Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#13126

2013-12-02 21:34

"Ne-au dat din nou minciuni, gogosi si ne-au vandut iluzii! "

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-02 21:41


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-02 21:46



Musafir

#13129 Proteste la Oltchim. Nouă angajați ai combinatului sunt în greva foamei

2013-12-02 22:06

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Protest+Angajati+Combinat+Oltchim+Ramnicu+Valcea+neplata+salarii

 

http://www.digi24.ro/onedb/picture%28width=570%29/529c091495f9cfdf59000003...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Angajaţii Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele în această dimineaţă, după ce nu şi-au mai primit salariile de aproape trei luni. Nouă dintre ei sunt în greva foamei și intenționează să rămână peste noapte în combinat.

ACTUALIZARE 23.50. Nouă angajați ai Oltchim sunt în greva foamei și intenționează să își continue protestul și în această noapte.

video

ACTUALIZARE 11.05. La Combinatul Oltchim, opt oameni au intrat în greva foamei în această dimineaţă. Ei protestează astfel faţă de faptul că nu şi-au mai primit salariile de câteva luni. Mai mulți angajaţi ai combinatului au blocat maşina unui lider sindical şi nu l-au lăsat să plece, revoltaţi că acesta nu le reprezintă interesele.

video


Până acum, singura soluţie pentru plata salariilor a fost concedierea în masă. În luna iunie, aproape 1000 de salariaţi au fost disponibilizaţi.

În prezent, combinatul ar avea nevoie de 15 milioane de euro pentru redeschiderea unei secţii de producţie, dar nici o bancă nu vrea să acorde acest împrumut.

Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an, după o incercare de privatizare eşuată. Până acum, consorţiul rus Oil Gas Trade s-a arătat interesat de preluarea combinatului.

Oltchim funcţionează acum la un sfert din capacitate, iar vânzarea sa este programată pentru luna februarie 2014.


video


La începutul lunii trecute, într-o vizită făcută la combinat, ministrul Economiei, Andrei Gerea, aprecia că situaţia întreprinderii ar fi stabilă: „Aş descrie-o ca stabilă, lucru foarte important pentru noi, cu perspective de îmbunătăţire nu foarte mari din punct de vedere al reducerii pierderilor lunare, dar cu aprovizionare asigurată, cu contracte asigurate”, a spus ministrul.

Reprezentanţii Oltchim anunţau de asemenea că în perioada august - octombrie, combinatul a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24%, iar la acest nivel a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014. „Este foarte clar că avem contractată toată producţia. Deci, practic, la momentul respectiv, în actualele condiţii avem practic beneficiari ai produselor noastre. Bineînţeles că ne dorim o creştere a acestei capacităţi”, preciza Marius Pârvu, director de vânzări.

O nouă încercare: calendarul privatizării

Corneliu Cernev, liderul de sindicat, a trasat cu aceeaşi ocazie agenda privatizării: „Oferte angajante pentru Oltchim din partea investitorilor – 17 ianuarie 2014, deschiderea ofertelor – 20 ianuarie, şi selectarea ofertantului pe 23 ianuarie, urmând ca pe 31 ianuarie să depună planul de reorganizare judiciară şi în februarie să avem aprobarea planului de reorganizare.”

video

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-02 22:13



Musafir

#13132 Angajaţii Oltchim îşi cer salariile restante. Conducerea spune că face plăţi lună de lună

2013-12-02 22:21

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/angajatii-oltchim-isi-cer-salariile-restante-conducerea-spune-ca-face-plati-luna-de-luna-11736127

Circa o sută de salariaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă din luna ianuarie, au protestat ieri în curtea combinatului faţă de neplata salariilor restante, în condiţiile în care salariaţii companiei îşi primesc remuneraţiile cu două luni şi jumătate întârziere şi au cerut schimbarea conducerii societăţii.

Reprezentanţii Oltchim spun că în ciuda faptului că firma se află în con­tinuare pe pierdere la nivel operaţional, sumele plătite de companie în contul salariilor societăţii au crescut de la o lună la alta, ajungând de la 3,6 mil. lei în septembrie la 4,9 mil. lei în noiembrie.

