA OLTCHIM FIRESC CU SINDICATELE CORUPTE SI HOATE CU TOTI ACTIONARII.

 

19 august 2008
Nr. 215/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a şase inculpaţi în legătură cu un prejudiciu de peste 1,8 milioane euro, săvârşit în dauna SC MENTCHIM S.A. Râmnicu Vâlcea (societate la care statul este acţionar prin intermediul SC OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea), după cum urmează:
- CRÂNGUŞ VALENTINA – fost director economic în cadrul SC MENTCHIM S.A., în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată şi continuată, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru altul şi pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
- BUDEA GEORGIANA – fost director comercial în cadrul SC MENTCHIM S.A, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor săvârşit în formă calificată şi continuată, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru altul;
- MIHAI ION – administrator de fapt şi director general la SC GEN FERO CHIM SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată şi continuată, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru sine şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
- ALDESCU ILIUŢĂ IONEL – administrator al SC GEN FERO CHIM SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, săvârşit în formă calificată şi continuată, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru sine şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
- BUŞTEAN ION – administrator la SC NEERAL IMPEX SRL Drobeta Turnu Severin în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată şi continuată, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru sine.
- PRESURĂ DRĂGHICI – fost contabil şef în cadrul SC MENTCHIM S.A., în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată şi continuată, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru altul şi de fals la legea contabilităţii;
Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus încetarea urmăririi penale faţă de ŞERBULESCU VASILE – fost director general al SC MENTCHIM S.A Rm.Vâlcea, deoarece în cursul urmăririi penale a intervenit decesul acestuia.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

SC MENTCHIM S.A. Rm.Vâlcea s-a constituit în cursul anului 2005 în urma externalizării activităţii de întreţinere şi reparaţii a SC OLTCHIM S.A. Rm.Vâlcea, iar peste 90 % din activităţi le derula cu această societate de la care şi primea peste 90 % din fondurile băneşti.
În perioada 30 iulie 2005-09 iulie 2007, societatea a derulat afaceri comerciale frauduloase cu reprezentanţii SC GEN FERO CHIM SRL Bucureşti şi SC NEFERAL IMPEX SRL Drobeta Turnu Severin.
Concret societatea SC MENTCHIM S.A. Rm.Vâlcea a încheiat cu societăţile sus menţionate trei contracte comerciale cu încălcarea normelor legale şi ale atribuţiilor de serviciu şi a efectuat plăţi către aceste societăţi în baza unor documente fiscale falsificate, anulate sau stornate, în repetate rânduri, fără ca societăţile beneficiare ale plăţilor să fi livrat vreodată marfă.
Majoritatea documentelor de livrare nu au fost înregistrate în evidenţele contabile ale niciuneia din societăţi.
Mai mult decât atât, în ce priveşte unul din contractele încheiate cu SC GEN FERO CHIM SRL, s-au întocmit note de recepţie în fals pentru livrări de aproximativ 3.400.000 lei, după care s-a întocmit un alt proces-verbal de custodie, în fals, în care se menţiona nereal că marfa s-ar afla la furnizor.
În ce priveşte marfa ce făcea obiectul contractelor comerciale, aceasta nu era necesară activităţii SC MENTCHIM S.A. Rm.Vâlcea, nu existau fonduri alocate pentru acea marfă, iar singurul scop al plăţilor a fost acela al creării unui avantaj patrimonial pentru societăţile aşa-zis furnizoare.
În vederea acoperirii prejudiciului s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor învinuiţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=1006

 

 


Musafir

#46127 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National pentru

2016-03-22 08:38

#46126: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National pentru Comb 

 VEZI CUM VI DE ACASA?..PAI HAI SA TI MAI SPUN CA UNDE I roibu E SI BORFASUL DE POPESCU VALENTIN ADICA LA PROTECHIM SI CINE AU FOST ACTIONARII MENTCHIMULUI?..RASPUNS CORECT,roibu,serbulescu si popescu valentin,hai pa.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46128 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National pen

2016-03-22 08:42

#46127: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National pentru  <= Au fost mai multi actionari, tu ai punctat pe cei care au avut si functii la  grosul problemelor.

 Si eu ce ti-am spus. Serbulescu ( mort  intre timp), uite-i pe restul cu dna completare http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=1006, Popescu Valentin care a sugrumat Oltchim, continuand cu  Mentchim, repetand cu Oltchim, iar Roibu facea pe jandarmul si la Oltchim si la Mentchim si la ailalti...,  Protetchim, care si aia il aveau pe Enache ( mort si asta ), alta jagardea. Hai, pa.

STATUL ROMAN  SE FACE SINGURUL VINOVAT si AGA OLTCHIM FIRESC CU SINDICATELE CORUPTE SI HOATE CU TOTI ACTIONARII.


Musafir

#46129 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National

2016-03-22 09:02

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46130 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului Nati

2016-03-22 09:06

#46129: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National  <= Putem sa luam toti ministri si prim-ministrii vremurilor, impreuna cu multi altiii la intrebari si raspunsuri si infractiuni la care au contribuit cu cei pe care-i aducem mereu in discutii....

 Scrie negru pe alb si in pagina de aseara si mereu ti-am mai lasat scris asta, daca este vinovat, raspunde, numai ca aici sunt multi si  mai multi care se fac vinovati, nu numai o persoana. Si repet ce nu vrei sa intelegi, STATUL ROMAN  SE FACE SINGURUL VINOVAT si AGA OLTCHIM FIRESC CU SINDICATELE CORUPTE SI HOATE CU TOTI ACTIONARII.


Musafir

#46131 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului Nati

2016-03-22 09:09

#46129: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului National 

 APROPO PRETENASI,pe borfasul de berceanu,prietenul si colegul lui roibu ai uitat sa l amintesti,alt bin laden ca roibu...hai lasa ma un pic sa respir.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46132 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului

2016-03-22 09:10

#46131: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului Nati <= Putem sa luam toti ministri si prim-ministrii vremurilor, impreuna cu multi altiii la intrebari si raspunsuri si infractiuni la care au contribuit cu cei pe care-i aducem mereu in discutii....

 STATUL ROMAN  SE FACE SINGURUL VINOVAT si AGA OLTCHIM FIRESC CU SINDICATELE CORUPTE SI HOATE CU TOTI ACTIONARII.


Musafir

#46133 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului

2016-03-22 09:11


Musafir

#46134 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliu

2016-03-22 11:20

#46133: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: model PETITIE catre Consiliului  

 MAI BINE ZIS, VINE VARA VINE TOAMNA, VIN ALEGERILE  IAR NOI VOTAM PE CINE NU TREBUIE ... TOT SI TOTI NEMERNICII DE PE CENTURA POLITICII VALCENE.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46135 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2016-03-22 14:27

 SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

 http://www.voceavalcii.ro/

Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

http://www.voceavalcii.ro/

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE, INCLUS SI IONEL VINCEA CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

 

 

 
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46136 NU UITATI data de 23.03.2016

2016-03-22 14:32

 Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi la intrarea in insolventa si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

 DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 21.01.2016
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

23.03.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:  

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46137 ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR (AGOA ) IN DATA DE 28.04.2016

2016-03-22 15:02

#46085: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Calendarul de comunicare financiara, pentru anul 2016 OLTCHIM 

 

Notice for Ordinary General Meeting of Shareholders on April 28(29), 2016 Reference date: April 18, 2016

3/21/2016 8:55:00 AM

http://www.bvb.ro/infocont/infocont16/OLT210316_ro.pdf

 

CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments

  http://www.oltchim.ro/index.

OLTCHIM

#46138 VESTE PROASTĂ / Salariile angajaţilor Oltchim ar putea fi reduse la jumătate

2016-03-23 08:28

Surse din rândul angajaţilor Oltchim dau ca sigură o nouă reducere de personal în toamna acestui an. Astfel, numărul salariaţilor va ajunge până la sfârşitul anului la 800.

O altă veste proastă este aceea că salariile vor fi drastic subţiate. Se vorbeşte despre o reducere a lefurilor cu până la 50%. Salariul mediu în Oltchim ar putea ajunge la 10-12 milioane de lei vechi. Se pare că motivul pentru care se apelează la această diminuare a lefurilor este acela ca o bună parte dintre angajaţi să plece de bunăvoie din societate, întrucât nu-şi vor mai putea asigura nevoile cu noile salarii.

