Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25526 Re: Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim

2014-08-26 07:52

#25476: - Re: Re: Re: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim  

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

 PLATI SALARII COMPENSATORII DIN CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

 #24790Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

Legea 85/2006

Art. 3, Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A. Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

AUDITUL. http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

DISPONIBILIZATII DE TREI ORI PAGUBITI (CHIAR DE PATRU, PENTRU CA AU RAMAS FARA LOC DE MUNCA):

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI;

 4. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI CARE NOI NU-I AVEM.

S-AU INDEPLINIT CONDITIILE:

TERMENELE LEGII INSOLVENTEI (Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective, Legea 85/2006) SI TOATE REGULILE FIIND INCALCATE SI NERESPECTATE. NU S-AU ACHITAT CREDITORII PRIVILEGIATI SALARIATII (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI).

Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

http://www.voceavalcii.ro/2014070922459/Guvernul-recunoaste-ca-s-a-vandut-fier-vechi-din-Oltchim.html

S-A VANDUT DIN OLTCHIM, PRESA A RELATAT SI OLTCHIM A RECUNOSCUT, N-AM PRIMIT BANII DISPONIBILIZATII NICI PANA AZI, BA MAI MULT AM CONSTATAT TOT NOI INFORMATIA  CA AM FOST IAR PAGUBITI PRIN IMPOZITARI ANAF SI NU AM PUTUT BENEFICIA DE ALTE DREPTURI.


Musafir

#25527 Oil Terminal, executată silit de stat pentru o datorie deja plătită BURSA 26.08.2014

2014-08-26 10:30

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=245323

 

 

"Oil Terminal" (OIL) a infomat acţionarii că a primit de la ANAF o somaţie privind începerea executării silite pentru suma de 73,36 milioane de lei, însă precizează că datoria a fost deja stinsă şi că urmează să facă demersurile legale pentru anularea titlurilor executorii, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.
     Reprezentanţii companiei arată că, potrivit titlurilor executorii ale Biroului Vamal Constanţa, ar datora taxe vamale în cuantum de 874.637 lei, TVA de 70,64 milioane de lei şi comision vamal de 1,84 milioane de lei.
     Potrivit Oil Terminal, Autoritatea Naţională a Vămilor a transmis companiei o somaţie de plată pentru aceeaşi sumă, pe 7 februarie 2012, pentru datorii existente la 31.12.2011, aceasta fiind contestată şi soluţionată în instanţă.
     Prin sentinţa civilă din 17 august 2012, Judecătoria Constanţa s-a pronunţat astfel: "Executarea silită pornită împotriva Oil Terminal este nelegală, dar fiind că debitul imputat acestui agent economic a fost achitat integral de către codebitorul Rafo. Potrivit principiilor de drept civil, orice datorie se stinge prin plată, fără a afecta legalitatea actului prin care a fost stabilită datoria".
     Statul deţine 59% din acţiunile Oil Terminal. Recent, acţionarii companiei de manipulare petrol şi produse petroliere au ales un nou Consiliu de Administraţie Astfel, Dan Codescu, Viorel-Adrian Coman, Cristian Florea, Gheorghe Ionescu, Andrei Barbu Todea (care a demisionat în data de 25 mai 2012), Cristian Drăgan (demisie în data de 30 ianuarie 2013) şi-au încetat mandatul, fiind înlocuiţi de Aniţei Mihai-Daniel, Valeriu Ivan, Mihai-Cristian Chebac, Laurenţiu-Gabriel Ciocârlan, Anca Maria Gherman, societatea Staar Rating şi Comşulea Corin. 