În decembrie salariaţii Oltchim ar urma să primească avansul şi lichidarea pe luna septembrie precum şi tichetele de masă aferente acestei luni, totalul sumelor ridicându-se la 5,67 mil. lei, potrivit conducerii societăţii.

„Pentru luna noiembrie 2013, prog­nozele realizate cu datele contabile preliminare indică înre­gistrarea celei mai mici pierderi lunare (EBITDA de sub 700.000 de euro). Situaţia eco­no­mico–financiară a societăţii s-a stabilizat, înregistrând constant, pe ultimele cinci luni, o cifră de afaceri de aproximativ 11 milioane de euro, cu livrări lunare la export de 7 milioane de euro. Această evoluţie pozitivă a permis creşterea lună de lună a valorii totale a drepturilor salariale acordate, în perioada septembrie 2013 – noiem­brie 2013, angajaţilor Oltchim“, se arată într-un comunicat emis pe bursă de conducerea Oltchim.

Oltchim funcţionează în prezent la 23-25% din capacitate după ce a deschis de curând mai multe instalaţii care procesează deşeuri rezultate din procesul de producţie al companiei, dar care au un preţ mic şi nu au o influenţă semnificativă la valoarea cifrei de afaceri a combinatului. Compania a pus în funcţiune recent o instalaţie care produce sodă bloc şi sodă fulgi şi a renunţat să mai producă leşie pentru că în perioada aceasta vânzările de leşie, sunt limitate şi preţul a scăzut sub 300 de euro/tonă, faţă de 385 de euro, la cât ajunsese în vara aceasta.

„La numire, directorul general a fost primit foarte bine de angajaţii Olt­chim, însă miercurea trecută a avut loc o întâlnire cu o parte dintre sin­di­cate, sindicatul Victoria şi Sindicatul Liber, şi dânsul a avut un vocabular de mahala care i-a deranjat pe sindicalişti. Există într-adevăr restanţa aceasta la salarii de două luni şi jumătate şi dacă se adaugă şi creanţa înscrisă în tabelul creditorilor ajunge la trei salarii, însă aceste res­tanţe existau de când a fost repornită activitatea. În ultimele patru luni de zile s-a reuşit să se dea un salariu integral pe lună“, spun surse din cadrul Oltchim.

Potrivit aceloraşi surse, combinatul su­pravieţuieşte în prezent datorită fap­tu­lui că CET-ul continuă să-i livreze abur în valoare lunară de circa 600.000 de euro fără ca Oltchim să-l plătească. În aceste condiţii combinatul continuă să acumuleze datorii la furnizori, iar băncile nu par dispuse să finanţeze com­binatul, astfel că singura soluţie de salvare la care mai speră angajaţii Olt­chim în prezent este preluarea acestuia de către un investitor strategic în cadrul privatizării programate pentru luna februarie a anului viitor.

Andrei Gerea, ministrul econo­miei, a declarat recent că Oltchim se roagă la bănci pentru obţinerea unui îm­prumut de 15 mil. euro care ar ajuta com­pania să ajungă pe break-even (pro­fit zero - n.red.), dar că acestea nu vor să-i acorde împrumutul.

Ieri a avut loc adunarea credi­to­ril­or, unde aceştia urmau să aprobe ra­por­tul de evaluare a activelor Oltchim, consti­tuirea SPV-ului care să preia activele viabile ale companiei, precum şi strate­gia de selecţie a investitorilor.

Odată aprobate, investitorii inte­re­sa­ţi de Oltchim vor putea să depună oferte angajante pentru companie până pe 17 ianuarie, urmând ca în febuarie să aibă loc licitaţia efectivă pentru vân­za­rea Oltchim. În afară de companiile chi­neze Baota Petrochemical Group şi Jun­lun Petroleum, care şi-au exprimat in­tenţia de a participa la privatizarea Olt­chim, societatea nu a mai fost vizi­tată în ultima perioadă de alţi in­ves­ti­to­ri.

