VREM LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR-Drepturile omului nu sunt un lux

Am sa incep prin a multumi acelora care vor citi si poate se vor regasi in cele ce urmeaza. Nu este prima " nazbatie" de acest fel a subsemnatei, multi din cei care deja ma cunosc stiu ca de-a lungul timpului , mereu am luat atitudine impotriva nedreptatii . Si de fiecare data am facut acest lucru in mod voluntar motivata fiind de principii si de dorinta de normalitate . Mai mult decat atat am facut-o trecand peste moda zilelor noastre, acea lupta virtuala on line, am facut-o live ,in personam, prin asumare directa a identitatii .

Revenind la oile noastre ,motivul initierii acestei petitii cu  care sper sa rezoneze cat mai multi dintre dumneavoastra este unul ce tine agenda publica de ceva vreme si anume JUSTITIA . 

MAI CORECT ? CELEBRELE PENSII SPECIALE ALE MAGISTRATILOR !

 Dincolo de toata polemica pro sau contra ce se poarta in spatiul public  , doresc ca prin aceasta petitie sa comunicam clasei noastre politice, indiferent ca este la putere sau in opozitie,  modul in care NOI, anonimii de pe zebra vedem Justitia, ce speram noi de la aceasta putere a statului, a carei menire este sa fie in slujba cetateanului . Si care menire de foarte multi ani este trecuta la rubrica" diverse"

Doresc acest lucru pentru faptul ca ? NOI , suntem VOX POPULI ! Si vocea noastra ? E VOX DEI ! Avem o putere extraordinara si trebuie sa invatam sa o folosim . E vremea sa iesim din bula " like & share" si mai mult decat atat e vremea sa iesim din bula nepasarii , indiferentei si a eternului " asta e , ce sa fac eu ?"  Intr-adevar poate doar un singur EU nu poate mult sau poate nu face nimic, dar? O suma de EU formeaza NOI ! Si ? NOI ? e vremea sa gandim , e vremea sa incetam razboiul cu NOI !

Sunt 30 de ani de la Revolutia din '89 . moment in care o alta generatie de NOI am iesit in strada jucand ruleta ruseasca cu viata noastra strigand LIBERTATE !DREPTATE! nu paine, nu telefoane ultradestepte, nu altceva , decat LIBERTATE ! DREPTATE! Cel putin in ultimii 15 ani se pare ca aceasta libertate a fost calcata in picioare " pas cu pas " si cu acordul nostru tacit. Tacerea ? e complicitate, oameni buni .

DACA CEREM DREPTATE ? SA SPUNEM LUCRURILOR PE NUME , DOAR ASA INSEAMNA DREPTATE !

 De peste un deceniu exista o politica a urii , a invrajbirii societatii ,timp in care ? Cei care au promovat si sustinut acest curent si-au vazut linistiti de treburile lor . Si de multe ori ? Au facut-o folosindu-se de Justitie , in doua moduri :

1.PRIN SANTAJ : si aici ma refer direct la acele dosare facute din nimic acelor magistrati apreciati de catre invizibilul sistem omniprezent, ca fiind  incomozi . Dosare facute in baza unor interceptari (platite tot din banul public , ca e important de retinut acest aspect ) tinute "la dospit"pana cand respectivul chiar nu putea fi convins pe nici o cale sa abdice de la deontologia profesionala. . Mod prin care s-a dorit subjugarea unei puteri a statului de catre o alta putere a statului . Cei care nu s-au supus ? Au trait drame ,sa nu uitam pe judecatorii Barsan, Costiniu,Roman, pe cei ce au facut puscarie degeaba si aici sa amintim pe procurorul Balasescu sau care au fost exterminati la propriu si nu trebuie uitat judecatorul Mustata . 

2. PRIN COLABORARE DIRECTA: si aici se incadreaza " uneltele" . Cei care apartin aceleiasi bresle si carora li se datoreaza oprobiul public impotriva intregii bresle. Nu poti sa le negi existenta , pentru ca asta ar insemna sa negi dramele unor oameni deveniti tinta si ale caror cazuri sunt de notorietate publica . 

........................................................................................................................

Agenda publica este tinuta de " aceasta taiere a unor stipendii " . Pe de o parte magistratii invoca un drept , motivand faptul ca prin apartenenta la aceasta breasla sunt nevoiti sa accepte unele restrictii fata de orice alt cetatean .Corect partial , cu mentiunea ca ,fiecare dintre noi atunci cand ne decidem ce cariera alegem ,suntem in situatia liberului arbitru . Adica ? O facem de buna voie, presupunand ca stim exact la ce ne inhamam.

Pe de cealalta parte, beneficiarii actului de justitie , invoca abuzurile , ce au existat si exista , ce nu pot fi negate. Sunt de notorietate deja in spatiul public cazurile grave de abuz, pe care daca le privesti si le analizezi ti se pare ca anii '50 cei mai negri din istoria recenta , parca palesc. Si te intrebi firesc , cum a fost posibil ? Pai a fost ,si  cu complicitatea noastra SOCIETATEA  prin tacere , indiferenta , neimplicare , TEAMA ! Si a fost posibil ? pentru ca o mana de oportunisti au speculat la maxim toate cele mai sus mentionate  . 

..................................................

Personal ,consider ca NOI aceia care consideram ca nu Kovesi , Danilet , Negulescu , Onea , Ardelean , Man, Tarcea, Stanciu , Bogdan si altii din aceasta gama reprezinta JUSTITIA SI INTREAGA BREASLA A MAGISTRATILOR !

