Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#13326 Oltchim:Doi salariati aflati in greva foamei au ajuns la spital

2013-12-04 11:03

http://www.business24.ro/oltchim/stiri-oltchim/oltchim-doi-salariati-aflati-in-greva-foamei-au-ajuns-la-spital-1538800?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bloombiz+%28Bloombiz+-+Stiri+financiare%29

http://tb.bizwiz.ro/Oltchim-Doi-salariati-aflati-in-greva-foamei-au-ajuns-la-spi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doi salariati aflati in greva foamei din cei opt de pe platforma Oltchim au fost internati miercuri dimineata la dispensarul combinatului dupa ce au lesinat in cursul noptii.

Ei au declarat ca nu vor renunta la greva foamei.

Opt salariati de la Oltchim au ales sa continue greva foamei, a declarat marti pentru AGgerpres liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

"Am incercat sa discutam cu colegii mei, dar decizia lor este luata. Vor ramane in greva foamei pana cand cele trei revendicari ale lor vor primi un raspuns. Ei cer un document clar prin care sa fie specificata modalitatea de plata a salariilor restante pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie. O a doua revendicare tine de capitalul de lucru - sau daca acesta nu se poate obtine, macar o noua ordonanta prin care sa poata pleca acasa cu salarii compensatorii. Si ultima este legata de prezenta premierului Victor Ponta la combinat, pentru ca oamenii considera ca acesta este dezinformat cu privire la situatia reala de la Oltchim", a afirmat Corneliu Cernev.

El a spus ca lista cu revendicari va fi inaintata prefectului judetului Valcea, Mircea Nadolu, si acesta o va remite primului-ministru.


Musafir

#13328 Re: Re: Vin ai nostrii, pleaca ai nostrii, noi ramanem tot ca prostii!

2013-12-04 11:41

#13319: - Re: Vin ai nostrii, pleaca ai nostrii, noi ramanem tot ca prostii!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4yzaVLyWZ-fHAG9c4hwThTTNY...

 

 

 

 

Acest PATRUPED "grevist" a murit.

Sper din tot sufletul sa nu moara si OAMENII intrati in greva!

 


Musafir

#13329 Luni, timp de şapte ore, s-a dezbătut cu creditorii situaţia Oltchim:Combinatul a fost tăiat în doua

2013-12-04 11:47

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/21857-luni-timp-de-apte-ore-s-a-dezbtut-cu-creditorii-situaia-oltchim-combinatul-a-fost-tiat-in-dou-se-urmeaz-calea-propus-de-pcc.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/ionel-vancea-04122013.jpg...

Şapte ore a ţinut şedinţa Adunării Generale a Creditorilor, care s-a întrunit luni, 2 decembrie, la Bucureşti, pentru a aproba strategia de reorganizare a combinatului chimic de la Rm. Vâlcea propusă de administratorii judiciari. Prezent la şedinţa de la Bucureşti, care s-a desfăşurat în sediul firmei administratorului judiciar de la Oltchim, Gheorghe Piperea, liderul filialei Vâlcea a Cartel Alfa, Ionel Vâncea, ne-a spus: Toţi creditorii au căzut, în final, de acord şi au aprobat planul de reorganizare. Au fost prezenţi reprezentanţi ai AVAS, Electrica, Banca Transilvania, BCR, ai sindicatelor din Oltchim, administratorii judiciari etc. S-a stabilit ca noul SPV, societate care preia activele, dar nu şi datoriile Oltchim de circa 800 de milioane de euro, să fie scos la privatizare la începutul anului viitor. Ofertanţii vor depune o garanţie de 10 milioane de euro. Ofertele de privatizare vor fi verificate de creditori. Totodată s-a stabilit şi preţul de pornire al licitaţiei, care pleacă de la valoarea de afacere de 290 milioane de euro, dar nu se va putea scădea sub 135 milioane de euro. Pe această cale, le mulţumim creditorilor că ne-au înţeles, dar mulţumim şi administratorului judiciar Gheorghe Piperea care, de această dată, a fost înţelegător şi ne-a lăsat să punem în discuţie toate problemele Oltchim”, ne-a spus vicepreşedintele Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vâncea. Gabi Bercea


Musafir

#13330 Nu vin ruşii, nici chinezii!

2013-12-04 11:50

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/21856-nu-vin-ruii-nici-chinezii.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/petre-tanasoaica_1.jpg...

