Sustinem pastrarea numarului de clase la Colegiul National Vasile Lucaciu

Ca urmare a Hotararii CA al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, motivata de reduceerea numarului de elevi absolventi ai clasei a-VIII-a din judet, pentru Colegiul National Vasile Lucaciu au fost aprobate un numar de 6 clase de a-IX-a , reducandu-se astfel cu doua (2) numarul acestora, respectiv  50 de locuri. In opinia noastra, aceasta hotarare nu a avut in vedere criterii obiective referitoare la performantele scolare, calitatea invatamantului, optiunile elevilor, gradul de ocupare la clasa a-IX-a dupa prima etapa de repartizare computerizata la admitere, procentul de promovabilitate  la Bacalaureat ( in ultimii ani fiind de 100%} si nu in ultimul rand ELEVUL, principalul beneficiar al actului educational.

Singurul criteriu avut in vedere este "ECHILIBRAREA NUMARULUI DE CLASE LA COLEGIILE NATIONALE SI LICEELOR TEORETICE, RESPECTIV 6 CLASE PE NIVEL LICEAL", criteriu care nu aduce nici un beneficiu calitatii invatamantului din judet.

Calitatea absolventilor CNVL este recunoscuta si apreciata in mediul universitar atat din tara  cat si  in strainatate,  numerosi absolventi urmand Universitati de prestigiu la nivel international.

Ne dorim ca  si in anul scolar 2021-2022 Colegiul National Vasile Lucaciu sa functioneze cu acelasi numar de clase (locuri).

Asociatia de parinti Colegiul National "Vasile Lucaciu"-    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Asociatia de parinti Colegiul National "Vasile Lucaciu"- să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.