Musafir

#25528 Amânarea modificării Legii Energiei ne costă 30.000 de euro pe zi BURSA 26.08.2014

2014-08-26 10:36

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=245347

 Ţara noastră se va alege cu un nou infrigement din partea Comisiei Europene şi riscă penalizări de 30.000 de euro pe zi, din cauză că nu am transpus corect şi la timp legislaţia europeană din domeniul energiei, întrucât Senatul nu a mai ajuns să dezbată, ieri, modificarea Legii energiei şi completarea Legii petrolului.
     Parlamentarii puterii arată cu degetul la cei ai opoziţiei, care ar fi de vină pentru această situaţie, deoarece ar fi părăsit sala, ieri, ca să nu treacă proiectul amnistiei fiscale.
     Legea energiei ar fi trebuit să transpună prevederile referitoare la transportul energiei şi gazelor până la finalul acestei luni, conform unor parlamentari.
     Senatorul PSD Sorin Bota ne-a declarat: "Nu am mai avut cvorum pentru aprobarea modificării Legii Energiei. Termenul de aprobare era până la 1 septembrie. Aşa că riscăm infrigementul şi o amendă de 30.000 de euro pe zi pentru că nu ne-am aliniat la legislaţia europeană".
     Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al federaţiei ACUE a companiilor de utilităţi şi expert în cadrul Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor, ne-a confirmat că termenul de adoptare este finele acestei luni, precizându-ne că, dacă Parlamentul trece modificările săptămâna viitoare, ar mai fi o şansă ca ţara noastră să scape de amendă.
     Senatorul Şerban Mihăilescu ne-a explicat: "Fiind lege organică, au mai lipsit 2-3 voturi ca să fie aprobată. Aşa că este considerată respinsă şi va trece, săptămâna viitoare, la aprobare în Camera Deputaţilor. Sunt revoltat pentru că au plecat din sală colegi care ştiu legea şi importanţa modificărilor aduse, mai ales că în dezbaterile comisiilor nu au fost divergenţe politice pe subiect. Politica trebuie să aibă limitele ei".
     Domnia sa consideră că o întârziere de o săptămână în aprobarea modificărilor cerute de Comise nu ne va atrage amenzi sau alte sancţiuni.
     În schimb, senatorul PDL Dumitru Oprea susţine că opoziţia nu a intenţionat să boicoteze modificarea Legii Energiei: "Noi am avut cele mai bune intenţii, numai că azi au fost grave încălcări ale regulamentului Senatului.
     Parlamentarii PNL şi PDL au decis să părăsească sala când, la primul punct, privind reducerea CAS, cei din opoziţie nu au avut acces la microfon să pună întrebări sau să propună amendamente. Sincer, ei sunt la guvernare din 2012 şi ar fi trebuit să transpună directivele până acum. De ce au aşteptat ultimul moment?".
     Potrivit expunerii de motive pentru modificarea Legii energiei, Pachetul Legislativ 3 Energie a fost transpus în legislaţia noastră în urmă cu doi ani, dar Comisia Europeană a luat decizia sesizării CJUE pentru că legislaţia europeană a fost adoptată doar parţial. În ultimul an, anumite aspecte au fost clarificate de autorităţile române, dar a rămas nerezolvată partea privind transportul de gaze şi electricitate. În opinia Comisiei, Transelectrica şi Transgaz trebuie să aibă un proprietar diferit decât au producătorii şi furnizorii de energie controlaţi de stat. Astfel, cele două companii au fost transferate de la Departamentul pentru Energie la Secretariatul General al Guvernului pentru a respecta legislaţia europeană şi au fost deja certificate ca operatori independenţi de sistem.
     În plus, legea actuală trebuie modificată astfel încât să permită investiţii private în domeniul transportului de energie. Până acum, companiile puteau investi în reţele, dar acestea treceau apoi în patrimoniul public al statului. 


Musafir

#25529 Companiile aflate în insolvenţă şi faliment au ajuns să aibă restanţe la credite de 14 miliarde de l

2014-08-26 10:39

Companiile aflate în insolvenţă şi faliment au ajuns să aibă restanţe la credite de 14 miliarde de lei

http://www.zf.ro/

 

Firmele aflate în insolvenţă şi cele în faliment aveau întârzieri la plata creditelor în valoare de 14,4 miliarde de lei (3,3 mld. euro) la jumătatea acestui an, ceea ce înseamnă că restanţele au ajuns să reprezinte 90% din totalul finanţărilor contractate de la bănci.

