Vrem vacanta in luna februarie 2023 pentru copii!

Solicitam acordarea vacantei de iarna de 2 saptamani in luna februarie incepand cu anul scolar 2022-2023 deoarece:

1.    O minte sanatoasa nu se poate dezvolta decat intr-un corp sanatos;

2.    Activitatiile in aer liber iarna ajuta la cresterea imunitatii copiilor;

3.    Toate tarile cu munti din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elvetia, Franta, Cehia samd ) au vacante de iarna, in februarie de 2 saptamani. In Germania de pilda autoritatile au numit vacanța de la final de februarie “Sportferien”, adica vacanța pentru sport;

4.    Sistemul educational din Romania a fost implementat in ultimii 32 de ani in asa fel incat copii sa beneficieze de o vacanta de iarna. Exceptie de la aceasta regula o fac doar 2 ani scolari 2019-2020 respectiv 2021-2022;

5.    Romania devine singura tara din blocul comunitar cu reliefe montane care NU va avea vacanta de iarnă;

6.    Implicaţiile sociale şi economice pe care le- aduce aceasta vacanta întregii industrii turistice montane cat si beneficiarilor /furnizorilor/ servicilor de pe orizontală;

Consecintele lipsei vacantei copiilor din februarie sunt: aglomeratii pe drumurile, care duc in statiuniile montane;

1 cozi la intalatiile de transport pe cablu la sfarsit de saptamana;

2 preturi mari la transportul  pe cablu la sfarsit de saptamana;

3 preturi mari la cazari;

4temporizarea sau stoparea a noi investitii private in turismul montan;

5 Disparitia unei profesii (monitorii de schi ), care nu vor putea avea o activitate coerenta din 10-16 zile / an);

In acest sens, Asociatia Transportatorilor pe Cablu din Romania solicita introducerea unei vacante de iarna in luna februarie de 2 saptamani cu scopul de: creste o generatie de copii sanatosi dezvolta turismul montan in Romania evita cresterea artificiala a preturilor in zonele montane sustine sporturile de iarna  si miscarea in aer liber Sustine si TU introducerea vacantei de iarna de 2 saptamani!

Asociatia Transportatorilor pe Cablu din Romania    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Asociatia Transportatorilor pe Cablu din Romania să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.