PENTRU O CLIPA FIECARE SA FIE UN JUDECATOR IMPARTIAL ! SA JUDECAM LA RECE ,LOGIC SI SA FIM DE ACORD CA NU E CORECT CA PENTRU SUS MENTIONATII SA PEDEPSESTI O INTREAGA BREASLA.

INSA PE DE CEALALTA PARTE ? DACA NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE ? LA FEL DE LOGIC SI RATIONAL ESTE SA EXISTE O  LEGE CLARA A RASPUNDERII MAGISTRATILOR .NU CEEA CE ESTE ACUM , CAND DE FAPT NU RASPUNDE NIMENI SI UNICUL CARE PLATESTE OALELE SPARTE --ESTE STATUL ROMAN-ADICA FIECARE DINTRE NOI . 

NU ,SA PLATEASCA DIRECT CEL CARE A GRESIT ! DACA VREI DREPTURI SI ITI SUNT ACORDATE ? ATUNCI TREBUIE SA INTELEGI FAPTUL CA ACESTE DREPTURI PRESUPUN SI OBLIGATII ! SA SE TERMINE CU BATAIA DE JOC , CU AERELE DE CASTA SUPERIOARA DE ORIGINE DIVINA , CE NU POATE FI ATINSA DE PRIVIREA MURITORULUI DE RAND . 

IN LIMBAJ SIMPLIST CA SA INTELEAGA ORICINE CITESTE ACESTE RANDURI :

SUNT DE ACORD CA MAGISTRATII SA FIE PLATITI REGESTE . DAR ? CAND SE DOVEDESTE ( si nu a se dovedi in procese ce tin trei decenii poate crapa petentul sau renunta de scarba, o lege clara cu procedura mai urgenta) CA TU MAGISTRAT JUDECATOR SAU PROCUROR, PRIN ACTIUNILE TALE AI INCALCAT LEGEA? SA PLATESTI CU PROFESIA , AVEREA ( si aici asa o executare extinsa ca sa nu ne ascundem patrimoniul la soti , soacre , matusi si alte rubedenii ) SAU CU LIBERTATEA , DACA E CAZUL. 

.E vremea ca aceasta " gama de unelte " sa raspunda in mod legal pentru toate nenorocirile infaptuite . Si este obligatoriu ca acest lucru sa se intample pentru ca oameni precum Mariana Rarinca , Nela Secara , familia Judecatorului Mustata, Judecatorii Birsan, familia Mariei Cociorvan, procurorii Angela Ciurea , Iacobescu,  Iorga, Balasescu, Ingrid Mocanu, Daniela Tarau , subiectiv spun chiar si subsemnata si toti aceia care " au fost facuti tinte " iar lista e lunga  doar pentru ca marimile de carton ale vremii au fost deranjate ,  sa se faca dreptate . O dreptate morala, pentru ca material ? Toti banii lumii nu vor returna anii din viata  pierduti din vina unora ce au crezut ca sunt Dzeu pe pamant . 

........................................................

DIN PACATE INSA PE TEMA ASTA ?  INTREAGA BREASLA A MAGISTRATILOR ? UN CUVANT NU SCOATE DESPRE NECESITATEA ACESTEI LEGI . INTREBAREA ESTE : DE CE ? DACA PARTEA CORECTA E DOAR SUPARATA DE PEDEAPSA COLECTIVA CE SE DORESTE A FI APLICATA PRIN TAIEREA UNOR DREPTURI . DE CE NU SOLICITA APARITIA UNEI ASTFEL DE LEGI ? 

O FI CLAR DE CE " O MARE PARTE "A MAGISTRATILOR DORESC CU ARDOARE CA DE EXEMPLU CELEBRUL SIIJ SA FIE EXILAT LA CAPATUL GALAXIEI ,DACA E POSIBIL? FRICA DE ASUMARE A RASPUNDERII ! 

DE CE PARTEA CORECTA A TACUT SI A ACCEPTAT TACIT IN MIJLOCUL EI EXISTENTA UNOR ELEMENTE TIP UNEALTA ? 

In incheiere,

DRAGA SOCIETATE CIVILA ! REVIN SI SPUN NU TOATA POLITIA E CORUPTA , NU TOTI PROCURORII SUNT CORUPTI, NU TOTI JUDECATORII SUNT CORUPTI ! NU JUDECAM LA PAUSAL.

DAR NICI  NU TACEM PENTRU CA ? DEVENIM COMPLICI ! SI PIERDEM DREPTUL DE A NE VAITA ! 

 DACA NU TE LUPTI PENTRU CEEA CE VREI ? MERITI CEEA CE AI ! VREM O JUSTITIE CU ADEVARAT LIBERA , IMPARTIALA SI DREAPTA ? ATUNCI HAIDETI SA NE SI IMPLICAM PUTIN , DACA NOI STAM DOAR SPECTATORI LA MARGINEA TERENULUI,VAITANDU-NE MIORITIC? DACA NU REUSIM SA NE DEBARASAM DE A FI ADEPTII STARII DE FATALITATE ? CELE CARE EXISTA LE FEL VOR RAMANE ! 

 "IUBESC TRADAREA , DAR URASC TRADATORII !" 

Va multumesc tuturor, 

Mihaela Marinescu 

 

 

 

 

 


MARINESCU MIHAELA    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe MARINESCU MIHAELA să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook