Vreau piste de biciclete in Romania !

Vreau piste de biciclete in Romania ! 

DE CE ?

 

Beneficiile integrarii de infrastructura pentru biciclete in proiectele de urbanism din Romania:

Reducerea dependenței de autovehicule, reducerea congestionării traficului și a impactului negativ asupra mediului.

Contribuie la economisirea spatiului privat si public prin reducerea spatiilor de parcare necesare.

Cresterea valorilor de proprietate adiacente, creandu-se dinamici noi in zona acoperita de traseele pentru biciclete.

          Vitalizarea zonelor de retail prin cresterea vizibilitatii si a vanzarilor.

          Crearea de stimulente pentru oameni in scopul vizitarii micilor afaceri locale, ajutandu-le astfel sa supravietuiasca expansiunii francizelor multinationale.

          Reducerea costurilor de asistenta medicala, individuale, ale companiilor angajatoare si ale statului.

          Diminuarea accidentelor rutiere si cresterea gradului de siguranta pentru toti utilizatorii de trafic modal.

          Oferirea catre navetisti a unor forme de transport convenabile intre domiciliu si serviciu.

          Crearea de optiuni pentru cetatenii de toate varstele privind activitatile recreative in aer liber.

          Romania este o tara de o frumusete aparte, mediul inconjurator reprezentand o valoare ce merita a fi protejata. Excursia de Studiu din Olanda va dovedi cum se pot bucura orasele de o crestere economica sustinuta si de o buna administrare a mediului inconjurator.

 

DE CE ACUM?

  • Comisia Europeană a inițiat o nouă fază a Politicii de Coeziune privind Dezvoltarea României, alocand in acest scop fonduri in valoare de 23 miliarde € pentru perioada 2014 și 2020.
  • Federatia Europeana a Ciclistilor (“ECF”- European Cyclists’ Federation) a identificat fonduri europene in valoare de 6 miliarde € avand ca destinatie initiativele privind ciclismul in Europa. Focusandu-se pe crearea unor retele nationale de parteneri, Campania in valoare de 6 miliarde € va produce in mod garantat schimbari majore in lumea ciclismului. Incepand cu anul acesta, Ungaria a propus deja Planul National de Ciclism pentru perioada 2014-2020, pentru a fructifica fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana.
  • In ultimii ani, sistemul rutier din Romania s-a dezvoltat rapid. Mijloacele de transport intermodale, incluzand infrastructura necesara pentru ciclism, ar trebui planificate si construite ca un sistem interconectat pentru a maximiza randamentul investitiilor si mobilitatea.
  • Oficialitatile oraselor ar trebui sa actioneze rapid in formularea propunerilor referitoare la integrarea infrastructurii necesare transportului alternativ cu bicicleta, pentru a asigura obtinerea finantarilor din partea UE.

DE CE SA TE IMPLICI SI TU?

Avem nevoie de tine! TU – cetatean al Romaniei, TU – utilizator de bicicleta, TU – parinte , care doreste o tara cu un nivel de poluare mai redus si sanatate pentru copiii tai, TU – cel care te-ai saturat sa petreci in trafic spre serviciu ¼ din timpul pe care il petreci la birou, TU – soferul , care nu gaseste locuri de parcare in centrul orasului, TU – cel care vrea o tara ca afara!

Ajute-ne ca initiativa noastra sa ajunga la cat mai multi oameni! Un vot si un share poate fi mesajul tau catre Romania, ca iti pasa de felul in care lucrurile vor evolua in viitor.

Vocea ta conteaza!

http://www.myrighttobike.ro/