În acest moment se vorbeşte tot mai insistent despre o nouă încercare de privatizare a combinatului vâlcean. Chimcomplex Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza şi-a exprimat din nou intenţia de achiziţionare a activelor Olcthim SA şi/sau a părţilor sociale ale Oltchim SPV SRL, singur sau în orice formă de asociere cu potenţiali investitori, şi achiziţia acestora în măsura în care câştigă licitaţia în acest sens, inclusiv în schimbul unui preţ care depăşeşte 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii, mai puţin creanţele.

http://www.informatia.net/veste

 

TURBO disponibilizatu

#46139

2016-03-23 10:15

domnule piperea,

atata nerusinare ca la dumneata nu am vazut decat la actualul prim-ministru al tarii noastre. daca aveai un pic de bun simt nu mai scriai despre OLTCHIM. ca parte a sistemului PCR ai contribuit din greu la devalizarea OLTCHIM-ului si a tarii prin apartenenta la cel mai corupt sistem: JUSTITIA. ma intreb de prea multe ori daca nu cumva Ianus a fost creat dupa forma si infatisarea dumitale... azi castigi procese pentru cei chinuiti de creditele ipotecare, maine dai cu bata in balta in favoarea bancilor; azi aperi hotii de ventile, maine esti insolventul Oltchimului. stiu ca datoria unui avocat este sa apere si vinovatii si nevinovatii dar in acesti ultimi ani nu s-a aratat deloc omul ci doar avocatul avid de faima si putere, bani si influenta. poate ca eu sunt prea idealist sau prea exigent, cine stie? am o singura mare rugaminte: NU MAI VORBI SAU SCRIE DESPRE OLTCHIM. pot sa scrie altii. dumneata trebuie sa faci ceva pentru OLTCHIM. de vorbit, pot vorbi ponta, vosganian, chitoiu, gerea, nita, calea si francu ei au rezolvat problema Oltchim-ului din aprilie 2012. dumneata insa, nu ai rezolvat nimic din problema data, asa ca nu ai voie sa vorbesti despre subiectul Oltchim.

multumesc pentru atentie,

un disponibilizat care a facut ceva pentru Oltchim

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\



DA domnule piperea ASTA E PAREREA MAJORITATII SALARIATILOR DESPRE DUMNEATA,

-DACA DOMNUL ROIBU A DUS COMBINATUL SPRE INSOLVENTA. TU UNDE IL DUCI? CU PIERDERILE ASTEA MAI MARI DE CATEVA ORI DE CAND A INTRAT COMBINATUL IN ADMINISTRAREA TA.

-ASTAZI DE FALIMENTUL OLTCHIM NU POATE FI INVINUIT NIMENI ALTCINEVA DECAT PIPEREA SI CIRACII LUI. cernev dumitru talpasanu si parvu

TURBO disponibilizatu

#46140 Re:

2016-03-23 10:17

#46139: TURBO disponibilizatu -  

 

UNDE SI PE CE S-AU PIERUDT 211 MILIOANE DE EURO?
INTR-O INSOLVENTA "ROBINETUL PIERDERILOR TREBUIE" INCHIS DAR .... DUPA CUM SE VEDE IN RAPORT LA OLTCHIM (SUB CONDUCEREA LUI PIPEREA, TALPASANU, SPIRII, CERNEVII & POLITRUCII USL) TEAVA S-A SPART SI NE-AM UMPLUT DE PROSTI.

SPUNEA PIPEREA SI SUSTINATORII LUI (VEZI DECLARATIILE LUI CERNEV) CA DACA SE FAC DISPONIBILIZARI O SA SE IA "O PIATRA DE MOARA" DE PE GRUMAZUL OLTCHIM.
DE FAPT CE S-A INTAMPLAT?
- AU FOST DISPONIBILIZATI 1000 DE SALARIATI CARE NU SI-AU PRIMIT, LA APROAPE TREI ANI DE ZILE DE LA DISPONIBILIZARE, SALARIILE COMPENSATORII.
-  VALOAREA SALARIILOR COMPENSATORII + DATORIILE AFERENTE CATRE ANAF, CASA DE PENSII, CASA DE SANATATE SE RIDICA LA APROXIMATIV 14 MILIOANE DE EURO.
- DACA NU S-AR FI FACUT DISPONIBILIZARI, SALARIILE + DATORIILE CATRE ANAF, CASA DE PENSII, CASA DE SANATATE, ALE CELOR DISPONIBILIZATI (IN PERIOADA 14 IUNIE - 31 DEC. 2014) AR FI FOST DE APROXIMATIV  7 MILIOANE DE EURO, DECI LA JUMATATE DIN SUMA DATORATA DE OLTCHIM CA SALARII COMPENSATORII. DACA TRAGI LINIE REZULTA MINUS (7 MILIOANE DE EURO) NU PLUS (ASA CUM AU CALCULAT EI ... LA ABAC).

IN CONCLUZIE ... AU FACUT RAHATUL PRAF! NU AU LUAT "PIATRA DE MOARA" DE PE GRUMAZUL OLTCHIM DAR L-AU PUS LA PAMANT SI L-AU INCALECAT, "INCALECANDU-NE" SI PE NOI.

NU NUMAI CA NU AU FACUT ECONOMII DAR AU PROVOCAT PIERDERI CATASTROFALE OLTCHIMULUI, 211  MILIOANE DE EURO, PIERDERI RECUNOSCUTE SI RAPORTATE DE ACESTI "IMPOTENTI" RIDICOLI AFLATI LA CONDUCEREA OLTCHIM, PIERDERI ACUMULATE FARA SA FACA INVESTITII, REVIZII TEHNICE, ETC.

SI CA SA VA FACETI O IDEE DE CEEA CE INSEAMNA PIERDERI DE 211 MILIOANE DE EURO VA SPUN DOAR ATAT:
- FONDUL DE SALARII AL OLTCHIM, INAINTE DE DISPONIBILIZARI, A FOST DE CCA. 3 MILIOANE DE EURO PE LUNA.
- CU SUMA PIERDUTA, DE 211 MILIOANE DE EURO IN ANUL 2013, AR FI PUTUT SA FIE PLATITI TOTI CEI 3300 DE SALARIATI, TIMP DE 70 DE LUNI, ADICA APROAPE 6 ANI DE ZILE.

SI NOI, INCA II MAI DUCEM "IN SPATE" PE ACESTI INCAPABILI.
SI NOI, INCA MAI SPERAM CA VOR REPORNI OLTCHIMUL, CA NE VOR ADUCE SALARIILE LA ZI SAU CA NE VOR PLATI SALARIILE COMPENSATORII.

VISE, TATA VISE.


Musafir

#46141 GHEORGHE PIPEREA - NU RASPUNDE INTREBARILOR PUSE DE DISPONIBILIZATI ... FUGE DE RASPUNDERE!

2016-03-23 10:57

#46140: TURBO disponibilizatu - Re:  

 

DOMNULE GHEORGHE PIPEREA,

1. Cand se vor achita, cu adevarat (FAPTIC) nu doar scriptic (PE HARTIE) - salariile compensatorii, disponibilizatiilor de la OLTCHIM din primul val de disponibilizari (14 iunie 2013), avand in vedere ca promisiunea facuta de dumneavoastra in calitate de administratorul judiciar al OLTCHIM, in fata judecatorului sindic (dosar 349 / 90 / 2015, sedinta din data de 28 ianuarie 2015, sentinta 210 / 2015 - vezi pag. 3 din documentul aflat in discutie) citez "daca se va merge pe varianta unei reorganizari care sa nu duca la vanzarea SPV-ului, platile se voe face pana la sfarsitul anului 2015" s-a transformat intr-o MARE MINCIUNA, chichita avocateasca spun unii?

Retineti ca, mai nou (aici gura pacatosului adevar graieste si ii dau si eu dreptate) domnul Mateita, discipolul dumneavoastra in "arta" insolventei), a recunoscut ca banii neplatiti salariatilor (3 salarii restante zice el si eu completez: avansul lunii ianuarie 2013 trecut la masa credala, 3 salarii platite de AJOFM si datorate de OLTCHIM AJOFM, salarii compensatorii neplatite disponibilizatiilor, cotizatii si rate CAR - retinute salariatilor timp de 4 luni fara a fi virate la CAR, etc) au fost folositi - datorita incapacitatii dumneavoastra de-a atrage investitori - ca sursa de finantare a capitalului de lucru pentru functionarea OLTCHIM!

2. Cine v-a dat aprobarea pentru utilizarea drepturilor salariale ale disponibilizatiilor si salariatiilor OLTCHIM ca si CAPITAL DE LUCRU al OLTCHIM (lucru recunoscut de Florian Mateita - partener ROMINSOLV - http://saptamana.net/articol/9557-mateita-trei-salarii-?

3. Onorariul (autofixat) datorat de Oltchim pentru cei trei ani de insolventa (perioada 30 ianuarie 2013 - 30 ianuarie 2016) care este de 1.800.000 euro (36 luni x 50.000 euro / luna) - a fost virat in conturile dumneavoastra, domnilor administratorilor judiciari?

4. Care este, pana la aceasta data, valoarea calculata si care este valoarea achitata dumneavoastra domnilor administratorilor judiciari, aferenta onorariului procentual (autofixat: 5% - pentru recuperarea datoriilor si 10% - pentru distribuirea sumelor recuperate) avand in vedere ca daca se ia in calcul numai suma de 530 milioane de euro sterse prin planul de reorganizare - ca suma recuperata, se ajunge la un comision fabulos de minim 26 de milioane de euro?

5. Cat mai dureaza procedura insolventei (reorganizarii judiciare) pentru ca din programul de reorganizare rezulta ca se are in vedere continuarea acesteia pana in anul 2018 cu posibilitatea prelungirii pana in anul 2019? Adica este vorba de inca 2,4 milioane de euro care trebuie sa intre in conturile dumneavoastra.

6. Care sunt masurile reale luate, la nivel de practica nu de teorie (si aici este vorba in primul rand despre gasirea capitalului de lucru necesar) pentru relansarea functionarii Oltchim la o capacitate de cel putin 70%?

7. Avand in vedere ca in cei trei ani de insolventa numarul locurilor de munca a fost redus prin cele doua valuri de disponibilizari (14 iunie 2013 si noiembrie 2015) cu cca. 1200 de salariati, respectiv cu cca. 35%, care este numarul de salariati preconizati a fi disponibilizati in perioada urmatoare?

8. De ce ati ales ca masura principala de reorganizare "stergerea datoriilor prin planul de reorganizare" si nu transformarea datoriilor in actiuni conform aprobarii UE si solicitarilor (pentru AVAS) si solicitarile BCR, BT, ELECTRICA, MFC, etc.

