SUSTINETI L34/2019-Plx148/2019, SALVATI ROMANIA DE LA "DESERTIFICAREA" PROFESIEI DE MEDIC VETERINAR DIN ZONA RURALA

In anul 2018 un grup de parlamentari din grupurile:PSD,PNL,PMP,UDMR, ALDE,USR si PRO ROMANIA, intelegand situatia grava a serviciilor medicale veterinare din mediul rural au initiat un proiect de lege pentru modificarea si completarea OG42/2004, privind organizarea activitatii sanitar-veterinare din Romania.Proiectul de lege a fost adoptat cu amendamente, de catre plenul Camerei Deputatilor cu 211 voturi.Din pacate presedintele Romaniei a retrimis in data de 5 iulie 2019 legea pentru reexaminare  catre Parlamentul Romaniei.Aceasta lege este vitala din urmatoarele considerente:asigura un control mai bun al bolilor la animale de catre medicii veterinari de libera practica, asigura proprietarilor de animale garantia unui program de lucru cu publicul de 8 ore/zi, asigura o constientizare si consiliere a proprietarilor de animale privind cerintele de biosecuriate a exploatatiilor, a normelor de bunastare pentru animale, asigura o stabilitate financiara a medicilor veterinari din mediul rural si o crestere a atractivitatii pentru medicii veterinari tineri, contribuie la reducerea exodului de medici veterinari catre alte tari, evita conflictul de interese al medicilor veterinari in cazul certificarii starii de sanatate a animalelor, asigura o supraveghere epidemiologica a intregului teritoriu al tarii etc.Va invitam sa sustineti prin semnarea acestei petitii pentru ca Parlamentul Romaniei sa adopte din nou legea pentru modificarea OG 42/2004 in forma adoptata anterior. Lista de semnaturi va fi depusa alaturi de un memoriu in data de 1 septembrie 2019 la Parlamentul Romaniei.Va multumim pentru sprijin.

Colegiul Medicilor Veterinari din Romania(CMVRO)    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Colegiul Medicilor Veterinari din Romania(CMVRO) să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.