Kanal D, batjocura la adresa telespectatorilor!

Catre echipa Kanal D Romania

Va rugam sa luati la cunostinta faptul ca ati incalcat multe prevederi legale in timpul difuzarii emisiunii "Bravo, ai stil! All Stars" - atat pe platoul de filmare cat si in culise. Comportamentul unei concurente lasa de dorit, acesta nu reprezinta un model bun si lezeaza uneori demnitatea umana, creand de nenumarate ori discriminari de ordin moral. Ne-am adresat de multe ori in mediul online echipei emisiunii si nu am primit raspunsuri de niciun fel, dansii nedorind sa justifice asemenea comportamente, care, dupa parerea noastra nu au tangenta cu tema emisiunii: "stilul".

De asemenea ni s-a incalcat, in decursul a 4 sezoane ale emisiunii "Bravo, ai stil! All Stars", dreptul la informatie publica, un drept prevazut in Art. 31 (1) si (4) din Constitutia Romaniei. Respectiv, la afisarea rezultatelor voturilor publicul in cadrul Galelor saptamanale, dupa parerea noastra, cifrele afisate sub forma de procente nu au corespuns de fiecare data cu realitatea, analizand evolutia concurentelor dar si aplicand matematica pura. Spre exemplu, dupa eliminarea unei concurente din concurs, cifra concurentei favorite era identica cu cifra afisata cu o saptamana in urma (se presupune ca ar trebui ca procentele sa se cumuleze atunci cand o concurenta este eliminata din concurs). Alt exemplu: in timpul Finalei difuzata in data de 16 IUN 2018 la ora 22:00, procentul unor concurente a fost cu mult marit/micsorat, nerespectand o pura socoteala aritmetica. Situatia s-ar fi putut explicita in decursul fiecarei saptamani (in Galele difuzate in fiecare sambata) cu afisarea numarului de votanti online pentru a ne face o impresie clara asupra situatiei reale si pentru a o compara cu ce s-a intamplat in Finala. Asadar lipsa de repere cu care producatorii emisiunii spera sa induca anumite idei sau favorizarea unei/unor concurente inca de la inceputul competitiei, ne ne obliga sa credem ca s-au intamplat lucruri nedorite de publicul telespectator.

Dorim sa intram in posesia informatiei corecte, a datelor precise, afisarea corespunzatoare a fiecarui rezultat atat pe baza de procent cat si de numar exact de voturi. De ex: 36,2% (7205 voturi). Pentru ca multora dintre noi ni se par cifre inventate, care, de multe ori nu au o logica aritmetica. Ne-am dori sa fim informati la orice emisiune care presupune proces de votare cu acelasi sistem de vot clar: procent + nr. exact de voturi exprimate.

Va mai informam ca am depus cateva sesizari incepand cu luna ianuarie 2018 la CNA si ni s-a promis ca se vor rezolva aspectele ce tin de anumite comportamente degradante ale unei/unor concurente. Nu ni s-a raspuns nici pana in ziua de azi. Sa intelegem ca echipa KANAL D este scutita de amenzi atunci cand incalca legea audiovizualului din Romania?
______________________________________________________________________

SOLICITAM INFORMATII CLARE CU PRIVIRE LA DESFASURAREA PROCESULUI DE VOTARE IN CADRUL EMISIUNII "BRAVO, AI STIL! ALL STARS" DIFUZATA DE KANAL D, CONFORM CU REGULAMENTUL EMISIUNII, AFISAT SI PUS LA DISPOZITIE PUBLICULUI. DORIM SA NE COMUNICATI VOTUL EXPRIMAT DE NOI PRIN SMS LA 1230 IN PERIOADA 10-16 IUNIE 2018 SUB FORMA DE PROCENTE DAR SI CIFRE EXACTE NUMAR VOTANTI PENTRU FIECARE CONCURENTA IN PARTE.
_______________________________________________________________________

A) In cazul in care nu veti veni cu dovezi clare si aspecte care sa lamureasca situatia incerta a desfasurarii procesului de vot prin SMS, veti fi supusi la obligatia de a restitui banii cheltuiti de votanti prin procesul de vot desfasurat in perioada 10-16 IUNIE 2018, cu titlul de despagubire baneasca. Ati facut in asa fel incat sa credem ca totul a fost un aranjament intre o concurenta (castigatoare) si echipa KanalD Romania. Demonstrati-ne contrariul!

B) In urma discutiei cu mai multi membri ai comunitatilor si paginilor online dedicate acestei emisiuni vom face in asa fel incat sa urmarim emisiunile dvs doar prin intermediul online iar ca urmare rating-ul dvs va scadea iar situatia nu va fi destul de convenabila pentru dvs. Veti suporta singuri consecintele nerespectarii publicului telespectator, o situatie pe care nu cred ca trustul dvs si-o va dori.

C) Nepotismele si aranjamentele sunt mai presus de tema impusa emisiunii si anume STIL si DIVERTISMENT. In decursul a multor editii, peste 400, ne-ati demonstrat ca stilul si divertismentul nu-si mai au rostul sau capata alte valente, neavand loc de favoritisme ce se observa cu ochiul liber. Alaturi de aceste "atitudini" s-a recurs si la jigniri si la denigrari ale unor concurente de buna credinta. Totul sub "patronajul" producatorilor si al juriului. Este total de neacceptat ca noi, telespectatorii sa observam asemenea comportamente si modele de viziune ingusta pentru societate si sa acceptam denigrari si vorbe nepotrivite aduse concurentelor (probe video constituie chiar editiile acestei emisiuni, postate pe Youtube) care prezinta comportamentele din platou si din culise.

Constituția României
Art. 31 – Dreptul la informaţie
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Mihai Predescu    Contactați autorul petiției