SUSȚINEM O MAJORARE REALĂ ȘI ECHITABILĂ A SALARIILOR DIRECTORILOR DE ȘCOALĂ!

 
 
Bună ziua!
   Această petiție online, care urmează a fi adresată ME, vine ca o reacție de nemulțumire a directorilor/directorilor adjuncți din sistemul preuniversitar din România, nemulțumire izvorâtă din propunerea FSLI ca majorarea salariilor directorilor să se facă cu doar 10% față de cel mai mare salariu de profesor! Referitor la acest aspect, considerăm că nici măcar procentul de 30% nu ne va duce în vârful ierarhiei funcțiilor din școală. Părerea noastră este că ar fi bine să avem salariul de bază ca profesor la gradul și vechimea fiecăruia și o îndemnizație de conducere de minimum 50% care, pe real, ar fi de 40% în plus față de un învățător/profesor cu dirigenție. Motivația noastră se bazează pe faptul că, în acest moment, există profesori, în școlile noastre, cu salariul brut de peste 12.500 lei (vechime peste 25 ani, grad I, dirigenție, gradație de merit). Pentru a fi directorul unei instituții de învățământ în România, sec. XXI, este un lucru extrem de responsabil și complex și trebuie obligatoriu remunerat corect, pentru că niciunde, în nici un alt domeniu sau în alt stat european, funcția de execuție nu este mai bine remunerată decât funcția de conducere. O încadrare a directorului la salariul de bază corespunzator gradului si vechimii fiecăruia cu un spor de conducere de minimum 50 % + spor neuro + hrana ar trebui sa ajungă, în viziunea noastră, la peste 15.000 lei, la un director cu vechime peste 25 de ani și gradul I. Am avea cu 2500 lei în plus la brut față de cel mai mare salariu al unui profesor, ceea ce, la salariul net nu este mult raportat la responsabilitatea și munca prestată și nu credem că efortul financiar ar fi la fel de mare, ținând cont de faptul că numărul directorilor este mult mai mic decât cel al cadrelor didactice.Totodată, suntem conștienți că avem atribuții și responsabilități pe care ni le-am asumat prin contractul de management și cel administrativ și pe care le vom duce la bun sfârșit, însă, remunerația muncii noastre ar trebui să fie tot pe măsura responsabilităților și a muncii depuse.
   În speranța că veți recurge la cea mai bună variantă de a pune directorul în fruntea ierarhiei salarizării unei instituții de învățământ preuniversitar, ceea ce este absolut normal, vă mulțumim și vă asigurăm de tot respectul nostru!
 
Semnează,
Grupurile de wattup ale directorilor de școală/directori adjuncți
Cafeneaua directorilor 1 și Cafeneaua directorior 2
 
 
 
Trimis acum 1

Braileanu Sorin    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Braileanu Sorin să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...