Trotuar pe strada Matei Basarab (Odaile, Otopeni)

Matei Basarab cu numere impare este o strada neregulata, cu portiuni mai late sau mai inguste, avand chiar si o portiune cu sens unic.
Atat masinile, cat si bicicletele si pietonii folosesc partea carosabila pentru a se deplasa.

Latimea masurata de la canalul de irigatii cu care se invecineaza si pana in gardurile caselor este variabila, de la 4 la 13 metri, din care carosabilul are aprox 3 m (unde este sens unic) si 5.8 m (unde este se circula in ambele sensuri).

In zonele mai late, langa carosabil este pamant pe care a crescut iarba si care este utilizat azi cu precadere pentru masini parcate, cam alandala.
In prezent nu exista trotuar deloc, pietonii circuland pe carosabil, pe toata lungimea strazii de 700 metri.

Asta este foarte neplacut pentru pietoni, mai ales ca strada face parte dintr-un traseu de genul tura de cartier, utilizat de foarte multa lume pentru a plimba copii in carucior sau mers cu cainele in lesa, facut jogging sau pur si simplu mergand cu prietenii sau partenerul ca sa-ti faci pasii zilnici.

Asadar, de retinut ca beneficiarii reproiectarii incluzand trotuar si pista de bicicieta nu sunt doar riveranii strazii, ci intregul cartier Odai!

Multe case sunt situate foarte aproape de strada, avand curtea orientata spre carosabil. Probabil ca este destul de frustrant pentru acesti riverani sa stea pe terasa sau la un gratar iar la cativa metri sa treaca masini cu 70-80 km/h, desi limita legala este 30.

Zona are un potential de dezvoltare imens, iar cu un numar de masini in crestere, trotuarul este esential.

Pentru a putea fi practicabil de catre mamici care isi plimba bebelusii in carucior, trotuarul ar trebui sa aiba o inaltime la jumatate din cea standard pentru ca rampa dintre trotuar si carosabil sa fie cat mai lina, fiind multe drumuri de servitute si parcari in fata portilor.

Avem doua propuneri reprezentate in imaginile atasate, comparand cu situatia actuala.

Haideti sa ne facem cunoscute nevoile catre autoritatile locale, semnand aceasta petitie!

Atasez si postarea de pe Facebook de pe pagina Treizeci la ora care sustine aceasta initiativa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid09JerH2z4quoDkgGBVkXfEk8cELhmRnNhWxSHFJJDVzX3EmCN528NtFvbnUPnKG76l&id=100008838288978

Prezent1.jpeg

Varianta_1.jpeg

Varianta_2.jpeg

Comparatie.jpeg

345208880_624149352605971_237546349669865264_n.jpg

345212071_548261720777677_5389677107273004057_n.jpg

Prin semnătura mea, autorizez Laura Iacob să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.