Ziua Natională a Eroilor Anti-Comunisti

iulica.jpgVoci care țâșnesc dintre umbre, stigmatul durerii ascunse și-o cruce sângerândă… Tot acest tablou tulburător își adună frânturile de vitraliu, astupând golul din suflet,  poate doar un fapt cotidian pentru neștiutori, această picătură naivă respiră printre gratiile timpului lăsând angoasele sociale să-și înalțe strigătul dintre tăceri. Să nu lăsăm petele de sânge amestecat cu lut să se stingă în uitare. Unele secunde își au apogeul lor, altele sunt nereușite. Buzunarul inimii s-a rupt, lăsând compasiunea, „mirul iubirii”, să aducă la suprafață magnificul din centrul ființei.

Mă adresez românilor pentru a promova inițiativa noastră de a se desemna O ZI PE AN eroilor anonimi, pentru a-i omagia și celebra oficial pe toți acei EROI AI ANTI-COMUNISMULUI, împuşcaţi pe frontierele patriei în lupta pentru democraţie, pe care-i plâng şi astăzi în taină şi în suflet, mamele, taţii, soţiile şi prietenii.

Sperăm ca această doleanță a noastră, a românilor de pe mapamond, români care cu greu au reușit să scape din iadul totalitar înainte de anul 1989, lăsând în urmă o dictatură ce presăra peste tot grăuntele pierzaniei, să ni se îndeplinească, pentru că și astăzi ne înfiorăm la amintirea acelor ceasuri crâncene, mai auzim şi astăzi sunetul metalic al gloanțelor dătătoare de moarte, simțim până-n cămara inimii tumultul apelor Dunării ce aștepta tăcută sacrificiul.

Așteptăm cu credință în suflet acea zi, pentru a putea veni toți românii de pe mapamond să aprindem o lumânare și să-i cinstim pe frații noștri care sunt trecuți la cele veșnice de câteva decenii.

Dincolo de ispita întâmplărilor există un remediu al nedreptăților, ele pot fi îndreptate, dacă devenim artizanii propriilor trăiri, spărgând toate tiparele, dând întâietate convențiilor spiritului pozitivist un act de noblețe. Sub lut sângele strigă cerând împlinirea acestei rugăminți, să nu lăsați doliul vremurilor apuse să stea ascuns sub clopote de lacrimi.

Am convingerea că veți răspunde pozitiv strigătului nostru și vă mulțumim anticipat.

„SUNTEM OGLINZI CARE SE REFLECTĂ UNA ÎN CEALALTĂ!”


Iulică Țenea/ Ziarul Națiunea    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Iulică Țenea/ Ziarul Națiunea să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...