Nu cumva prin aceasta masura ati protejat interesele PCC (care prin transformarea datoriilor in actiuni devene ceea ce a fost cand a intrat in OLTCHIM - respectiv un actionar cu 1-2%)?

Nu cumva, protejand interesele PCC (precizez ca valoarea nominala a actiunilror PCC la OLTCHIM este de cca. 2, 5 milioane de euro iar valoarea de piata de cca 10 milioane de euro), ati bagat adanc mana in buzunarul statului si ale privatului prin stergerea datoriilor (precizez ca este vorba despre cca. 520 milioane de euro)?

Ati salvat cele 2,5 milioane de euro ale PCC in detrimentul celor 520 milioane de euro ale noastre, ale tuturor.

9. Prin ce concurs sau prin ce concurs de imprejurari ati ajuns sa fiti numit ca administrator judiciar la OLTCHIM? A fost o numire politica a USL sau ati fost numit, asa la intamplare?

P.S.

Aveti si dumneavoastra dreptate, cazul acesta - insolventa OLTCHIM este demn de studiu la drept dar mai inai ar trebui cercetat de cei in drept de la DNA!

CE ZICETI DOMNULE GHEORGHE PIPEREA?
AVETI RASPUNSURI, AVETI SOLUTII SAU CAINII LATRA URSUL MERGE?

SAU DIN CICLUL, DISPONIBILIZATII INTREABA ... !?!?!? ... ADMINISTRATORII NU AU SOLUTII, NU AU RASPUNSURI!

INTREBARI DIN PARTEA DISPONIBILIZATIILOR DE LA OLTCHIM PENTRU ADMINISTRATORII JUDICIARI SI ADMNINISTRATORUL SPECIAL DE LA OLTCHIM.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46142 ACEST IMPOSTOR AV. CARE PLATESTE PE TROLI, POSTACI SI HATERI, iata ce raspunde Gh. Piperea:

2016-03-23 11:33

Av. Gh. Piperea isi descrie si explica activitatea si faptele pe care le urmeaza, le creaza, platind din furturile pe care le creaza sau inselatoriile pe care le-a comis sa comita ce ne explica in cotidianul.ro, ca un mentor profesor care pune cursul studentilor in presa scrisa pentru cei care-i asmute din bani furati si utilizati in astfel de activitati pe care le explica ( ETALANDU-SI BOGATIILE SI AVERILE PE CARE LE ARE IN POSESIA LUI ARATATE IN OCHII TUTUROR, NU UITATI DE ULTIMA ACHIZITIE UN SUV CARE LA ADUS OSTIL LA  TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA NOU-NOUT CU NUMERE DE INREGISTRARE IN RODAJ SI MULTE ALTE ABUZURI...ETC. ), tot de la naivii pacaliti si amagiti ori impinsi la astfel de fapte prin sabotaj si iluzii care le expune lor, avand astfel de retele si retete functionale, acestia creand degringolada in Oltchim pe internet, presa, mass-media, in fata judecatorilor, in fata tuturor si peste tot unde este el impreuna cu infractorii lui si cei care-i urmeaza orbeste exact ca teroristii cu bomba in mana si o detoneaza unde ei rad inclusiv de cei pe care ii are la mana lor pe acesti  corupti si orbitii  kamikaze ce sunt alaturi de ei si aruncadu-i in aer, impingandu-i in .... fapte grave si foarte grave, omorandu-i prin rasul lor si mizeria pe care o lasa in urma lor descrisa in text, explicata chiar de el. Pe aceasta petitie avand astfel de reactii si armate de troli, postaci si hateri impinsi sa inchida TOT, inclusiv petitia cerea sa fie inchisa, creand diversiuni sa distruga tot, sa aduca la disperare pe toti, asta fac ei...., cu asta se ocupa acestia si va explica. Isi descrie activitatea sa-i faca sa constientizeze ce el este, avocatul Piperea si reteau care stapaneste Romania!!!!

 

http://www.cotidianul.ro/troli-postaci-si-hateri

 

 " Troli, postaci şi hateri. Şi luni de fiere"

Gheorghe Piperea

În argoul internetului (internet slang), un troll este o persoană, de regulă voit anonimă, dar deseori ascunsă în spatele unor porecle (nick name), care îşi face un obicei pasional din a posta şi comenta în spaţiul virtual, activitate anume croită pentru a semăna discordie pe internet şi pentru a stârni certuri sau iritare. Trolul postează atacuri gratuite la persoană, comentarii maliţioase, inflamatoare, voit jignitoare, de regulă fără legătură cu subiectul, menite a distrage atenţia sau a provoca cititorii la răspunsuri emoţionale. Trolul petrece mult timp pe internet, făcând din trolling o obsesie, o refulare, dar şi un set de scenarii mai mult sau mai puţin elaborate compuse din farse, glume proaste şi jigniri gratuite la adresa unor victime (de identitatea şi sentimentele cărora se dezinteresează complet). Dar nu întotdeauna trolul este un farsor sau un amator de glume proaste. Capacitatea lui de a macula, de a stârni confuzia şi iritarea, răutatea sa gratuită, obsesia cu care investeşte timp şi resurse în hărţuirea unor ţinte alese aleatoriu, sunt aur curat pentru profesioniştii comunicării negative şi ai dezinformării. Destul de mulţi troli sunt folosiţi profesional, contra unor sume de bani, pentru campanii negative de comunicare, pentru contracarea sau bagatelizarea unor opinii sau informaţii, pentru dezinformare ori pentru campaniile electorale negative, de tip destructiv. La fel cum hackerii pot fi utilizaţi, uneori, pentru a prinde sau contracara alţi hackeri ori pentru a testa programe anti-virus, tot aşa trolii sunt folosiţi, destul de des, în mod profesional, pentru diverse scopuri, uneori malefice, ale celor care sunt dispuşi să îi plătească pentru a fi troli. Asemenea comportamente şi asemenea campanii “de imagine” se regăsesc, de regulă, pe newsgroupuri, forumuri, chat-room-uri, bloguri, dar şi pe pagini de socializare care permit ascunderea identităţii “comentatorului”, precum şi în secţiunile dedicate comentariilor cititorilor din ziarele electronie.

Dex online defineşte astfel trolul: gnom (pitic) zburdalnic, care trăieşte în munţi sau în păduri, întruchipând forţele rele ale naturii. Definiţia se potriveşte destul de bine celei din slang-ul internetului, întrucât trolul este, de regulă, un suflet mic, ascuns, căruia îi place să joace farse răutăcioase, să facă glume proaste şi să bântuie coşmarurile copiilor (victime inocente prin definiţie). Trolul definit de Dex online este Petrică din povestea Petrică şi lupul, cel care, după un număr indefinit de farse aplicate sătenilor, ajunge să nu mai fie luat în serios exact atunci când are nevoie reală de ajutor, sfârşind prin a fi mâncat de lupi.

Trolul farsor nu vrea decât atentie, exact cum vrea atenţie copilul de sub un an care aruncă lucruri pe jos astfel încât să capteze toată atenţia părinţilor sau a bonei. Dacă bebeluşul farsor merită toată atenţia întrucât el este în plin proces de adaptare la lumea adulţilor, de trolul farsor e bine să te fereşti. Şi, realmente, te poţi feri de troll dacă îl ignori. Multe site-uri care analizează fenomenul atât la nivel psihologic, cât şi din punct de vedere legal conţin acest avertisment: Don’t feed the trolls. După o vreme, văzându-se ignorant, trolul îşi reorientează tirul către alte ţinte.

Realmente periculoşi sunt, însă, trolii plătiţi, profesioniştii.

În spaţiul nostru virtual şi-a făcut un loc de (ne)cinste un tip de cititor pe net care obişnuieşte să posteze comentarii la orice text care conţine informaţie sau opinie şi care ar putea deranja unele prejudecăţi, politici sau obişnuinţe. Acest trol profesionist pare că nu face altceva decât să posteze 24 de ore din 24. Unele publicaţii electronice îşi deschid ediţiile la ora 0,00 din noapte şi, cu toată această oră târzie, în secunda următoare apar postări ale trolilor. Dacă veţi avea acel dram de curiozitate morbidă de care se vorbeşte mai jos, veţi putea vedea că imediat acest text îşi va găsi cel puţin 5-6 troli.

În argoul internetului nostru, acestor indivizi li s-a spus “postaci”.

Postacul este cel care se ocupă cu acţiunea continuă de a posta pe internet comentarii răutăcioase, urâte şi nedrepte despre orice şi în contra oricui poate ameninţa poziţia celui care îl plăteşte pentru această campanie. De regulă, postacul îşi ascunde identitatea sau foloseşte unul sau mai multe pseudonime în intenţia de a nu fi dibuit. Finanţatorul campanie de denigrare şi dezinformare, ca şi campania, în sine, par a friza absurdul, dar totul este gândit şi aplicat după un scenariu, pe bani şi în mod constant. Ce este important este ca informaţia sau opinia să fie împroşcată cu noroi, iar credibilitatea autorului să fie pusă la îndoială. Nu contează că aruncătorul cu noroi e anonim sau ascuns după o poreclă; ce e important este că noi toţi avem tendinţa de a ne uita la orori, dintr-un soi de curiozitate morbidă, iar profesioniştii ştiu asta, exploatând exact această curiozitate.

Trolul profesionist se confundă, practic, cu postacul.