„Ruşii de la Oil Gas Trade insistă destul de mult să se grăbească apro­barea procedurii de privatizare pentru că vor să depună oferta angajantă pen­tru Oltchim. În ultima perioadă a mai scos capul la iveală şi o firmă turcă, care şi-a exprimat intenţia de a finanţa acti­vi­tatea Oltchim iar noi să le fur­ni­zăm marfa, octanolul, pe o perioadă de 10 ani. Ei vor să facă şi o fabrică de plasti­fian­ţi lângă Oltchim care să folo­sească ca materie primă octanolul livrat de noi“, au precizat surse din cadrul Oltchim.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.12.2013

Musafir

#13133 PANA LA CRACIUN MAFIOTUL VICTOR PONTA TREBUIE SA PLECE!

2013-12-02 22:52

NUMAI NECAZURI SI DEZASTRU NE-A ADUS NOUA IN JUDETUL VALCEA SI ARGES PRIN IGNORANTA SI INDIFERENTA FATA DE OLTCHIM & ARPECHIM.  IGNORANTA SI NEPASAREA LUI DE MINCINOS PORC !!!!

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/1455157_62030539...


Musafir

#13134 Re: RESPECT

2013-12-02 23:35

#13043: - RESPECT

RESPECT CELOR CARE AU IESIT SI CELOR CARE SUNT IN GREVA FOAMEI !!! MULT RESPECT SI VA SALUT.

http://www.consultanta-psihologica.com/wp-content/uploads/2011/01/Respectul-de-s...


Musafir

#13135

2013-12-03 04:47

Se iese si azi!Protestele vor dura pana se rezolva ceva!Dca nu pot DEMISIA! Care sunteti multumiti sau va e teama ca sustineti interesele lui Cernev puteti sa stati linistiti la caldura, in birouri! Din greva foamei nu se iese!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-03 06:48


Andi M.

#13137 Re: PANA LA CRACIUN MAFIOTUL VICTOR PONTA TREBUIE SA PLECE!

2013-12-03 06:49

#13133: - PANA LA CRACIUN MAFIOTUL VICTOR PONTA TREBUIE SA PLECE!

Cea mai reprezentativa poza din care am vazut!


Musafir

#13138 Re:

2013-12-03 06:52

#13136: GOGU OLOGU -

Ai dreptate Gogule, eu te intrebasem acum cateva zile de cernev, traiam cu impresia ca esti o alta persoana care activa pe forum acum ceva timp, insa m-am inselat (sper).

Ai dreptate referitor la starea de lasitate care ne cuprinde pe toti.

Stii cand vom iesi in strada? Cand va fi prea tarziu, iar atunci ne vom da pumni in cap!

Insa imi este teama pentru actualii conducatori, ar trebui sa se uite foarte bine in stanga-dreapta, ca se va lasa cu violente.


Musafir

#13139 Re:

2013-12-03 06:58

Se iese si azi!Protestele vor dura pana se rezolva ceva!Dca nu pot DEMISIA! Care sunteti multumiti sau va e teama ca sustineti interesele lui Cernev puteti sa stati linistiti la caldura, in birouri! Din greva foamei nu se iese!

#13135: -

DE ACORD CU VOI CU O SINGURA CONDITIE. GONITI TIGANUL DE LANGA VOI SI ORICARE ALT LIDER SINDICAL COMPROMIS, SI VOM IESI FOARTE MULTI,


Musafir

#13140 Fota

2013-12-03 07:03

Bai baiatule, iar ai inceput cu injuraturi si aberatii pe forum?
Cat de imbecil poti fii sa crezi ca oamenii astia ies in strada datorita lui cernev? Ala profita de situatie si se erijeaza in mare lider, dar oamenii ies din cauza suferintei!
Ce tot aberezi ca trebuie sa stam linistiti, astea sunt momente in care trebuie sa ne tragem caciula pe ochi??? Ce mama dracului face diculoiu? Acum, in ceasul al2-lea trebuiau sa lase animozitatile deoparte si sa organizeze un miting mai de amploare, dar la cat de dobitoci sunt amandoi, au impresia ca fiecare actiune a unuia e impotriva celuilalt!
Baaaaa, prostovanilor, lasati interesele personale deoparte si REPREZENTATI OAMENII, ca de aceea sunteti LIDERI DE SINDICAT! NESIMTITILOR!
Iar tu FOTA, un limitat mental!
Ai grija cu cine te pui, ca dai de unul mai prost ca tine si imi trage vreo 2 in scafarlie de te lasa lat.


