Sustine aprobarea Registrului spatiilor Verzi al Municipiului Bucuresti

fb35566d-ecbb-4cb1-bf22-ef37c268d7b7.jpg

Asociatia pentru Dreptul Urbanismului initiaza demersurile pentru introducerea pe ordinea de zi a CGMB si aprobarea de catre CGMB a Registrului Spatiilor Verzi al Municipiului Bucuresti.  

Asociatia solicita Primarului general al Municipiului Bucuresti sa introduca pe ordinea de zi a CGMB aprobarea Registrului Spatiilor Verzi al Municipiului Bucuresti, si solicita CGMB aprobarea Registrului Spatiilor Verzi al Municipiului Bucuresti.

Conform adresei comunicata de Directia Mediu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti “s-a realizat Registrul Spatiilor Verzi in anul 2011 dar pana la data prezentei (ianuarie 2021) nu exista un act administrativ emis de CGMB pentru aprobarea registrului”. In forma actuala, documentatia existenta la PMB si denumita Registrului Spatiilor Verzi al Municipiului Bucuresti “are doar rol informativ, tehnic, fara insa a produce efecte administrative si juridice” in lipsa aprobarii ei de catre CGMB.  

Nu poate exista nicio motivatie pertinenta pentru care in perioada 2011 - 2021, deci intr-un interval de 10 ani, Primarul Municipiului Bucuresti sa nu fi introdus pe ordinea de zi a CGMB aprobarea Registrului Spatiilor Verzi al Municipiului Bucuresti.

Nu poate exista nicio motivatie pertinenta pentru care in perioada 2011 - 2021, deci intr-un interval de 10 ani, CGMB sa nu fi aprobat o forma a Registrului Spatiilor Verzi al Municipiului Bucuresti, fie ea si incompleta.  

In contextul actual in care in societate se dezbate intens cu privire la realizarea / anularea / suspendarea planului / planurilor de urbanism ale orasului, iar unul dintre motivele cel mai des invocate este tocmai lipsa inventarului spatiilor verzi, sau abuzurile realizate asupra acestor spatii, de catre toti actorii implicati in dezvoltarea orasului, apare cu atat mai necesara si obligatorie aprobarea si oficializarea Registrului Spatiilor Verzi al Municipiului Bucuresti.    

Asociația pentru Dreptul Urbanismului este înființată în scopul promovării, susținerii și dezvoltării domeniilor urbanismului, amenajării teritoriului, construcțiilor protecției mediului, patrimoniului cultural construit și promovării dreptului urbanismului în România ca ramură de drept.


Asociatia pentru Dreptul Urbanismului    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Asociatia pentru Dreptul Urbanismului să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...