Site-urile de socializare au mijloace de apărare şi contra acestor troli profesionişti. Există setări prin care ei pot fi blocaţi şi, chiar mai important, există setări prin care ei pot fi reclamaţi ca abuzivi. Odată intraţi în zona “abuzivilor”, ei pot fi blocaţi erga omnes pe site. Aceşti troli pot fi blocaţi ca rasişti, iritanţi (annoying), delincvenţi ofensatori (personal offenders), periculoşi pentru integritatea psihică a copiilor, ca având un limbaj nepotrivit etc.

Dar există şi troli care, aparent, au un nume şi, în mod bizar, nu par a servi unor patroni care să îşi rezolve prin trolling afacerile privitoare la victimă. Începând cu 2010, când am dat startul proceselor colective contra băncilor, până prin 2014, când deja câştigasem, practic, toate aceste procese, am avut neplăcerea să descopăr nişte indivizi care, aparent, aveau identitate şi nume, şi care nu făceau altceva decât să critice, să înjure şi să întoarcă pe dos tot ceea ce spuneam cu titlu de informaţie şi să diabolizeze tot ceea ce spuneam cu titlu de opinie. În paralel, aceşti indivizi îi ridicau în slăvi tot ceea ce venea de la adversari, etalându-şi ani de zile certitudinile din care rezulta că voi pierde procesele şi voi nenoroci oamenii care îşi puseseră încrederea în mine. Din acest motiv am crezut multă vreme că aceşti inşi sunt nişte simpli troli plătiţi de adversari pentru a dezinforma şi a stârni confuzie în rândurile acelor consumatori care şi-au luat curajul să îşi dea banca în judecată (din păcate, mulţi au renunţat pe parcurs sau, după caz, au semnat tranzacţii umilitoare cu băncile; această capitulare prematură a fost, în fapt, rezultatul campaniei de trolling, căci campania mediatică a băncilor a fost un eşec, aşa cum lobby-ştii oficiali ai băncilor, ei înşişi, au recunoscut de curând; din fericire pentru cei mai mulţi reclamanţi, rămaşi în proces, procesele s-au finalizat favorabil lor, în proporţie de 100%). Mare mi-a fost mirarea să înţeleg, după 2014, când deja câştigasem aceste procese, în contra certitudinilor contrare ale acelor troli, că indivizii îşi pun cenuşă în cap, prin declaraţii (pe care eu nu le-am cerut nicicând) din care rezulta că se înşelaseră în ce mă priveşte. În bucla asta au intrat şi ziarişti, din pacate. Iar acum, în siajul rachetelor intercontinentale şi al bateriilor de panzere aruncate de bancheri în lupta contra legii dării în plată, numărul trolilor şi postacilor asmuţiţi asupra legilor favorabile consumatorilor a crescut exponenţial.

În mod normal, ar trebui procedat şi în aceste cazuri de troli plătiţi ca şi în cazul trolilor farsori. De regulă, aşa cum recomandă site-urile şi articolele de specialitate psihologică şi juridică, şi în aceste cazuri ar trebui urmat cu stricteţe consemnul Don’t feed the trolls. Doar că, atunci când sunt atât de multe postări şi comentarii încât covârşesc ca volum informaţia sau opinia expuse, trolii sunt greu de ignorat. Nu se poate evita percepţia măcar a unui singur text trolling. Nu pot să nu te uiţi măcar la unele dintre aceste texte scrise de troli. Plus că în fiecare dintre noi există un pic de curiozitate morbidă: vrem să vedem oroarea. Nu e niciun catharsis în asta, e doar o pornire similară cu curiozitatea pisicii. Instinctual, vrem să vedem şi, deci, nu putem să nu ne uităm.

Pe de altă parte, farsa e farsă, iar infracţiunea e ceva serios, care trebuie combătut. Există o lume în care persoane maliţioase sau malefice creează conturi/pagini false de socializare pe internet (acestea vor deveni în curand ilegale în Marea Britanie[1]). De regulă, aceste conturi/pagini false de socializare sunt deschise pe numele victimelor inconştiente de faptul că li se fură identitatea. Pe aceste conturi/pagini false deschise “pe numele” lor se derulează şi activitţi ilegale, periculoase. Dar, de cele mai multe ori, conturile false sunt menite a-i face rău victimei, “titularul” paginii de socializare pe internet. Un film video jenant pus pe YouTube sau o poză compromiătoare pusă pe Instagram pot face mai mult rau decât ar putea face o tâlhărie. În urmă cu mai puţin de doi ani, o adolescentă de doar 14 ani s-a sinucis pentru că un trol a pus pe internet ceva compromiţător şi acea fetiţă, pur şi simplu, nu a suportat ca tatal său, de profesie poliţist, să vadă acea postare compromiţătoare. Nimeni nu a fost încă băgat la închisoare pentru determinarea sinuciderii. Asta pentru că, bineînţeles, trolul s-a ascuns bine şi comod în spatele unor nick-name-uri. Acest tip de abuz pe internet este ceva similar cu furtul de identitate pe internet (phishing) sau cu clonarea cardurilor bancare, dar poate fi chiar mai periculos, întrucât poate distrage atenţia autorităţilor de la persoana reală din spatele contului fals, orientând căutările în gol, către “titularul” inconştient al acelui cont pe care se desfăşoara activităţile cyber-criminalului.

Abuzul pe internet are, însă, o arie de “desfăşurare” mult mai vastă. Ameninţări şi şantaj, hărţuire, răzbunări porno (filmări cu sex explicit făcute sau puse pe net fără acordul “actorului” involuntar), acţiuni violente care pot cauza depresii sau crize grave ale victimei, inclusiv (tentative de) sinucidere, toate pot fi săvârşite pe “suportul” virtual al internetului. Teroarea virtuală, mai ales la adresa copiilor şi a femeilor, este posibila atât prin trolling, cât şi prin utilizarea dispozitivelor de urmărire de tipul GPS-ului pentru a urmări victima hărţuirii.

Abuzul pe internet poate cauza grave prejudicii drepturilor aferente personalităţii umane, dar şi daune materiale şi morale. De aceea, faptele de acest gen, chiar dacă apar într-un spaţiu virtual, un non-loc în care nu există, în sens material, fizic, nimeni şi nimic, pot fi calificate ca delicte civile, acestea fiind generatoare de răspundere a autorului sub forma unor despăgubiri sau a unor daune punitive.

Unele dintre aceste abuzuri pe internet sunt chiar fapte penale. Spre exemplu, hărţuirea din noul Cod penal poate îmbrăca, aşa cum rezultă din art. 208 alin.2, şi “haina” comunicărilor pe internet, cu condiţia ca, prin frecvenţa lor sau prin conţinut, să îi cauzeze victimei o temere. A se observa că incriminarea faptei de hărţuire nu se referă la stres, neplăcere, iritare, curiozitatea morbidă cauzată de trolling şi nici la un prejudiciu material sau moral, ci numai la o temere. Infracţiunea este o variantă a ameninţării, atâta doar că ameninţarea este factual o acţiune directă şi dintr-odată, în timp ce hărţuirea este compusă, factual, din mai multe fapte obsedant repetate şi “trimise” prin mijloace de comunicare la distanţă. În plus, în cazul postacilor anonimi, reglementarea din penal este inutilă, întrucât aceştia nu pot fi identificaţi cu mijloace normale, mai ales când nick-name-ul folosit se schimbă des ori când postacii copiază abuziv nume sau părţi din numele altora.

Trolling-ul nu este încă infracţiune în niciuna dintre ţările membre ale Uniunii Europene, dar în curând ar putea să devină infracţiune în Marea Britanie[2].

Probabil că, treptat, acest model britanic va fi importat în toată Europa, inclusiv la noi.

Adevărul că, pentru copii şi pentru altfel de persoane lipsite de ajutor, e necesară o protecţie severă contra trolilor maliţioşi şi a cyber-criminalilor. Este necesară o corecţie chiar şi a atitudinii acelor gnomi farsori întruchipând spiritele rele ale naturii, căci farsele lor ar putea face rău victimelor, în orice caz, mult mai mult rău decât s-ar aştepta aceşti gnomi.

Cu toate acestea, o incriminare a tuturor faptelor trolilor ar putea face ca libertatea de opinie pe internet să fie afectată, la modul general, căci va fi imposibil ca cineva să mai posteze anonim pe internet. Organizaţii ca Anonimous sau publicaţii online ca zerohedge ar putea intra în hibernare sau chiar ar putea să dispară ca urmare a acestui gen de incriminări penale ale faptelor iritante ale acestor troli.

În final, să facem o trecere de la troli la hateri.

Cuvântul “hater”, destul de des utilizat ca atare în slang-ul internetului, vine de la to hate, a urî. Hater este cel care urăşte şi nu se teme să o facă – dimpotrivă, se simte mândru că se ocupă cu ura. Ca să poata urî mai cu talent, hater-ul îşi ascunde, de regulă, identitatea.

Hater-ul este un personaj care, de regulă, stă în spatele cortinei, fuge de reflector, nu vrea să fie cunoscut. Când comentează, hater-ul o face sub pseudonim. Nu-şi dă numele real. Este şi las, nu numai hater. În acelaşi timp, este o deşteptăciune întruchipată, una foarte agasantă şi cicălitoare, dintre acelea care irită cel mai tare pentru că despică firul în patru, se leagă de lucruri neesenţiale, distrage atenţia de la subiect, centrând-o pe sine prin limbajul colorat, violent, peiorativ, ţipat. El este întotdeauna contra cuiva, contra a ceva. El e Gică-contra. Dacă ai răbdare să îi urmăreşti peroraţiile şi strigătele (notă: comentariile lui sunt, de regula, scrise cu litere majuscule ceea ce, după cutuma scrierii, înseamnă că omul care scrie astfel ţipă, strigă sau urlă, după caz), o să observe cu mirare că, de fapt, el se contrazice pe sine însuşi. Pentru că el nu are un scop, nu are o coerenţă a gândurilor, el gândeşte sub controlul urii şi al fricii de descoperirea imposturii sub care se ascunde. Din punct de vedere psihologic, hater-ul este o personalitate incompletă. Nefiind sigur pe el, nu ştie ce vrea, nu are un sens al său, precis, nu îşi poate controla emoţiile. Inteligenţa emoţională a acestui tip de personaj este foarte limitată: el nu doar că nu este capabil să îşi controleze propriile emoţii negative, în aşa fel încât să îi deranjeze cât mai puţin pe ceilalţi, dar el nu poate nici să îşi focalizeze emoţiile pozitive, căci nu poate iubi, nu poate empatiza cu ceilalţi, nu poate împărtăşi trăiri cu mai nimeni, nu are strălucirea vieţii.

Hateri-i sunt vii numai în măsura în care pot urî. Asta este starea lor naturală, pentru care, uneori, sunt plătiţi. Ura face bine celor care o pot monetiza.

Dar ura înlănţuie. Ura stăpâneşte şi controlează. Dacă urăşti pe cineva, fantoma aceluia te va urmări şi în starea de veghe, şi în cea de coşmar. Ura sistematică te face să nu îşi mai dai seama când greşeşti tu; cu atât mai puţin nu mai poti vedea unde şi de ce greşeşte celălalt. Ura perpetuă te face să te desparţi greu sau să nu vrei să te desparţi de starea emoţională de ură. Ajungi să iubeşti să urăşti. Este un mod contorsionat de a iubi. Ajungi un contorsionist emoţional.

Pascal Bruckner a scris prin anii ’80 ai secolului trecut o carte şocantă despre modul în care ura poate lega şi înlănţui oamenii mai durabil decât poate uni iubirea. Se numeşte Luni de fiere (s-a făcut un film după această carte, cu titlul Bitter moons) şi arată cum un cuplu trăieşte un simulacru de iubire, în fapt o pasiune pur carnală, care se transformă, în urmarea unor accidente succesive în care el îşi pierde bărbăţia, rămânând complet paralizat de la brâu în jos, iar ea îşi pierde frumuseţea, fiind opărită cu lichid fierbinte pe o jumătate de obraz. Cei doi “iubiţi” ajung să se urască şi să îşi dorească reciproc o răzbunare perpetuă, zilnică, ca nişte spirite malefice ei jucând teatrul unui cuplu în aparenţă sudat de durerea accidentelor care îi ţin împreună, dar în realitate legat cu lanţuri de ură şi de intenţia de răzbunare. Şi, în timp ce îşi joacă rolurile cu înverşunare, se amuză pe seama unor cupluri mai tinere pe care le despart supunând bărbatul unui tir susţinut de flirturi şi invitaţii la trădare care se termină, până la urmă, cu o scenă în care cei doi inşi înlănţuiţi de ură privesc cu amuzament la cuplurile care nu sunt unite suficient de puternic de iubire pentru a rezista tentaţiilor. Ce le-ar mai putea rămâne acestor suflete incomplete decât amuzamentul maliţios?

http://www.cotidianul.ro/troli-postaci-si-hateri

 

COMANICI

#46143 Alt sindicat la Oltchim

2016-03-23 15:48

Nu mai dati ma in sindicate caci Sindicatul Liber si Sindicatul Victoria al lui Cernev se desfiinteaza si impreuna vor forma Sindicatul Chimistul Oltchim,ca sa nu va mai luati voi de SLO.


Musafir

#46144 Re: Alt sindicat la Oltchim

2016-03-23 17:01

#46143: COMANICI - Alt sindicat la Oltchim 

 ASA ASA,BAGA TI MINA N BOTUL LUI comanici CA TE AJUTA SI PICASSO

Cap de Cauciuc

#46145 Atentie la neatentie

2016-03-23 17:42

De maine Marcela Dobre,Morcoase si oamenii platiti de Sindicatul Liber vor veni prin sectii cu tabele si adeziuni incoplete sa racoleze adepti in noul sindicat.


Musafir

#46146 Re: Atentie la neatentie

2016-03-23 18:06

#46145: Cap de Cauciuc - Atentie la neatentie 

 PAI DACA OAMENII SINT PROSTII SI NU I IA CU BOLOVANII,DA POATE I PRINDE  PE BIDINU,MARCELA SI LE O DA SI LA PUPINCU..RISTI ASTIA UN PIC PRIN GURITEEE


Musafir

#46147 tradatorilor de oltchim-v-ati vandut

2016-03-23 20:12

La comanda cui fac astia de la Liber si de la Victoria alt sindicat?Speram ca oameni nu o sa fie atat de naivi sa se lase prostiti din nou,sai luati cu Huooo cand vor veni prin sectii.


Musafir

#46148 Re: tradatorilor de oltchim-v-ati vandut

2016-03-23 21:08

#46147: - tradatorilor de oltchim-v-ati vandut 

 CORECT SPUS,ADEVAR GRAIESTI LAPUSNENE


Musafir

#46149

2016-03-24 06:47

Ati descuiat iar  lada cu zdrente a oltchimului ? Se apropie alegerile probabil. iar incep injuriile si atacurile la persoana asezonate cu dezinformari la greu. Citesc dezinformarile scrise acum cativa ani in urma de unii colegi, ar fi bine sa le citeasca si ei

 

Arpechimista

#3114 Chiar se poate demonstra !!!!!!!!!!!!!!!

2013-04-08 07:08

ADEVAR SI MINCIUNA
SC OLTCHIM SA – DIRECTIA PETROCHIMICA BRADU

“Înfiinţat în 1966, Oltchim este un combinat la zi cu tehnologia, iar ceea ce se fabrică pe platforma de la Ramnicu Valcea sunt produse cu mare cerere pe o piaţă în care societatea deţine un semimonopol regional: din Ucraina pană în Germania, în afară de Oltchim, nu mai există decat un fabricant de PVC (policlorură de vinil) în Ungaria [Este vorba despre BorsodChem (Kazincbarcika), actualmente (din 2011) deținută de compania chineză Wanhua Industrial Group Inc. În 2009, cifra de afaceri a BorsodChem a fost de 627 milioane de euro, foarte apropiată de potențialul Oltchimului. Combinatul maghiar, construit în 1963, a fost privatizat în etape: management privat din 2009, vanzare de participații către Wanhua în 2010 și cedare a întregului pachet de acțiuni începand din februarie 2011.] şi unul de oxo-alcooli, polioli în Polonia (deţinut de acţionarul minoritar de la Ramnicu Valcea, PCC) şi nimeni care să le producă pe amandouă. Oltchim deţine 41% din piaţa Europei Centrale pentru sodă caustică şi e al treilea producător de PVC din Europa [ Policlorura de vinil (PVC) se produce prin polimerizarea clorurii de vinil, care la randul ei are drept materii prime etilena și clorul. În combinatele petrochimice, clorul (gaz) se obține din electroliza sării, din care rezultă de asemenea soda caustică și hidrogenul (gaz). De aceea, combinatele care produc PVC sunt, de asemenea, producători importanți de sodă caustică și hidrocloruri, cu piețe de desfacere diferite de ale policlorurii de vinil, ceea ce le protejează de variațiile unei piețe unice.]”
Acesta era Oltchim. Care este drumul de la “marire la decadere” al acestui colos al industriei chimice romanesti? Cine sunt vinovatii? Ce se poate face pentru redresarea lui? Ce se poate face pentru miile de familii care depind de acesta? Cum s-a ajuns aici ? Cum incepe povestea decaderii Oltchim, care sunt adevarurile spuse si nespuse, iata intrebari la care incerc sa raspund, cu date certe, cu informatii care pot fi oricand verificate.
Povestea dureroasa a Oltchim, incepe cu o alta poveste trista a industriei petrochimice din Romania, incepe cu cea mai mare dar si cea mai dezastruoasa privatizare din Romania, cea care va duce la distrugerea nu numai a industriei chimice, dar si a celei petrochimice din tara noastra.