Peste 8.000 de societăţi în insolvenţă şi faliment aveau credite la bănci la finalul lunii iunie, potrivit statisticilor BNR. Sumele restante ale firmelor cu probleme financiare au urcat cu aproape 45% în ultimul an, iar numai într-o lună, în iunie, s-au mai adăugat 200 de milioane de lei. De altfel, sumele restante au mers doar în sus. Dacă în iunie 2012 întârzierile nu depăşeau pragul de 3 miliarde de lei, în prezent acestea sunt de cinci ori mai mari.

„Recesiunea tehnică din primele două trimestre, situaţie care va avea un impact semnificativ asupra evoluţiei economiei în acest an, oferă indicii că falimentele vor continua, iar băncile vor avea probleme. Numărul falimentelor este strâns legat de dinamica economiei, dacă economia îşi revine, atunci şi falimentele se vor restrânge. În plus, la noi au existat şi societăţi fantomă care nu erau active şi pe care proprietarii le-au desfiinţat“, a explicat ana­listul financiar Aurelian Dochia.

Firmele aflate în insolvenţă au strâns cele mai multe restanţe, aproximativ 66% din totalul sumelor cu întârzieri, echivalentul a 8 miliarde de lei, deşi numărul lor este mai mic în comparaţie cu cel al companiilor deja falimentare.


Musafir

#25530 Oltchim: Comisia Europeană ridică semne de întrebare cu privire la privatizarea combinatului

2014-08-26 15:19

Oltchim: Comisia Europeană ridică semne de întrebare cu privire la privatizarea combinatului

Comisia Europeană a cerut României o serie de clarificări pe tema privatizării combinatului Oltchim, întrucât există suspiciuni că statul nu se comportă ca un investitor privat, iar preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea avantaja compania petrolieră, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.


'Există suspiciunea că preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea aduce avantaje celor de la Petrom, întrucât, în aceste condiţii, Petrom ar scăpa de unele obligaţii foarte costisitoare pe care le are cu închiderea rafinăriei, precum decontaminarea zonei', a precizat Chiriţoiu.

Rafinăria Arpechim Piteşti este principalul furnizor de materii prime al Oltchim, iar statul s-a angajat să cumpere rafinăria de la Petrom şi să o vândă la pachet cu Oltchim, în cazul în care potenţialii investitori doresc acest lucru.

Petrom a închis Arpechim în anul 2011, din cauza cererii mici de produse petroliere de pe piaţa din România, iar rafinăria se află acum în conservare.

Potrivit lui Chiriţoiu, Comisia solicită statului român să demonstreze că, în cazul Oltchim, se comportă ca un acţionar privat.

'Comisia cere explicaţii cu privire la faptul că, deşi Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat', a mai spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

Comisia Europeană a aprobat, în 2012, conversia în acţiuni a unei creanţe 135 de milioane de euro de deţinută de statul român la Oltchim, însă conversia nu s-a realizat până acum, deoarece era condiţionată de procesul de privatizare.

Combinatul petrochimic Oltchim a înregistrat pierderi de 114,51 milioane lei în primul semestru din 2014, în scădere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când pierderile se cifrau la 147,49 milioane lei. Pierderile din exploatare au fost de 108,8 milioane lei, iar pierderile financiare s-au cifrat la 5,7 milioane lei.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi, după mai multe amânări, termenul de privatizare a fost fixat pentru luna decembrie a acestui an.