Musafir

#13141

2013-12-03 07:18

Protest extrem la Oltchim. Mai mulţi muncitori sunt în greva foamei
03 Decembrie, 08:14

Nouă dintre angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în greva foamei, de mai bine de 20 de ore. Deşi conducerea Combinatului a aunţat că oamenii îşi vor primi în decembrie o parte din banii restanţi, muncitorii nu vor să renunţe la protest.
Cei nouă muncitori sunt în greva foamei după ce nu şi-au mai primit salariile din luna august. Oamenii au protestat toată noaptea pe scările Combinatului.

Ei susţin că oferta făcută de conducerea Oltchim, aceea de a le da avansul pe o lună şi bonuri de masă în valoare de 100 de lei, este jignitoare.

Directorul Oltchim a anunţat că nu le va asigura greviştilor un cort medical, deoarece acţiunea lor este în afara legii.

În luna februarie, 19 munictori de la Oltchim au stat în greva foamei timp de cinci zile. Ei au renunţat la acţiune doar după ce li s-a promis că vor primi o parte din banii restanţi.
- See more at: http://rnews.ro/protest-extrem-la-oltchim-mai-multi-muncitori-sunt-in-greva-foamei_128435.html#sthash.nscEVlm4.dpuf

 

...lasai sa moara,dai dracu,mai faci economie la salarii.NESIMTIT AROGANT SI BETIV!

UN DISPONIBILIZAT

#13142

2013-12-03 07:24

DICULOIU NU MAI URLA PENTRU CA SA ATINS SCOPUL.
ESTE MARE VICEPRESEDINTE DE PARTID.
ACUM URMEAZA CERNEV SI DUPA EL POTOPUL

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-03 07:35



Musafir

#13144

2013-12-03 07:41

http://www.romaniamama.ro/poza.php?src=/img/43019proteste-oltchim-ziuaveche-ro.j...

http://www.romaniamama.ro/stiri/la-limita-rezistentei-noua-angajati-de-la-oltchim-sunt-de-do_7404.html

Nouă dintre angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea  au recurs la forme extreme de protest, iar de două zile sunt în greva foamei. Oamenii sunt disperați că nu și-au mai primit salariile în ultimele trei luni. Deşi conducerea combinatului a aunţat că în decembrie, oamenii îşi vor primi o parte din banii restanţi, ei nu vor să renunţe la grevă. Oamenii au protestat toată noaptea pe scările combinatului.
Ei spun că oferta făcută de conducerea Oltchim, aceea de a le da avasul pe o lună şi bonuri de masă în valoare de 100 de lei, este jignitoare.
Deranjat că oamenii își cer drepturile și au mai făcut acest lucru și public, directorul Oltchim a anunţat că nu le va asigura greviştilor un cort medical, pe motiv că acţiunea lor este în afara legii. În afara aceleiași legi care le permite angajatorilor să-i cheme la muncă pe oameni și să nu-i plătească luni bune?!
Acțiunea are deja un precedent, în luna februarie, când 19 persoane au refuzat să mănânce timp de cinci zile.

NESIMTITULE AROGANT SI BETIV-TE RAZBUNI PE OAMENI A! FERESTE-TE DE RAZBUNAREA OAMENILOR.

FRATILOR,CAT IL MAI SUPORTAM?!

MUSAFIR

#13145

2013-12-03 07:42

UNITI-VA INTRUN SINGUR SINDICAT CU LIDERI TINERI SI O SA REUSITI
musafir

#13146 cei doi lideri

2013-12-03 07:46

Astia care scriu pe forum vad ca unii il injura numai pe Cernev altii numai pe Diculoiu.Daca ar fi corecti ar trebui sa-i injure pe amandoi.Dar fiecare din muisti joaca interesele cuiva pentru ca sunt muisti.Si acest lucru e pe placul celor de la DPB - gasca lui Pirvu.Singuri adevarati sunt cei din greva foamei.Restul care stau la caldurica si injura sunt niste leprutzi lasi si muisti care o sa injue in continuare pentru ca toata viata lor au
au fost gargaragii indiferent de sindicat.Mai grav unii au furat.Deci ciocul mic.