• 19 iulie 2004 – este emisa o ordonanta de urgenta privind scoaterea Arpechim, Doljchim si Suplacu de Barcau in afara SNP PETROM
• 24 iulie 2004 – se semneaza contractul de privatizare Petrom, prin care OMV preia Rafinaria Petrobrazi si forajul-extractia (zacamintele de titei si gaze naturale)
• 8 septembrie 2004 – o delegatie OMV face o vizita in Arpechim; impresionat de diferenta dintre realitate si baza de date a Petrom de dinaintea privatizarii, OMV decide, in martie-aprilie 2005, preluarea Arpechim
• 25 iulie 2004 – OMV trimite, la Arpechim, solicitare scrisa de sistare a investitiilor cu finantare BERD (150 milioane $); datorita firmelor contractante de renume (SK-EC Coreea de Sud, Honeywell si Foster Wheeler) s-a renuntat la sistarea acestor investitii, investitii pe care OMV si le-a asumat, ulterior, ca finantare si contributie integrala
• In contextul privatizării SNP Petrom, mentionez ca: „OMV a acceptat, în cea mai mare parte, condiţiile din caietul de sarcini, precum şi cele post-privatizare, solicitând în schimb ca Rafinăria ARPECHIM Piteşti şi Combinatul Chimic DOLJCHIM S.A. să poată fi vândute unui operator eligibil de pe piaţa românească.”
• Dintre cele 2 rafinarii preluate de catre OMV, Arpechim era singura care putea procesa si titei din tara si titei din import; la Arpechim se producea bitum de cea mai buna calitate (din 12 octombrie 1998); la Arpechim functionau 2 instalatii de acrilonitril (utilaje majoritar din inox de cea mai buna calitate), dintre care una lucra numai pentru export – au fost demolate si mutate in Turcia, de catre OMV; la Arpechim s-a obtinut, prima data motorina si benzina conform Euro 4 si Euro 5 si, de asemenea, Arpechim era furnizorul de materie prima (etilena si propilena) pentru SC OLTCHIM SA.
Două sunt materiile prime de bază la Oltchim – etilena şi propilena. (Mai e şi sarea – furnizată de Exploatarea Ramnicu Valcea a Salrom, care şi ea va suferi o lovitură dacă se închide combinatul). La capacitate maximă, combinatul consumă 10,6 tone/oră de etilenă şi 12.000 de tone de propilenă pe lună. Etilena e un gaz incolor puternic inflamabil, motiv pentru care transportul ei, altfel decat prin conducte speciale, presupune instalaţii de criogenare (în UE, transportul feroviar de etilenă e interzis, iar din cauza condiţiilor speciale de siguranţă, cel rutier e foarte costisitor, şi oricum nu poate fi realizat la nivelul de necesar al combinatului de la Valcea). Etilena e materia de bază în producţia de PVC – care reprezintă 35% din activitatea Oltchim.
Şi aici apare lanţul trofic: etilena vine, deci, doar pe conductă. Conducta (care are 60 km şi e funcţională din anii ‘70) leagă Oltchim de Petrochimia Piteşti, care produce etilenă şi propilenă, materii de baza ale Oltchim, pentru producerea PVC-ului, oxo-alcoolilor, poliolilor. Etilena şi propilena rezultă din procesarea benzinei nafta, care este furnizată Petrochimiei de Rafinăria Piteşti – ambele alcătuind, pana in anul 2004, Complexul Arpechim.
In momentul privatizarii Arpechim, întreg procesul a început să scarţaie, supus unei logici de funcţionare complet diferite de cea în care fusese conceput – ca un intreg.
Dependent de unicul său furnizor privat, Oltchim a trebuit să accepte mărirea exponenţială a preţurilor pentru etilenă şi propilenă, în timp ce Petrom restrangea activitatea la Arpechim, pregătindu-se de închidere. Acesta este momentul inceperii declinului Oltchim. Dependenta lui de Arpechim este acum evidenta si actiunile ulterioare de preluare a combinatului din Pitesti se justifica, astfel ca acea concluzie a Raportului preliminar despre care vorbea dl. Vosganian, potrivit careia “Arpechim este vinovat pentru insolventa Oltchim”, trebuie reanalizata.
• Iunie 2006 – Guvernul Romaniei adopta OUG 45/2006 (semnatar prim-ministru Calin Popescu-Tariceanu) – “in vederea realizarii obiectivelor inscrise in Programul de guvernare 2005 – 2008, avand in vedere interesul sporit manifestat de investitorii strategici pentru cumpararea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Oltchim, privatizarea societatii comerciale Oltchim s-ar realiza in termen scurt si ar fi incununata de succes, SC OLTCHIM SA se obliga sa achite integral si la termen, ratele scadente, aferente creditelor externe contractate cu garantii de stat, esalonate pana la 31 octombrie 2009” [Anexa 1]
• OUG 163/2008 – abroga OUG 45/2006, ca urmare a “imposibilitatii practice de recuperare, in totalitate, a creantei AVAS, luand in considerare inrautatirea indicatorilor economico-financiari ai societatii comerciale SC OLTCHIM SA; pentru a impiedica deteriorarea, in continuare, a situatiei economico-financiare a societatii, cu riscul iesirii de pe piata a acestui operator economic, ceea ce ar conduce la o scadere semnificativa a veniturilor aduse la bugetul consolidat al statului” [Anexa 2]
La finele lui 2008, inevitabilul se produce: Petrom sistează livrările de materie primă (etilenă şi propilenă) către Oltchim. Astfel, Oltchim isi reduce activitatea în 2008, succesiv cu 20%, apoi încă 20%. Sindicatul, conducerea şi muncitorii încep să se îngrijoreze – dar în noiembrie 2008 (să ne amintim, e sezon de alegeri) vine în vizită preşedintele României, Traian Băsescu şi le zice: “Staţi liniştiţi, ştim ce avem de făcut, în relaţia cu OMV şi cu AVAS”.
Într-un final, în 2009, Oltchim a convins Ministerul Economiei (mai exact pe dl. ministru Adriean Videanu) să aprobe o linie de credit care să permită cumpărarea de la Petrom a Petrochimiei Piteşti. Deja, la acel moment au devenit vizibile diferenţele de viziune dintre acţionarul majoritar, adică statul român, şi cel minoritar - PCC, în ceea ce priveşte strategia investiţională şi de dezvoltare a companiei, fricţiuni care s-au menţinut de-a lungul timpului, transformandu-se într-un adevărat război.
PCC depune reclamaţie la Comisia Europeană, solicitand deschiderea unei investigaţii pentru un presupus ajutor de stat, în legătură cu creditul luat de Oltchim de la CEC Bank şi cere Curţii de Apel Bucureşti interzicerea garanţiei EximBank de 50 milioane de euro pentru Oltchim (de fapt, pentru cumpărarea și reparațiile de la Petrochimia Pitești, in care, din momentul luarii deciziei de inchidere, OMV nu mai investeste nici un Euro pentru revizie; ba, mai mult, conform sloganului ”dupa mine potopul”, in octombrie 2008, cand inchide Petrochimia, OMV lasa instalatiile nepregatite pentru perioada de iarna, facand aproape imposibila repornirea acestora, de catre un eventual investitor, fara o revizie amanuntita si costisitoare).
Astfel, garanţia de stat intră sub lupa Comisiei Europene, iar războiul dintre acţionarul minoritar şi cel majoritar se poartă, de aici înainte, fără mănuşi, cu consecinţe păguboase pentru companie.
Poziţia PCC se explică prin faptul că, compania polono-germană n-are treabă cu PVC-ul, “să se-nchidă”, piaţa lui e pe celelalte linii de producţie (cele de electroliză) de la Ramnicu Valcea, unde materia primă se poate aduce din altă parte. Spre deosebire de conducerea companiei, interesată de producţia de PVC, PCC este interesată să caştige cota pe piaţa de polioli, aceasta fiind şi intenţia din spatele încercării eşuate de a achiziţiona pachetul majoritar al Oltchim in recentul proces de privatizare – obţinerea unei poziţii în topul celor mai mari cinci producători de polioli la nivel european. În acest context, administratorii români au acuzat acţionarii PCC că subminează activitatea combinatului prin metode „securisto-comuniste ale securităţii poloneze“ şi are ca ţintă „distrugerea concurenţei“. In timp ce PCC punea bete-n roate, Oltchim-ul se lupta pentru supravietuire, pentru pastrarea locurilor de munca si pentru functionarea unui combinat si a unei industrii care, inca, mai are potential.
PCC isi exprima increderea ca, impreuna cu ministrii de resort din cabinetul Boc si cu ceilalti actionari minoritari ai Oltchim, va identifica si implementa, in regim de urgenta, un plan de restructurare pentru salvarea companiei. Va reamintesc: PCC deţine, în Polonia, o societate, Rokita, cu profil de producţie similar cu cel al Oltchim. Intelegem dorinta PCC de eliminare a unui concurent puternic de pe piata si de implicare doar in acea “zona” de productie a Oltchim care nu constituia un pericol pentru piata de desfacere a Rokita, ba, dimpotriva, prin preluarea pietei Oltchim, aceasta se putea extinde.
Totuşi, în pofida opoziţiei PCC, cumpărarea Petrochimiei are loc în decembrie 2009, de la OMV, pe 1 Euro (suma de 12,9 milioane Euro platita catre OMV reprezinta valoarea propilenei de pe conducta Pitesti-Valcea, contravaloarea pieselor de schimb existente in magazii si chimicalele). Reparaţiile la Petrochimie au durat pînă în noiembrie 2010, an în care cifra de afaceri a companiei creşte cu 21%, iar pierderile avansează într-un ritm mult mai lent – cu 2% faţă de 2009.
Dar, în martie 2011, Petrom închide Rafinăria Arpechim, cea care, dupa finalizarea reviziei in Petrochimie, ar fi trebuit sa asigure materia prima pentru Petrochimia care apartinea Oltchim-ului. Petrom făcuse acest anunţ încă din 2010, prin urmare decizia de închidere nu a fost o surpriză. Cu toate astea, politica struţului este din nou varianta pentru care optează Guvernul României: bagă capul în nisip, se preface că nu aude şi nu vede, în speranţa că Sfantul Duh, piaţa liberă sau o minune vor salva situaţia de la dezastru. Astfel că, în 2011, cu 1.200 de angajaţi în pragul şomajului la Rafinăria Arpechim, prim-ministrul Emil Boc se dădea de ceasul morţii vorbind despre importanţa rafinăriei pentru Oltchim si a Oltchimului pentru țară.
In februarie 2009, şi pe fondul acuzaţiilor lansate de PCC, noul guvern (Boc 1) s-a gandit că Bruxelles-ul ar putea privi această conversie drept ajutor de stat, deci s-au dus cu jalba în proţap la Comisia Europeană. Iar răspunsul acesteia a venit trei ani şi trei guverne româneşti mai tarziu, în martie 2012, cand dl. Boc ii predase stafeta unui alt “PDL-ist de elita” – Mihai Razvan Ungureanu. După primirea avizului, în martie 2012, energiile politice au fost absorbite de moţiunea de cenzură, de schimbarea Guvernului şi apoi de acţiunea de suspendare a Preşedintelui.
Aşa se face că, la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 10 septembrie, cei peste 33% minoritari au respins majorarea de capital, care trebuie aprobată de două treimi din acţionariat. Dacă s-ar fi aprobat majorarea de capital, PCC (plus Carlson Ventures) ar fi ajuns să deţină doar 2% din acţiuni, iar influenţa sa în procesul de decizie ar fi scăzut considerabil. A nu se omite faptul că în 2007, PCC a preluat 1% din pachetul de acţiuni de pe Bursă, dar a ajuns să-şi majoreze pachetul de acţiuni după ce în 2008 Guvernul Tăriceanu a decis diminuarea capitalului social al combinatului Oltchim cu 100 milioane de euro. Adunarea Generală a aprobat diminuarea capitalului şi, astfel, PCC a ajuns să deţină 12,9% din acţiuni, fără a plăti un leu în plus, și a continuat să achiziţioneze participații de pe Bursa de Valori Bucureşti (de la SIF Oltenia, mai precis). Aşa se face că, după ce a stat trei ani după avizul Comisiei Europene, Guvernul României s-a trezit azi în imposibilitatea de a implementa majorarea de capital, pentru că, surpriză: acţionarii minoritari nu sunt de acord.
În august, a venit Fondul Monetar Internaţional cu „aţi zis că privatizaţi Oltchim în septembrie“ (atenţie, privatizarea era restantă din aprilie, conform calendarului convenit de FMI cu Guvernul Boc 2).
Procesul de privatizare al Oltchim a fost anuntat de 3 ori si de 2 ori amanat. [Anexa 3]
S-a dat un prim anunt de vanzare actiuni (54.8062 %), cu mentiunea, in anunt, ca: “este posibila modificarea capitalului social si, implicit, a pachetului de actiuni oferit spre vanzare, ca urmare a conversiei in actiuni a creantei AVAS asupra Oltchim” si, de asemenea, “in scopul eventualei integrari verticale a activitatilor SC Oltchim SA si a Rafinariei Arpechim Pitesti (actualmente detinuta de OMV si furnizor traditional al Oltchim) – potentialii ofertanti au optiunea, via OPSPI, sa negocieze direct cu OMV...” Data depunerii ofertelor preliminare si neangajante era 17 aprilie 2012.
A urmat un al doilea anunt, cu aceeasi mentiune de posibila negociere cu OMV, dar: “conform termenilor care vor fi conveniti cu acesta” – fara implicare OPSPI. Se mentioneaza, de asemenea, posibilitatea majorarii capitalului social, prin conversia in actiuni a creantei AVAS asupra Oltchim. Documentele de participare trebuiau depuse pana la data de 13 septembrie 2012.
Pana la acest moment, se anunta, in presa, cu mare incantare, existenta a 10 potentiali cumparatori.