Habar n-am de ce scriu textul acesta, pentru că n-are nici un efect vreun text scris în ziar referitor la Oltchim. Trag nădejde, totuşi, că într-o bună zi, texte de genul celui care-l scriu astăzi vor fi mărturie într-un dosar care-i va pune pe tâlharii de astăzi să plătească pentru ceea ce au făcut judeţului ăstuia şi Oltchimului în speţă. Ieri, doi miniştri au fost condamnaţi la închisoare pentru lucruri mult mai subţiri decât problema Oltchim şi mă gândesc că într-o bună zi o să-i văd pe banca acuzaţilor pe Ponta, pe Chiţoiu, pe Vosganian, pe Gerea şi, de ce nu, pe foarte abilul administrator judiciar, Gheorghe Piperea. Lotul Oltchim, după cum vedeţi, e mai mare decât cel care a primit condamnare ieri, când numai doi miniştri au fost sancţionaţi penal. Mă gândesc că lista poate să continue în cazul Oltchim.

Aşadar, iată cum stau lucrurile. S-au reunit creditorii şi au ajuns la o concluzie pe care o ştiam de mult. Au făcut un pachet rezonabil de instalaţii, care pot să funcţioneze pe rezervele din judeţ, exact ce-şi dorea PCC. Au fixat şi un preţ minim al vânzării acestui pachet, care nu depăşeşte cu siguranţă posibilităţile firmei citate mai sus. Partea petrochimică a poveştii Oltchim, locul unde s-au cheltuit sute de milioane de euro pentru retehnologizare, intră în pachetul datoriilor ce nu mai pot fi recuperate.

Aşadar, statul domnului Ponta trimite la gunoi o jumătate de miliard de euro şi se împrumută la FMI ca să-şi rezolve problemele bugetare. Jumătatea aia de miliard băgată în Oltchim este tot din buzunarele noastre, la fel cum este şi cealaltă jumătate sau cine ştie cât mai trebuie să plătim la FMI. Nici vorbă, deci, de vreun potenţial cumpărător al pachetului întreg de la Oltchim! Toţi cei care au fost plimbaţi pe la Râmnicu Vâlcea, se adevereşte acum, au fost folosiţi pur şi simplu pentru manipularea opiniei publice şi atât. Ţelul băieţilor a fost, din prima zi, să radă Oltchim de pe harta industriei petrochimice europene. Am ştiut asta din prima clipă, cum am ştiut din prima clipă că nu vin nici ruşii, nici chinezii, vin şmecherii lui Ponta şi-ai lui Antonescu. Petre Tănăsoaica


Musafir

#13331 Decizie-şoc a Adunării Generale a Creditorilor Oltchim

2013-12-04 11:54

http://www.indiscret.ro/articol-decizie-soc-a-adunarii-generale-a-creditorilor-oltchim

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_2636.jpg...

În timp ce opt oameni de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se aflau în greva foamei, la Bucureşti, Adunarea generală a creditorilor a aprobat luni, 2 decembrie, strategia de reorganizare a companiei, luând o decizie neaşteptată.


de Marielena Popa

Potrivit lui Ionel Vâncea, preşedintele Filialei teritoriale Vâlcea a Cartel Alfa, participant la întâlnirea de la Bucureşti, cea mai surprinzătoare decizie a fost aceea că procesul de creare a noului Oltchim, prin care se va derula procesul de privatizare, se va desăvârşi în... nouă luni. “Crearea Oltchim SPV va dura nouă luni. Este un proces de durată, care pe mine m-a surprins”, susţine Vâncea. Conform acestuia, punctele aprobate de adunarea generală a creditorilor sunt următoarele: “Până pe 31 ianuarie 2014, se depun ofertele angajante; pe 31 ianuarie se desfac ofertele; fiecare participant la licitaţie trebuie să depună o garanţie de zece milioane de euro; aceşti bani pot fi folosiţi drept capital de lucru pentru Oltchim SPV, care se va numi Oltchim, păstrând, astfel, numele consacrat deja pe piaţă; preul acestei noi societăi va fi de 290 milioane de euro şi nu va scădea sub 135, valoarea de lichidare”, a declarat Vâncea. În lipsa oricărei alte informaţii, se naşte întrebarea următoare: dacă crearea noului Oltchim se lungeşte pe nouă luni, când va avea loc privatizarea propriu-zisă?



