Vrem demisia managerului Termoficare SA, Stănel Necula!

Domnului Ilie Bolojan,

Primar al Municipiului Oradea  

Stimate domnule primar,  

 

         Vă scriem în numele mai multor orădeni nemulțumiți de activitatea desfășurată de către managerul Termoficare SA, Stănel Necula, companie responsabilă cu distribuirea agentului termic în orașul nostru.  

        Nemulțumirile sunt legate de faptul există probleme cu furnizarea agentului termic, deși ar trebui să funcționeze la parametri normali, încălzirea centrală lasă de dorit. Totodată, un alt motiv întemeiat de nemulțumire are la bază efectuarea de lucrări la rețeaua de distribuție  în această perioadă, întrucât aceste lucrări trebuiau efectuate pe  perioada verii, când nu cauzau același nivel de discomfort în casele orădenilor, care au fost privați în nenumărate rânduri de apa caldă și căldură.   Deși există probleme legate de căldură, care nu este livrată la parametrii normali, facturarea se face la prețul complet de 240 de lei pe gigacalorie, creeând un prejudiciu în buzunarul consumatorului, lucru pe care, noi, orădenii care nu beneficiăm de servicii conform prevederilor contractuale, nu-l considerăm normal.  

        La toate aceste probleme existente, se mai adaugă și problema legată de lipsa stocului necesar de combustibil solid, care are putea fi una dintre explicațiile pentru care agentul termic nu este furnizat la parametrii normali în casele orădenilor. Toate aceste probleme legate de furnizarea agentului termic, încununate de lipsa stocului necesar de combustibil solid, denotă indolență din partea managerului Termoficare SA, Stănel Necula, care este depășit de situația cauzată, astfel vă cerem demiterea acestuia.  

       Sperăm să luați act de cererea noastră, iar din poziția pe care o aveți să o soluționați ca atare, ținând cont de motivele expuse mai sus, motive care au cauzat și cauzează în continuare discomfort atât în case, cât și în buzunarele orădenilor, discomfort generat de managementul deficitar al domnului Stănel Necula, manager Termoficare SA.