Dar, OPSPI modifica si acest al doilea anunt, venind cu un al treilea, in care “se intentioneaza ca AVAS sa vanda creanta pe care o detine asupra Oltchim [...] de asemenea, Electrica sa vanda creanta pe care o detine asupra Oltchim.” Data limita de depunere a documentelor de participare – 17 septembrie 2012.

Exista un Protocol [Anexa 4], semnat in 27.04.2012, intre reprezentantii MECMA prin OPSPI si FSLCP (si Sindicatul Liber Oltchim), prin care MECMA se angajeaza sa privatizeze Oltchim impreuna cu Rafinaria Arpechim, pentru a se asigura functionarea la intreaga capacitate. De asemenea, existau promisiuni, din partea MECMA, ca negocierile cu OMV, pentru preluarea Rafinariei Arpechim sunt avansate.

Nu se mai facea nici o conversie a datoriilor in actiuni, cei 10 – 16 investitori strategici au “disparut”, nu a mai avut loc nici o negociere cu OMV, iar din acest moment, stiti cu totii ce a urmat :
Un circ, la care un intreg popor a asistat cu nedumerire, cu neincredere, cu lehamite. PDL încearcă să-l transforme în țap ispășitor pe Ponta și Guvernul USL, DD e transformat în vedetă a unei privatizări ratate.

Ce s-a petrecut, insa, in interiorul Oltchim? Ce s-a intamplat la Petrochimie, dupa preluarea activitatii acesteia de catre Oltchim? Cine este direct raspunzator de situatia financiara critica in care se gaseste societatea?
Nu cumva ineficienta unei conduceri care, din 1990 pana in 2008, perioada in care “curgeau pe conducta” etilena si propilena, anunta profituri, dar care, dupa ce “robinetul s-a inchis”, a fost incapabila sa prezinte o strategie de salvare a companiei, bazata pe principii economice si de afaceri solide? Daca era atat de profitabil Oltchim, fara Arpechim, daca se declarau profituri “uriase”, unde au fost acesti bani? Pentru investitii, Oltchim solicita imprumuturi cu garantii de stat! S-a reinvestit profitul urias, declarat de directorul general Roibu? De ce Oltchim acumula datorii la Arpechim, daca era atat de profitabil? De ce nu isi puteau plati etilena si propilena si Arpechim a trebuit sa recurga la solutia de a vinde doar cu plata in avans? Unde erau banii obtinuti din profit?

Care a fost interesul insistentei de a prelua Petrochimia? Totul la Oltchim fusese gajat. Fostul director general nu mai putea sa faca rost de bani. Petrochimia era o noua “vaca de muls”, pentru directorul Roibu si pentru apropiatii sai.

Ce s-a intamplat din momentul preluarii Petrochimiei? A inceput o activitate de revizie, in care toti contractorii “istorici” ai Petrochimiei, firme de renume din Pitesti, consacrate in reviziile in petrochimie, au fost eliminate, impunandu-li-se, angajatilor din Petrochimie, sa lucreze cu firmele de casa ale domnului Roibu: Protectchim, Mentchim, Proimsat, Progaz, Designro. A inceput o ampla campanie de taiat si vandut fier vechi, din banii obtinuti sustinandu-se, aproape un an de zile, salariile la Valcea si la Pitesti. S-au adus firme de vopsitorii de la Satu-Mare, Baia-Mare – carora li se plateau cazare si masa, pe cand firmele din Pitesti nu aveau de lucru.
Alocarea firmelor pentru diversele lucrari executate (constructii betoane, constructii metalice, vopsitorii, reparatii etc.) se facea printr-o nota a directorului general pe referatul de necesitate: “plata prin compensare, contractor de casa etc.” Astfel, nu se puteau cere oferte de la firme de specialitate, ci se emiteau comenzi directe, conform rezolutiei conducerii Oltchim. Valorile prestatiilor se cunosteau doar la Valcea, la Serviciul desemnat cu negocierea si incheierea contractelor. In cadrul Petrochimiei se semnau doar Procese verbale de receptie calitativa si cantitativa a lucrarilor, iar in baza acestora, se faceau platile la Valcea, in baza unor tarife agreate acolo, fara implicarea vreunui angajat al Petrochimiei.

A inceput, de asemenea, o ampla campanie de grunduire si vopsire a tuturor conductelor si utilajelor din Petrochimie. Se dadeau cate 2-3 straturi de grund si cate 6-7 straturi de vopsea. S-au vopsit si conducte care urmau sa fie taiate. Cantitatile folosite erau imense. Dar erau furnizate de catre firma Chempro (apartinand fiului directorului Roibu).

La toate cladirile Directiei Petrochimice Bradu s-au realizat lucrari de amenajare (cladiri pavilion administrativ, cladiri din sectii tehnologice, laboratoare, statii electrice), indiferent ca erau necesare sau nu. Important era ca firmele “de casa” din Valcea sa aiba cat mai mult de lucru si sa se consume cat mai multe materiale de la firmele “agreate”. Proiectantul, Designro (de asemenea, firma “de casa”) includea, in proiectele de vopsitorii, fisa tehnica a grundului si vopselelor fabricate la Chempro, cu mentiunea ca doar acestea trebuiau utilizate.
Tamplaria din aluminiu existenta, desi functionala, a fost inlocuita cu alta noua, de catre firma RAMPLAST, in toate cladirile Directiei Petrochimice Bradu. Stiti cu totii, cui ii apartine firma Ramplast – ce legaturi are dl. Boureanu cu aceasta.

