Sustinem impozitarea cladirilor si terenurilor Bisericii

Din dorinta de a arata ca  mediul online sustine ideile bune, constructive, indiferent din partea cui vin ele, de data aceasta dorim sa venim in ajutorul Guvernului Romaniei pentru elaborarea proiectului de buget pe anul 2015.

In anul 2013 Guvernul propunea masura impozitarii cladirilor lacase de cult si a terenurilor aflate in proprietatea sau administrarea bisericilor pentru atragerea unor sume considerabile la bugetul de stat si evitarea introducerii de noi impozite sau cresterii altora deja existente.  La acel moment, dl Liviu Dragnea se opunea acestei idei.

In scopul punerii in practica de catre Guvern a promisiunilor facute pentru anul 2015, (cresteri salariale, de pensii, pastrarea cotei unice, etc) consideram ca este oportun sa sustinem ideea impozitarii cladirilor si terenurilor aflate in proprietatea/administrarea bisericilor, deci modificarea Legii 571/2003 Cod fiscal (art. 250) care reglementeaza aceste scutiri de taxe. Avand in vedere ca Biserica este sustinuta atat cu sume importante de la bugetul de stat, cat si prin prin taxe si donatii , ca realizeaza venituri din vanzarea de produse specifice, ca beneficiaza de o serie de alte scutiri de taxe, consideram ca aplicarea acestui impozit nu va afecta considerabil veniturile acestei institutii, dar in schimb ar fi un castig important si benefic pentru bugetul de stat.

Dorim ca aceasta initiativa sa nu fie considerata un afront la institutia Bisericii, ci doar o solutie practica pentru rezolvarea problemelor economice cu care se confrunta tara. Suntem optimisti ca reprezentantii Bisericii vor sustine la randul lor eforturile Guvernului Romaniei, asa cum au dovedit ca pot sa o faca cu diverse alte ocazii.

Va multumim!