Până acum, şi-au exprimat interesul pentru Oltchim companii precum SOCAR (Azerbaidjan), Chimcomplex Borzeşti (România), Oil and Gas Trade (Rusia), consorţiul de companii Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. din China, precum şi compania MOL din Ungaria, prin divizia sa petrochimică, Petchem.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/oltchim-comisia-europeana-ridica-semne-de-intrebare-cu-privire-la-privatizarea-combinatului_86494.html#ixzz3BVmytBmF

Musafir

#25531 Privatizarea Oltchim a intrat în vizorul Comisiei Europene

2014-08-26 15:23

http://www.puterea.ro/economie/privatizarea-oltchim-a-intrat-in-vizorul-comisiei-europene-98887.html

 

Comisia Europeană stă cu ochii pe planurile autorităţilor de a privatiza combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea. CE a cerut României o serie de clarificări pe tema privatizării combinatului, întrucât există suspiciuni că statul nu se comportă ca un investitor privat, iar preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea avantaja compania petrolieră. Mai mult, Comisia solicită statului român să demonstreze că, în cazul Oltchim, se comportă ca un acţionar privat, după cum spune preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Comisia Europeană a aprobat, în 2012, conversia în acţiuni a unei creanţe 135 milioane de euro deţinută de statul român la Oltchim, însă conversia nu s-a realizat până acum, deoarece era condiţionată de procesul de privatizare. „Există suspiciunea că preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea aduce avantaje celor de la Petrom, întrucât, în aceste condiţii, Petrom ar scăpa de unele obligaţii foarte costisitoare pe care le are cu închiderea rafinăriei, precum decontaminarea zonei”, a precizat Chiriţoiu.

Rafinăria Arpechim Piteşti este principalul furnizor de materii prime al Oltchim, iar statul s-a angajat să cumpere rafinăria de la Petrom şi să o vândă la pachet cu Oltchim, în cazul în care potenţialii investitori doresc acest lucru. Petrom a închis Arpechim în anul 2011, din cauza cererii mici de produse petroliere de pe piaţa din România, iar rafinăria se află acum în conservare.

„Comisia cere explicaţii cu privire la faptul că, deşi Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat”, a mai spus şeful Autorităţii de Concurenţă, citat de Agerpres.

Probleme şi la proiectul hidrocentralei Tarniţa  

Bogdan Chiriţoiu afirmă, totodată, că Ordonanţa iniţiată de Departamentul pentru Energie pentru a sprijini proiectul hidrocentralei Tarniţa conţine prea multe elemente care ar putea constitui ajutor de stat. „Punctul de vedere al Consiliului Concurenţei este că această ordonanţă conţine prea multe exceptări legislative, astfel că ridică multe semne de întrebare cu privire la posibila acordare a unui ajutor de stat”, a precizat Chiriţoiu.

Departamentul pentru Energie a iniţiat un proiect de ordonanţă pentru declararea hidrocentralelor cu acumulare prin pompaj drept obiective de interes strategic naţional, pentru a scuti viitoarea hidrocentrală Tarniţa de plata mai multor taxe şi contribuţii. Documentul menţionează că, pentru consumul propriu tehnologic, nu se achiziţionează certificate verzi şi nu se plăteşte taxa de cogenerare.

Totodată, operatorul centralei Tarniţa se exceptează de la plata tarifului de introducere de energie electrică în reţea, prevăzută de reglementările legale. Hidrocentrala Tarniţa va fi exceptată şi de la plata apei uzinate către Administraţia Naţională Apele Române.

În proiect scrie că este nevoie de avizul Comisiei Europene pentru punerea în aplicare a ordonanţei.

Popescu ( JAN)

#25532 Dane un semn de viata

2014-08-26 17:05

Domnule Cernev cand te judeci cu Oltchimul  caci noi Electroliza cu mercur impreuna cu liderul nostru RADU ION te asteptam.