Musafir

#13147 290 milioane de euro, preţ maxim de vânzare pentru Oltchim BURSA 03.12.2013

2013-12-03 07:47

http://www.bursa.ro/creditorii-au-aprobat-vanzarea-combinatului-290-milioane-de-euro-pret-maxim-de-vanzare-pentru-olt...&s=companii_afaceri&articol=223633.html

http://www.bursa.ro/_img/articole/223633.gif...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CREDITORII AU APROBAT VÂNZAREA COMBINATULUI

Creditorii Oltchim au aprobat, ieri, raportul de evaluare a activelor combinatului vâlcean şi strategia de vânzare, care a intrat în insolvenţă de la finele lunii ianuarie.
Potrivit unor surse apropiate situaţiei, creditorii au avizat constituirea unui Oltchim 2 (societate tip special purpose vehicle), care va fi curăţat de datorii. "Evaluarea indică un preţ de vânzare al afacerii de circa 290 milioane euro şi un preţ de lichidare de circa 160-170 milioane de euro. Astfel, administratorii Oltchim nu pot coborî preţul de adjudecare sub valoarea de lichidare", mai susţin sursele noastre, care afirmă că 31 ianuarie este data limită aprobată pentru depunerea ofertelor angajante.
Acest Oltchim 2 va fi deţinut integral de actualul Oltchim SA, iar din vânzarea noii societăţi se vor "îndestula" toţi creditorii combinatului.
Oltchim are datorii de aproape 800 milioane de euro înscrise în tabelul preliminar al creanţelor. Principalii creditori sunt AAAS şi Electrica SA.
Până în prezent, de Oltchim sunt interesate consorţiile Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum din China, PCC - Fortissimo Capital, Chimcomplex Borzeşti (societate controlată de Ştefan Vuza) - SIF-uri, şi compania rusească Oil Gas Trade.
Oltchim 2 va cuprinde, conform surselor citate, majoritatea activelor viabile ale combinatului vâlcean, mai puţin secţiile care sunt oprite de mai mulţi ani şi active care nu ţin de activitatea principală a societăţii.
Recent, ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat: "Există un interes major şi sperăm să se concretizeze în cât mai multe oferte de preluare a activelor Oltchim Râmnicu Vâlcea. Ne dorim pentru Oltchim un investitor capabil să dezvolte afacerile combinatului şi să menţină actualii angajaţi. Scrisoarea de intenţie semnată cu investitorii chinezi este un gest simbolic, dar care are o încărcătură mare pentru combinatul vâlcean. Aceasta se referă doar la Oltchim, nu şi la rafinăria Arpechim".
Domnia sa a precizat că Ministerul Economiei poate asigura condiţiile necesare de discuţii cu OMV Petrom pentru investitorii interesaţi să preia rafinăria Arpechim.

A.T.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-03 07:48



Musafir

#13149 Protest extrem la Oltchim. Nouă muncitori sunt în greva foamei de peste 20 de ore

2013-12-03 07:49

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Protest+extrem+la+Oltchim+Noua+muncitori+sunt+in+greva+foamei+de


De peste 20 de ore, nouă dintre angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt în greva foamei. Deşi conducerea combinatului a aunţat că în decembrie, oamenii îşi vor primi o parte din banii restanţi, ei nu vor să renunţe la protest.

Cei nouă muncitori sunt în continuare în greva foamei după ce nu şi-au mai primit salariile din luna august. Oamenii au protestat toată noaptea pe scările combinatului.

Ei spun că oferta făcută de conducerea Oltchim, aceea de a le da avasul pe o lună şi bonuri de masă în valoare de 100 de lei, este jignitoare.

În plus, directorul Oltchim a anunţat că nu le va asigura greviştilor un cort medical, pe motiv că acţiunea lor este în afara legii.

Nu este prima dată când angajaţii combinatului intră în greva foamei. În luna februarie, 19 persoane au refuzat să mănânce timp de cinci zile.

