VREM LEGĂTURĂ DIRECTĂ TCE PLOIEȘTI ÎNTRE CARTIERUL MIHAI BRAVU, GARA DE SUD ȘI HIPODROM

Către:
Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici
Directorul General al S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești, Nicolae Alexandri
Membrii Consiliului Local Ploiești
 
Domnule Primar, doamnelor și domnilor,
 
Noi, locuitorii cartierului Mihai Bravu, dar și din alte cartiere ale Municipiului Ploiești, vă rugăm să vă exercitați prerogativele legale pe care le aveți la dispoziție pentru a rezolva problema lipsei accesului la un transport în comun decent către principalele puncte de interes ale orașului pentru locuitorii cartierului Mihai Bravu.
 
Ca un prim pas în această direcție, vă solicităm să asigurați o legătură permanentă directă între cartierul Mihai Bravu, Gara de Sud și Hipodrom.
 Transport_în_comun_3.2_.png
 
Aceasta ar permite unei bune părți din populația orașului un acces facil către o serie de puncte de interes pentru Gara de Sud, una dintre noile zone comerciale importante, Timken, unități de învățământ liceal sau Universitatea de Petrol și Gaze.
 
În momentul de față aceste zone sunt greu accesibile pentru locuitorii cartierului prin intermediul transportului în comun (necesită schimbarea între diverse trasee care circulă la intervale mari și, de multe ori, nici nu au stații comune) singura alternativă reală reprezentând-o folosirea mașinii personale, în condițiile unui trafic oricum aglomerat și a lipsei accesului la un autoturism pentru o bună parte dintre locuitori.
 
În acest sens, vă propunem trei posibilități aflate la îndemână pe care considerăm că le puteți lua în considerare:
 
  1. Ușoara modificare a traseului 22/22B astfel încât să acopere și zona de blocuri din Mihai Bravu și, de asemenea, prelungirea sa prin incinta Value Center către Hipodrom. Considerăm această soluție cea mai ușor de pus în practică și, de asemenea, cea mai utilă deoarece ar permite acoperirea nevoilor de transport și pentru o bună parte dintre locuitorii zonelor adiacente (ex, Bariera Unirii);
  2. Modificarea traseului 401 astfel încât să acopere și zona cartierului Mihai Bravu.
  3. Mărirea frecvenței de circulație pentru traseul 106.
 
Evident, puteți lua în considerare și alte soluții. Unul dintre aspectele important de avut în vedere pentru oricare dintre posibilele soluții îl reprezintă frecvența de circulație a mijloacelor de transport în comun, frecvență ce considerăm că nu poate fi mai mică de 2 mijloace de transport pe oră.
 
Convinși fiind de faptul că până acum această problemă nu a fost rezolvată doar din cauza lipsei de informații cu privire la existența sa, ne așteptăm ca odată ce aceasta vă este adusă la cunoștință prin prezenta petiție soluțiile necesare să fie implementate în cel mai scurt timp.   

Mihai Polițeanu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Mihai Polițeanu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...