Opt oameni în greva foamei, Ponta parcă ar da un semn de viaţă

Luni dimineaă, aproximativ 150 de salariai de la Oltchim au protestat în faa sediului companiei din cauza neplăţii salariilor restante şi a lipsei capitalului de lucru. Dintre aceşti protestatari, opt au intrat în greva foamei, solicitând prezena premierului Victor Ponta la combinat. Marţi seara, cei opt nu renunţaseră la această formă de protest. Potrivit lui Corneliu Cernev, preşedintele Sindicatului Victoria al Oltchim, pentru miercuri fusese stabilită o întâlnire, la sediul companiei, cu administratorii judiciari şi administratorul special. “Sunt opt oameni în greva foamei, pe care îi monitorizăm medical. Mâine, miercuri, vom avea o întâlnire cu administratorul judiciar şi cu administratorul special, aici, la Oltchim. Încercăm să dăm nişte soluţii la cererile oamenilor, care solicită achitarea restanţelor salariale, capital de lucru de 15 milioane euro sau să se reactiveze ordonanţa, să plece acasă, cu protecţie socială, pentru că altfel nu se mai poate sta”, a declarat Cernev. Acesta a mai spus că este posibil ca, în următoarele zile, o delegaţie de sindicalişti să fie primită la cabinetul premierului, fie de un ministru, fie de însuşi Victor Ponta. Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, este cel mai mare agent economic din jude, dar funcţionează la o capacitate de sub 20%.


Musafir

#13332 Decizie-şoc a Adunării Generale a Creditorilor Oltchim

2013-12-04 12:09

#13331: - Decizie-şoc a Adunării Generale a Creditorilor Oltchim

" ... procesul de creare a noului Oltchim, prin care se va derula procesul de privatizare, se va desăvârşi în... nouă luni."

De ce 9 luni?
Este insarcinat Oltchimul si trebuie sa nasca?
Daca este asa inseamna ca Oltchim este mama si Piperea tata.
Dar "copilul" care se va naste dupa 9 luni ce va fi?

 

TREBUIE SA PLATEASCA TOTI: COCLETII, SPIRESTII, CERNEVII, TALPASANU, POPESCU VALENTIN, NOROCEL MARINESCU, DANIEL PIRNEA, DANA MARDARE, LAURENTIU ENACHE, MIHAI GURAN, MARIUS PARVU, PIPEREA, BALAN, STANESCU!

STITI CE-AU PROMIS ... STITI CE-AU FACUT!

DACA PROBLEMELE OLTCHIM NU SE REZOLVA IMEDIAT, DACA SALARIILE NU SUNT ADUSE URGENT LA ZI, DACA NU SE PLATESC CAT MAI REPEDE RESTANTELE SALARIALE DISPONIBILIZATILOR ... DEMISIA, "JIHADUL", "POTOPUL"!

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-04 12:13



Musafir

#13334 Re: MULT RESPECT CELOR CARE AU IESIT SI CELOR CARE SUNT IN GREVA FOAMEI !!! MULT RESPECT SI VA SAL

2013-12-04 12:20


Musafir

#13335 UTATI-VA AICI ACTORII !

2013-12-04 12:29

- un tigan cu mapa-n mana (gura ), Cernev
- un om simplu si muncitor (acum nu-l mai tin in salopeta si pufoaica ca dee iese din decor, il obliga si pe Cernev sa fie in echipament de munca )
- Vancea cu capu in pamant ca strutul si spune clar " EU NU MA IAU DE DIRECTORI", dar la ce esti ma tu pus lider sindical ..., sa te iei de ANGAJATI , nu reprezinti angajatii ???? BANII TAI DE AICI VIN, sau ai surse de finantare ascunse ...sa anuntam autoritatile... Am auzit ca te plimbi cu masini  bengoase prin judet, ai uitat ca erai in slapi si  iti stergeai mucii cu maneca de la tricou.
- un primar PUSCARIAS care a venit sa se spele el cu propaganda lui de albire a dosarului care inca se judeca

http://www.valcea1.ro/in-greva-foamei-3/

IA DE AICI SI DE LA FRANCU PUTERE:

http://www.valcea1.ro/declaratia-zilei-34/

 

http://www.valcea1.ro/wp-content/uploads/2012/12/CERNEV.jpg...

http://www.valcea1.ro/wp-content/uploads/2013/12/DZ1-635x265.jpg...

http://www.valcea1.ro/wp-content/uploads/2013/12/ALFA-635x265.jpg...

http://www.valcea1.ro/wp-content/uploads/2013/06/BARONI.jpg...

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-04 12:45



Musafir

#13337 MULT RESPECT CELOR CARE AU IESIT SI CELOR CARE SUNT IN GREVA FOAMEI !!! MULT RESPECT SI VA SALUT

2013-12-04 13:01


Musafir

#13338 Re: Sarbatorile........