Au renunţat la acţiune doar după ce li s-a promis că vor primi o parte din banii restanţi.
COMENTEAZA!
UTV baluri
Etichete
protest oltchim valcea greva foamei muncitori bani restante
Distribuie acest articol!
Share Email Twitter Google+ LinkedIn
Protest extrem la Oltchim. Nouă muncitori sunt în greva foamei de peste 20 de ore
De peste 20 de ore, nouă dintre angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt în greva foamei. Deşi conducerea combinatului a aunţat...
Adauga pe Facebook
Digisport.ro

VIDEO Corona - Dab Docler 4-5. Brașovenii au fost aproape de surprizăVIDEO Corona - Dab Docler 4-5. Brașovenii au fost aproape de surpriză
VIDEO Octavian Bellu crede în Larisa Iordache: "Va fi liderul nostru la Rio"
VIDEO Mureșan: “Nu merge deloc faza de atac! Nu marcăm mai deloc, avem linie slabă de clasament”

Citeşte şi alte ştiri pe digisport.ro

Musafir

#13150 "Greii" de la Arpechim îşi fac loc în conducerea Oltchim

2013-12-03 07:50

http://www.argesenii.ro/showarticol.cfm?id=1675&hid=64F1F27BF1B4EC22924FD0ACB550C235&gid=3&hida=ECCBC87E4B5CE2FE28308FD9F2A7BAF3

Conducerea Oltchim Râmnicu Vâlcea vrea să schimbe trei şefi din cadrul combinatului cu directori de la rafinăria Arpechim, din Piteşti, potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews. În spatele mutărilor stă directorul general, Marius Pârvu, acuzat de liderul sindicatului „Victoria", Corneliu Cernev, că face numiri politice.


http://i.argesenii.ro/E27A1ED9-C0C3-449E-83F91A31BB56DCFE.png...

 

 

 

 

 

 

 



Potrivit surselor ZIUAnews, conducerea Oltchim Râmnicu Vâlcea vrea să îi schimbe pe Mihail Tălpăşanu, director general adjunct, Valentin Popescu, director Directia Energetică-Mecanică, şi Marius Guran, şef Divizia Ahiziţii, cu trei angajaţi de la rafinăria Arpechim, din Piteşti. Mai exact, la combinatul chimic ar urma să ajungă doi directori de la Arpechim, precum şi Marian Dumitru, liderul Sindical al Unirea Arpechim, în funcţia de consilier al directorului general, Marius Pârvu.

„Am cunoştinţe că vor să schimbe trei directori, i-am şi pus această întrebare directorului general (n. red. Marius Pârvu) şi a spus că el numeşte pe cine vrea, aduce pe cine vrea, e feuda lui. Pentru cei angajaţi politic nu există nimic", a declarat Corneliu Cernev, liderul sindicatului „Victoria".

Faţă de aceste schimbări, dar şi faţă de restanţele salariale pe lunile iulie şi august, au protestat, luni dimineaţă, angajaţii combinatului, afiliaţi sindicatului „Victoria", al cărui lider este Corneliu Cernev. Surse din interiorul combinatului au declarat, pentru ZIUAnews, că Cernev este cel care a organizat protestul, în ciuda faptului că acesta ne-a spus că „protestul a fost spontan".

„Problema e că o serie dintre colegii mei vor să intre în greva foamei şi protestele se vor amplifica, vor cere, probabil, lucruri pe care mi le-au cerut şi mie. Să plece cei care au fost angajaţi politic la Oltchim, vor cere reducerea cheltuielilor cu protocolul, cu maşinile de serviciu, cu alte cheltuieli care se fac în mod inutil. Sunt oameni aduşi de către administratorul special, directorul de resurse umane este adusă de la Craiova, se numeşte Dana Mardare, iar şef de divizie pe achiziţii a fost adus un domn, Marius Guran, tot de pe la Craiova, nu au nicio legătură cu combinatul, nu au cunoştinţe în ceea ce priveşte combinatul şi inclusiv directorul general (n.red. - Marius Pârvu), care a fost numit acum o lună nu are nicio legătură cu combinatul chimic, e adus de la Piteşti, e inginer mecanic, nu ştie combinatul de la Râmnicu Vâlcea de niciun fel", a adăugat Corneliu Cernev.