WARDOG

#25533 Re: Privatizarea Oltchim a intrat în vizorul Comisiei Europene

2014-08-26 18:44

#25531: - Privatizarea Oltchim a intrat în vizorul Comisiei Europene 

 Comisia Europeană stă cu ochii pe planurile autorităţilor de a privatiza combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea. CE a cerut României o serie de clarificări pe tema privatizării combinatului, întrucât există suspiciuni că statul nu se comportă ca un investitor privat, iar preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea avantaja compania petrolieră. Mai mult, Comisia solicită statului român să demonstreze că, în cazul Oltchim, se comportă ca un acţionar privat, după cum spune preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Comisia Europeană a aprobat, în 2012, conversia în acţiuni a unei creanţe 135 milioane de euro deţinută de statul român la Oltchim, însă conversia nu s-a realizat până acum, deoarece era condiţionată de procesul de privatizare. „Există suspiciunea că preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea aduce avantaje celor de la Petrom, întrucât, în aceste condiţii, Petrom ar scăpa de unele obligaţii foarte costisitoare pe care le are cu închiderea rafinăriei, precum decontaminarea zonei”, a precizat Chiriţoiu.

Rafinăria Arpechim Piteşti este principalul furnizor de materii prime al Oltchim, iar statul s-a angajat să cumpere rafinăria de la Petrom şi să o vândă la pachet cu Oltchim, în cazul în care potenţialii investitori doresc acest lucru. Petrom a închis Arpechim în anul 2011, din cauza cererii mici de produse petroliere de pe piaţa din România, iar rafinăria se află acum în conservare.

„Comisia cere explicaţii cu privire la faptul că, deşi Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat”, a mai spus şeful Autorităţii de Concurenţă, citat de Agerpres.

 

 

-------------------------

NU S-A DORIT PRIVATIZAREA. GUVERNANTII NU AU VRUT SA PRIVATIZEZE OLTCHIM. 

DACA SE VOIA. SE FACEA DIN 2012.


Musafir

#25534 Comisia europeana sa ne-o sugeti la toti

2014-08-26 19:10

comisia europeana sa se duca-n masa ,in pizda masi ,aici este pamant romanesc ,in tara noastra facem ce vrem ,au aujuns toti  derbedei europeni sa ne dicteze si ce sa mancam.


Musafir

#25535 Re: Comisia europeana sa ne-o sugeti la toti

2014-08-26 19:15

#25534: - Comisia europeana sa ne-o sugeti la toti  

 sa se duca hotii care ne guverneaza, sa o suga. pentru ca au promis, dar nu au facut nimic, 

si acolo nu merge cu fofarlica,


Musafir

#25536 Care sunt industriile care generează cei mai mulți șomeri

2014-08-27 06:09

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Care+sunt+industriile+care+genereaza+cei+mai+multi+someri

Chimia şi petrochimia sunt alte două domenii care nu îşi vor putea reveni în perioada următoare. O salvare pentru Oltchim nu se întrevede în acest moment. Azomureş aşteaptă o ieftinire a gazelor, iar Ioan Niculae, unul dintre marii investitori în industria chimică, are afacerile sub sechestrul autorităţilor în dosarul Romgaz. Şi, la fel ca în cazul metalurgiei, chimia şi petrochimia nu sunt ajutate foarte mult de condiţiile din pieţele internaţionale.


Musafir

#25538 Re: Oltchim: Comisia Europeană ridică semne de întrebare cu privire la privatizarea combinatului

2014-08-27 08:38

#25530: - Oltchim: Comisia Europeană ridică semne de întrebare cu privire la privatizarea combinatului 

 

EC raises questions about Oltchim’s privatization in Romania

The European Commission EC has asked Romania a series of clarifications regarding the privatization of Romanian chemical producer Oltchim. There are some suspicions that the state doesn’t act like a private investor. The EC has also asked about the Arpechim takeover from Petrom, a transaction that might benefit the oil company, Bogdan Chiritoiu, president of the Competition Council, told local Agerpres.

‘There is the suspicion that the acquisition of Arpechim from Petrom could benefit Petrom, because, under these conditions, Petrom would get rid of some very costly obligations with the closing of the refinery, such as the decontamination of the area,” said Chiritoiu.