2013-12-04 13:08


Musafir

#13339 Re: Re: OLTCHIM si ARPECHIM

2013-12-04 13:11

#12451: - Re: OLTCHIM si ARPECHIM

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1477386_634571403261947_7...

 

 

 

 

DECI, SUNTEM IN CEATA. NU NE MAI VEDE NIMENI, NU NE MAI VEDEM "OM CU PERSOANA". DEGRINGOLADA TOTALA. FARA VIITOR, FARA SPERANTE!


Musafir

#13341 Greva foamei la Oltchim: Doi grevişti spitalizaţi

2013-12-04 13:54

http://epochtimes-romania.com/images/etr_logo.png...

 

 

 

 

http://epochtimes-romania.com/news/greva-foamei-la-oltchim-doi-grevisti-spitalizati---207893

 

http://epochtimes-romania.com/news_images/2012/08/2012_08_10_ambulanta%20si%20pa...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Greva foamei continuă la Oltchim, opt angajaţi intrând deja în a treia zi de grevă. Doi angajaţi din cei opt care fac greva foamei au fost spitalizaţi miercuri dimineaţă. Ei au fost trimişi la cabinetul medical al combinatului şi li s-au pus perfuzii. În cazul în care starea lor de sănătate nu se îmbunătăţeşte, vor fi duşi la spital.

Cornel Cernev, liderul Sindicatului "Victoria" din cadrul Combinatului Oltchim, a afirmat că astăzi la ora 12 va avea loc o

întâlnire cu conducerea combinatului, pentru a primi un răspuns la întrebarea când se vor acorda salariile restante. De asemenea, este posibil ca ulterior să aibă loc o întâlnire şi cu primul ministru şi cu ministrul pentru dialog social Doina Pană.

 

Opt lucrători ai combinatului Oltchim au intrat luni în greva foamei în urma unui protest spontan mai amplu la care au participat cca.100 de persoane. Oamenii au ieşit în curtea combinatului şi îşi cer salariile restante pe două luni şi jumătate, precum şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt "puşi politic în funcţii".

În luna iunie, alţi peste 900 de salariaţi de la Oltchim au fost disponibilizaţi, numărul total al acestora ajungând la 2.300. În luna iulie, compania a mai trimis în şomaj tehnic încă 700 de angajaţi.

Iniţial, zece lucrători de la combinat au anunţat luni că intră în greva foamei la finalul protestului spontan din curtea combinatului, fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de două luni şi jumătate. Doi grevişti au renunţat însă la protest după anunţul făcut de conducerea combinatului conform căruia în cursul lunii decembrie se vor achita restanţele salariale aferente lunii septembrie şi, parţial, pentru octombrie.


Musafir

#13342 Greva foamei la Oltchim - salarii neplătite de două luni jumate

2013-12-04 14:00

http://epochtimes-romania.com/news/greva-foamei-la-oltchim-salarii-neplatite-de-doua-luni-jumate---207874

http://epochtimes-romania.com/news_images/2013/12/2013_12_03_protestelaoltchimca...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angajaţi ai Combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează de două zile în curtea combinatului pentru a obţine salariile restante de două luni şi jumătate.

Zece angajaţi au intrat în greva foamei. Oamenii afirmă că vor protesta până când le vor fi plătite salariile de pe luna septembrie. Totodată, angajaţii spun că salariile le vor fi diminuate din ianuarie cu 20%.

Opt din cei zece salariaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea care cu o zi în urmă au intrat în greva foamei continuă protestul, potrivit afirmaţiilor liderului Sindicatului "Victoria" din cadrul Combinatului Oltchim, Cornel Cernev.

Iniţial, zece lucrători de la combinat au anunţat luni că intră în greva foamei la finalul protestului spontan din curtea combinatului, la care au participat cca. o sută de angajaţi nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de două luni şi jumătate. Doi grevişti au renunţat însă la protest după anunţul făcut de conducerea combinatului conform căruia în cursul lunii decembrie se vor achita restanţe salariale aferente lunii septembrie şi, parţial, pentru octombrie.

"Ceilalţi angajaţi merg la lucru pentru că nu vrem să destabilizăm procesul de producţie", a declarat liderul Sindicatului "Victoria".
Cornel Cernev a anunţat că luni după-amiază a participat la Adunarea Generală a creditorilor Oltchim care a avut loc la Bucureşti.

Conducerea Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat, luni, că va achita în luna decembrie drepturile salariale ale angajaţilor combinatului, în valoare de peste 5,6 milioane de lei, reprezentând tichete de masă şi salarii pentru lunile septembrie şi octombrie.