Angajatii Directiei Petrochimice Bradu sunt acuzati, in nenumarate randuri, ca si-au primit banii degeaba timp de 3 ani. Au muncit, au suferit, au suportat jigniri din partea conducerii de la Valcea care ii facea : « sabotori », in conditiile in care, instalatiile pe care le-au exploatat ani de zile, cu daruire si pasiune, erau acum gajate, cu ipoteca de rang 1, catre diverse firme, in conditiile in care, un frigider Fram din 1987 era evaluat la suma de 3600 lei, in conditiile in care tot mobilierul, aproape nou, din salile de sedinte, era inlocuit cu mobilier Mobexpert, achizitionat la preturi fabuloase. Asa s-au cheltuit banii la petrochimie !
Din luna august 2011, pana in martie 2012 s-a intrat in somaj tehnic. Angajatii Petrochimiei au raspuns „prezent“ la toate activitatile solicitate: lucrari de investitii, lucrari de revizie, s-au autogospodarit! Au fost 3 ani de privatiuni, pentru ei si pentru familiile dumnealor! Au fost 3 ani de sperante, de incredere in promisiunile unor guverne, ale unui presedinte, ale unui director general, ca « de maine » le va fi mai bine.
Au suportat suficiente jigniri, au facut destule compromisuri ! Durerea cea mai mare, insa, este nesiguranta locului de munca, lipsa banilor - degeaba declara domnul administrator judiciar Piperea ca sunt la zi cu banii: salariul pe 1 luna de zile este la masa credala, avansul pentru luna februarie si bonurile pentru luna ianuarie nu le-au primit, ceea ce pentru un salariat inseamna “faliment personal”, mai ales daca sot-sotie sunt salariatii aceluiasi angajator. Se fac, din nou, declaratii jignitoare la adresa angajatilor, sunt acuzati ca datoriile s-au acumulat din vina lor, Raportul preliminar prezentat de catre dl. Vosganian face referire la 800 mil Euro – datorii Oltchim cauzate de salariatii din Petrochimie. Salariile angajatilor din Petrochimie sunt ~ 500 000 Euro / luna. 18 mil Euro in 3 ani. Tinand cont si de cheltuielile cu preluarea si revizia, de cheltuielile lunare cu utilitatile, datorita prezentei la serviciu, putem scadea din intreaga datorie a Oltchim maxim 200 milioane Euro.

Deci, 600 mil Euro era o suma rezonabila, care nu ar fi condus la insolventa Oltchim?
Acum, politicienii se întrec în a arăta cu degetul unii la alții, acuzandu-se reciproc de dezastrul pe nume “Oltchim”. În încercarea de a instrumenta electoral subiectul Oltchim, se omite că povestea ascensiunii și decăderii combinatului se întinde, de fapt, de-a lungul a multor guvernări. Responsabilitatea nu aparține unui partid politic sau altuia, actualului sau fostului guvern, stangii sau dreptei, ci întregii clase politice, care acum, în loc să-și facă sepuku într-un ritual colectiv, în semn de recunoaștere a vinovăției, pasează pisica dintr-o parte într-alta.
Ati fost la conducere din 2008 pana in 2012 ! Ce ati realizat pentru fostii angajati ai Petrom, disponibilizati? Cate locuri de munca ati creat pentru a-i putea reangaja? Stie cineva ce s-a intamplat cu acei oameni? Cati si-au mai gasit de lucru? Ce ati realizat pentru Oltchim? In afara de vizitele electorale pe platforma de la Valcea, inconjurati de staful PDL al orasului, in care le promiteati oamenilor implicare, cu ce solutii ati venit?
Din 2010, de cand Petrom anunta inchiderea rafinariei Arpechim, ati avut macar o runda de negocieri pentru preluare? V-a interesat ca, pe an ce trece, Oltchim-ul se afunda tot mai mult in datorii? Ce ati facut, domnule Videanu? Ce ati facut, domnule Boureanu? Ati incercat sa interveniti, sa schimbati ceva acolo? Ati privit si atat! Iar acum, cand situatia este crunta, improscati cu noroi. Va este usor sa vorbiti din opozitie, dar nu uitati ca ati avut la dispozitie 4 ani in care nu ati schimbat cu nimic situatia de la Oltchim, ci ati lasat totul sa se degradeze tot mai mult.
Singurii care plătesc un preţ greu pentru aceste eşecuri în lanţ, descrise mai sus, sunt muncitorii de la Oltchim, care nu stiu cu ce sa-si mai plateasca ratele si facturile, care nu stiu cu ce sa-si mai hraneasca copiii, care nu stiu daca de maine vor mai avea loc de munca. Foarte multi dintre ei sunt tineri (35 – 45 de ani). Viitorul lor este ziua de maine. Nu mai au curaj, nu mai au putere si nu mai au viziunea de a privi mai departe, decat la ziua de maine.
Perspectivele sunt sumbre, atat pentru ei cat si pentru cei în jur de 7.000 de angajaţi din industriile pe orizontală care vor fi afectaţi în cazul reducerii activităţii sau închiderii Oltchim.
Ati distrus in 4 ani toata increderea in viitor a acestui popor, i-ati indemnat sa paraseasca tara, sa fie slugi pentru straini ! Ati invrajbit poporul roman, ati aplicat sloganul: “paine, vin si circ” si v-ati facut de cap, cu cheltuieli inutile pe telegondole, pe terenuri de sport in panta, pe piscine in sate parasite, pe .....(completati dvs. cu ce mai stiti)...iar acum veniti si criticati si aratati cu degetul!
Este apanajul opozitiei, aratatul cu degetul, dar faceti-o responsabil, pentru lucruri .... (completati dvs., ca nu mai stiu ce sa mai zic)
La final, doresc sa punctez ca, pentru reinvierea industriei romanesti, pentru pastrarea locurilor de munca a locuitorilor acestei tari, dar si pentru crearea altora si atragerea somerilor in industrie, pentru readucerea la bugetul de stat a unor contributii substantiale, trebuie luate urmatoarele decizii (inchiderea Petrochimiei nu este o solutie, din cauza costurilor foarte mari de ecologizare, din cauza problemelor sociale si asa grave):

- finantarea Petrochimiei de la Pitesti pentru finalizarea reviziei si pornirea instalatiilor, in vederea asigurarii materiilor prime la Valcea (etilena si propilena)
- negocierea urgenta cu OMV, pentru preluarea Rafinariei Arpechim
- pornirea combinatului de la Valcea

Exista planuri viabile de pornire a Petrochimiei. Exista cifre care dovedesc faptul ca, Oltchim fara Petrochimie nu este profitabil, decat cel mult 4 milioane de Euro pe an, pe cand profitul Petrochimiei, cu asigurarea materiei prime la Oltchim, poate fi de cel putin 29 milioane Euro pe an.

Este usor sa spui: taiem si vindem la fier vechi! Dar cine mai poate sa construiasca o industrie petrochimica asa cum Romania mai are sansa de a avea?

 

#25548 Re: Nu vin ruşii, nici chinezii!

2014-08-27 19:54

#13330: - Nu vin ruşii, nici chinezii! 

 http://www.viatavalcii.ro


Habar n-am de ce scriu textul acesta, pentru că n-are nici un efect vreun text scris în ziar referitor la Oltchim. Trag nădejde, totuşi, că într-o bună zi, texte de genul celui care-l scriu astăzi vor fi mărturie într-un dosar care-i va pune pe tâlharii de astăzi să plătească pentru ceea ce au făcut judeţului ăstuia şi Oltchimului în speţă. Ieri, doi miniştri au fost condamnaţi la închisoare pentru lucruri mult mai subţiri decât problema Oltchim şi mă gândesc că într-o bună zi o să-i văd pe banca acuzaţilor pe Ponta, pe Chiţoiu, pe Vosganian, pe Gerea şi, de ce nu, pe foarte abilul administrator judiciar, Gheorghe Piperea. Lotul Oltchim, după cum vedeţi, e mai mare decât cel care a primit condamnare ieri, când numai doi miniştri au fost sancţionaţi penal. Mă gândesc că lista poate să continue în cazul Oltchim.

Aşadar, iată cum stau lucrurile. S-au reunit creditorii şi au ajuns la o concluzie pe care o ştiam de mult. Au făcut un pachet rezonabil de instalaţii, care pot să funcţioneze pe rezervele din judeţ, exact ce-şi dorea PCC. Au fixat şi un preţ minim al vânzării acestui pachet, care nu depăşeşte cu siguranţă posibilităţile firmei citate mai sus. Partea petrochimică a poveştii Oltchim, locul unde s-au cheltuit sute de milioane de euro pentru retehnologizare, intră în pachetul datoriilor ce nu mai pot fi recuperate.

Aşadar, statul domnului Ponta trimite la gunoi o jumătate de miliard de euro şi se împrumută la FMI ca să-şi rezolve problemele bugetare. Jumătatea aia de miliard băgată în Oltchim este tot din buzunarele noastre, la fel cum este şi cealaltă jumătate sau cine ştie cât mai trebuie să plătim la FMI. Nici vorbă, deci, de vreun potenţial cumpărător al pachetului întreg de la Oltchim! Toţi cei care au fost plimbaţi pe la Râmnicu Vâlcea, se adevereşte acum, au fost folosiţi pur şi simplu pentru manip.ularea opiniei publice şi atât. Ţelul băieţilor a fost, din prima zi, să radă Oltchim de pe harta industriei petrochimice europene. Am ştiut asta din prima clipă, cum am ştiut din prima clipă că nu vin nici ruşii, nici chinezii, vin şmecherii lui Ponta şi-ai lui Antonescu. Petre Tănăsoaica


Musafir

#46150 Re:

2016-03-24 07:16

#46149: -  

 DECI S A STIUT CA NU SE VOR MAI REPORNI ARPECHIM SI OLTCHIM[MONOMER,PVC,ETC]DE CE borfasul de roibu A MAI FACUT[ CHIPURILE]INVESTITII?...SPALAREE DE BANII,BANI NEGRI PT. EL SI PDL stiii,MAMA LUI DE HOT ORDINAR