In the case of Oltchim’s privatization, the EC has asked the Romanian state to prove that is acting as a private shareholder. “The Commission asks explanations regarding the fact that, although Oltchim has debts at the state, the state doesn’t apply an enforcement, as any creditor should do, and this raises questions about a possible state aid,” added Chiritoiu, cited by Agerpres.

Oltchim entered insolvency in January 2013. After several delays, the privatization term was set for December this year.

The company narrowed its loss to RON 114.5 million (over EUR 25 million) in the first half of 2014, down 22 percent year-on-year. In January-June 2013, the company registered a loss of RON 147.4 million.

gogu

#25539

2014-08-27 13:36

Sindicatul Victoria mai traieste ca de cand a plecat nea Cornel nu ne mai informeaza nimeni nimic el de ce nu mai zice nimic a disparut din peisaj de aici se vede ca-l interesa doar functia de director.

nu e picasso

#25540 Re:

2014-08-27 14:44

#25539: gogu -  

 a murit de dorul lui fota,d zeu sa l[ hodineasca],tarina usoara ca piatra de moara cerneve


Musafir

#25541 Times New Roman - ATENTIE! ESTE UMOR VOLUNTAR:

2014-08-27 17:26


 

Privatizare reuşită la Oltchim, după ce lichidatorii au găsit un om dispus să-l cumpere cu condiţia să i se dea şi un ursuleţ de pluş. Clientul a plătit 4 lei pe combinat şi a intrat imediat în posesia ursuleţului, spre invidia altor români care dacă ar fi ştiut s-ar fi băgat şi ei, la cât de frumos era animăluţul de pluş.

Lichidatorii Oltchim spun că au încercat şi alte variante de privatizare, respectiv o tombolă naţională, un concurs de tras la ţintă cu praştia şi un concurs de doborât popice, dar premiile oferite pe lângă combinat nu erau prea atrăgătoare.

“L-am cumpărat mai mult pentru prietena mea, că era aniversarea noastră şi uitasem să iau cadou. M-a întrebat un om de pe stradă, că dacă nu vreau cumva un ursuleţ de pluş. Am zis da şi în 2 ore deja semnasem actele”, spune Decebal Popescu, proprietar Oltchim.

http://www.timesnewroman.ro/


Musafir

#25542 Re: OLTCHIM SA MERGEM SI NOI LA MUNTE CU Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu si sotia Felicia-Ciobescu

2014-08-27 17:44

" Din producţia de PVC, polioli, sodă şi de alte produse chimice pentru care Olt­chim dispune de capacităţi de pro­duc­ţie, combinatul ar genera vânzări de circa un miliard de euro pe an. " - ZIARUL FINANCIAR !!!9 dec 2013

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand Director General Adjunct Operatiuni

Spiru Ciobescu Elena Felicia - Sef Divizia Financiara

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

December 27, 2012near Ramnicu Valcea

Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/ 

 

Musafir

#25543 Re: TALHARII! CAPITALUL DE LUCRU A ZBURAT. OLTCHIM ESTE IN PICAJ. CAND ZBOARA SI CONDUCEREA?

2014-08-27 17:50

#13951: - TALHARII! CAPITALUL DE LUCRU A ZBURAT. OLTCHIM ESTE IN PICAJ. CAND ZBOARA SI CONDUCEREA? 

 

IATA-I PE CEI CARE NE-AU LASAT FARA PAINE PE

MASA PENTRU NOI SI COPIII NOSTRII: P.M. PONTA, CEI PATRU MINISTRII CARE S-AU SUCCEDAT LA MIN. ECONOMIEI ( CHITOIU, VOSGANIAN, GEREA,NITA), GHEORGHE PIPEREA, NICULAE BALAN, BOGDAN STANESCU, MIHAI BALAN, COCLETII, SPIRESTII (ARMAND & FELICIA), CERNEVII (CORNELIUS & CONSOARTA), MIHAIL TALPASANU, POPESCU VALENTIN, NOROCEL MARINESCU, DANIEL PIRNEA, DANA MARDARE MUNTEANU, LAURENTIU ENACHE, MIHAI GURAN, MARIUS PARVU, MIHAI DICULOIU, MARIAN DUMITRU,CERNEV CORNELIU, VICTOR AVRAM.