"La acestea se vor adăuga sumele acordate pentru copiii angajaţilor, cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, conform prevederilor contractului colectiv de muncă, în valoare de 132.960 lei, care se vor acorda până în 20 decembrie. Avem speranţa că în continuare o să beneficiem de sprijin şi înţelegere din partea salariaţilor astfel încât activitatea de reorganizare a societăţii să se finalizeze cu succes la începutul anului 2014", conform comunicatului Oltchim.

Cca. 90 de salariaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea care luni dimineaţă au protestat în curtea fabricii au încetat greva şi au plecat în secţii, în timp ce zece angajaţi au anunţat că nu renunţă la protest, ci intră în greva foamei.


Musafir

#13343 Re: UTATI-VA AICI ACTORII !

2013-12-04 14:16

#13335: - UTATI-VA AICI ACTORII !

cernev;pupa i in cur pe toti grevisti,ca tu ne ai dus de 1an in acest serial,care se repeta[a 4  tra]oara si pupama si pe mine,miiiirs alup igus miiirs


Musafir

#13344 DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013-12-04 14:25


Musafir

#13345 MULT RESPECT CELOR CARE AU IESIT SI CELOR CARE SUNT IN GREVA FOAMEI !!! MULT RESPECT SI VA SALUT

2013-12-04 14:27

#13337: - MULT RESPECT CELOR CARE AU IESIT SI CELOR CARE SUNT IN GREVA FOAMEI !!! MULT RESPECT SI VA SALUT

MULT RESPECT CELOR CARE AU IESIT SI CELOR CARE SUNT IN GREVA FOAMEI !!! MULT RESPECT SI VA SALUT

2013-12-04 14:01


Musafir

#13346

2013-12-04 14:41

Domnilor, nu va mai inteleg .La ce face-ti greva, nu voi va-ati adus in situatia asta, nu lideri vostri au vrut schimbarea si v-au promis marea cu sarea, acum suportati prostia si cretinilitatea voastra. Multumiti liderilor Cernev si sudoro-soferului-prostanac, ca ati ales niste lideri de rahat.

Musafir

#13348 Re: Re: scenariu de groaza pentru S.Victoria........

2013-12-04 14:45


Musafir

#13349

2013-12-04 14:46

Ce dracului mai pot sa va promita Cernev si sleahata lui de prostanaci, acum cand scoafa este moarta in cotet.Nu mai fiti atat de creduli si de fraieri, a-ti fost pacaliti,(sau pe romaneste a-ti luat teapa) ce dracului desteptati-va odata .

Musafir

#13350 Greva foamei la Oltchim - salarii neplătite de două luni jumate

2013-12-04 14:47

TOATA LUMEA VORBESTE DESPRE SALARII NEPLATITE DE DOUA LUNI SI JUMATATE.
FALS. ESTE VORBA DESPTRE TREI LUNI SI JUMATATE (NOUA CHENZINE SALARIALE)!

RESTANTELE SALARIALE ale oamenilor de la OLTCHIM sunt de 7 CHENZINE (3 LUNI SI JUMATATE), astfel:
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013  (trebuia platit in data de 25.01.2013) - (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. avansul lunii SEPTEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.09.2013);
4. lichidarea lunii SEPTEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.10.2013);
5. tichetele de masa aferente lunii SEPTEMBRIE 2013 (trebuiau distribuite in data de 10.10.2013);
6. avansul lunii OCTOMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.10.2013);
7. lichidarea lunii OCTOMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuia platita in data de 10.11.2013);
8. tichetele de masa aferente lunii OCTOMBRIE 2013 (trebuiau distribuite in data de 10.11.2013);
9. avansul lunii NOIEMBRIE 2013 (trebuia platit in data de 25.11.2013);
10. lichidarea lunii NOIEMBRIE 2013, cu transport inclus (trebuie platita in data de 10.12.2013);
11. tichetele de masa aferente lunii NOIEMBRIE 2013 (trebuiae sa fie distribuite in data de 10.12.2013).

RESTANTELE SALARIALE ale disponibilizatilor de la OLTCHIM (trebuiau platite in momentul disponibilizarii - respectiv pana cel mai tarziu in data de 13.06.2013, sunt urmatoarele::

1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 - (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013;
4. salariile compensatorii datorate de OLTCHIM conform CCM.

Sa nu uitam de DETURNARILE DE FONDURI (furturi din avutul personal) facute de catre conducere Oltchim: retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea "garantiilor" pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

#13342: - Greva foamei la Oltchim - salarii neplătite de două luni jumate