Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

OLTCHIM

/ #46138 VESTE PROASTĂ / Salariile angajaţilor Oltchim ar putea fi reduse la jumătate

2016-03-23 08:28

Surse din rândul angajaţilor Oltchim dau ca sigură o nouă reducere de personal în toamna acestui an. Astfel, numărul salariaţilor va ajunge până la sfârşitul anului la 800.

O altă veste proastă este aceea că salariile vor fi drastic subţiate. Se vorbeşte despre o reducere a lefurilor cu până la 50%. Salariul mediu în Oltchim ar putea ajunge la 10-12 milioane de lei vechi. Se pare că motivul pentru care se apelează la această diminuare a lefurilor este acela ca o bună parte dintre angajaţi să plece de bunăvoie din societate, întrucât nu-şi vor mai putea asigura nevoile cu noile salarii.

În acest moment se vorbeşte tot mai insistent despre o nouă încercare de privatizare a combinatului vâlcean. Chimcomplex Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza şi-a exprimat din nou intenţia de achiziţionare a activelor Olcthim SA şi/sau a părţilor sociale ale Oltchim SPV SRL, singur sau în orice formă de asociere cu potenţiali investitori, şi achiziţia acestora în măsura în care câştigă licitaţia în acest sens, inclusiv în schimbul unui preţ care depăşeşte 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii, mai puţin creanţele.

http://www.informatia.net/veste