CE MERITA ACESTI HAINI? CE MERITA ACESTI TALHARI, CARE

NUMAI OAMENI NU SUNT?


Musafir

#25544

2014-08-27 18:09

TREBUIE SA PLATEASCA TOTI CEI VINOVATI DE ACEASTA STARE DE LUCRURI: PONTA, CEI PATRU MINISTRII CARE S-AU SUCCEDAT LA MIN. ECONOMIEI ( CHITOIU, VOSGANIAN, GEREA,NITA), GHEORGHE PIPEREA, NICULAE BALAN, BOGDAN STANESCU, MIHAI BALAN, COCLETII, SPIRESTII (ARMAND & FELICIA), CERNEVII (CORNELIUS & CONSOARTA), MIHAIL TALPASANU, POPESCU VALENTIN, NOROCEL MARINESCU, DANIEL PIRNEA, DANA MARDARE MUNTEANU, LAURENTIU ENACHE, MIHAI GURAN, MARIUS PARVU, MIHAI DICULOIU, MARIAN DUMITRU,CERNEV CORNELIU, VICTOR AVRAM!

STITI CE-AU PROMIS ... STITI CE-AU FACUT!

DACA PROBLEMELE OLTCHIM NU SE REZOLVA IMEDIAT, DACA SALARIILE NU SUNT ADUSE URGENT LA ZI, DACA NU SE PLATESC CAT MAI REPEDE RESTANTELE SALARIALE DISPONIBILIZATILOR ... DEMISIA, "JIHADUL", "POTOPUL"!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-08-27 18:21



Musafir

#25546 05 Decembrie 2013, 14:38

2014-08-27 18:25

http://stiri.tvr.ro/

05 Decembrie 2013, 14:38
05 Decembrie 2013, 14:38
05 Decembrie 2013, 14:38


Musafir

#25547 Re: Chilipir: creditorii Oltchim au aprobat o valoare de 294 mil. € pentru active.

2014-08-27 18:36

#13427: - Chilipir: creditorii Oltchim au aprobat o valoare de 294 mil. € pentru active.  

http://www.zf.ro/

Creditorii combinatului chi­mic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) întruniţi luni au aprobat raportul de evaluare a activelor Olt­chim, estimate la 294 mil. euro dacă se continuă activitatea şi la circa 160 mil. euro reprezentând valoarea de lichidare (dacă s-ar vinde pe bucăţi - n.red.), precum şi înfiinţarea unui vehicul special (SPV) care va prelua activele viabile ale companiei.

Cu alte cuvinte, activele viabile ale Oltchim, grupate într-un vehicul special, fără datorii, ar putea fi vândute cu un preţ cuprins între 160 şi 300 mil. euro, iar banii încasaţi ar fi împărţiţi între creditori.

În total Oltchim datorează creditorilor 793 mil. euro, sumă din care cele mai mari valori le au de recuperat Electrica, cu 150,2 mil. euro, AVAS, înscrisă cu 123,5 mil euro creanţă garantată şi 150,2 mil. euro creanţă bugetară, BCR, cu o creanţă de 78,7 mil. euro, şi Banca Transilvania, care are de recuperat 37,5 mil. euro. Aceştia sunt şi cei care vor recupera cele mai mari sume din vânzarea SPV-ului Oltchim, care va avea loc în primăvara anului viitor.

„La adunarea creditorilor s-a discutat şi aprobat strategia de reorganizare a Oltchim, raportul de evaluare al activelor societăţii care va fi supus aprobării de către judecătorul sindic în câteva zile. Ce pot să vă spun este că între valoarea de lichidare a Oltchim şi valoarea companiei dacă se continuă activitatea există o diferenţă de 155 milioane de euro. Strategia de reorganizare a Oltchim implică două tipuri de acţiuni pe care trebuie să le întreprindem, respectiv să constituim SPV-ul şi să trecem activele viabile ale Oltchim pe SPV şi totodată să selectăm investitorul care să preia SPV-ul.


Musafir

#25548 Re: Nu vin ruşii, nici chinezii!

2014-08-27 18:54

#13330: - Nu vin ruşii, nici chinezii! 

 http://www.viatavalcii.ro


Habar n-am de ce scriu textul acesta, pentru că n-are nici un efect vreun text scris în ziar referitor la Oltchim. Trag nădejde, totuşi, că într-o bună zi, texte de genul celui care-l scriu astăzi vor fi mărturie într-un dosar care-i va pune pe tâlharii de astăzi să plătească pentru ceea ce au făcut judeţului ăstuia şi Oltchimului în speţă. Ieri, doi miniştri au fost condamnaţi la închisoare pentru lucruri mult mai subţiri decât problema Oltchim şi mă gândesc că într-o bună zi o să-i văd pe banca acuzaţilor pe Ponta, pe Chiţoiu, pe Vosganian, pe Gerea şi, de ce nu, pe foarte abilul administrator judiciar, Gheorghe Piperea. Lotul Oltchim, după cum vedeţi, e mai mare decât cel care a primit condamnare ieri, când numai doi miniştri au fost sancţionaţi penal. Mă gândesc că lista poate să continue în cazul Oltchim.

Aşadar, iată cum stau lucrurile. S-au reunit creditorii şi au ajuns la o concluzie pe care o ştiam de mult. Au făcut un pachet rezonabil de instalaţii, care pot să funcţioneze pe rezervele din judeţ, exact ce-şi dorea PCC. Au fixat şi un preţ minim al vânzării acestui pachet, care nu depăşeşte cu siguranţă posibilităţile firmei citate mai sus. Partea petrochimică a poveştii Oltchim, locul unde s-au cheltuit sute de milioane de euro pentru retehnologizare, intră în pachetul datoriilor ce nu mai pot fi recuperate.

Aşadar, statul domnului Ponta trimite la gunoi o jumătate de miliard de euro şi se împrumută la FMI ca să-şi rezolve problemele bugetare. Jumătatea aia de miliard băgată în Oltchim este tot din buzunarele noastre, la fel cum este şi cealaltă jumătate sau cine ştie cât mai trebuie să plătim la FMI. Nici vorbă, deci, de vreun potenţial cumpărător al pachetului întreg de la Oltchim! Toţi cei care au fost plimbaţi pe la Râmnicu Vâlcea, se adevereşte acum, au fost folosiţi pur şi simplu pentru manipularea opiniei publice şi atât. Ţelul băieţilor a fost, din prima zi, să radă Oltchim de pe harta industriei petrochimice europene. Am ştiut asta din prima clipă, cum am ştiut din prima clipă că nu vin nici ruşii, nici chinezii, vin şmecherii lui Ponta şi-ai lui Antonescu. Petre Tănăsoaica


Musafir

#25549 Direcţia de Protecţie Socială Rm. Vâlcea

2014-08-27 19:29

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

 


Musafir

#25550 Re: Re: Nu vin ruşii, nici chinezii!

2014-08-27 19:31

#25548: - Re: Nu vin ruşii, nici chinezii! 

 nu se ajungea aici daca nu trada escrocul de cernev,intelegi DOMNULE?  sa si fi vazut de cele bune lucruri omenesti sau lumesti si nu se ajungea aici......DAR CUM TARA ASTA ARE NUMAI TRADATORI SI HOTI,ASTA E ,NE MERITAM SOARTA ,PT CA AM FOST NAIVI SI CREDULI SI INCA MAI SUNTEM......