Suspendare plata penalitati pentru avocati

Avand in vedere:

- situatia economica a Romaniei, starea de urgenta, situatia ca unii colegi avocati lucreaza pe nise de clientela care nu este situata in partea de asistenta de urgenta, ca instantele au limitata activitatea exclusiv la cauze urgente si ca noi clienti si consultatii in perioada de stare de urgenta nu sunt probabile,

Solicitam caselor de asigurari a avocatilor si barourilor din intreaga tara urmatoarele:

1. micsorarea contributiei minime obligatorii, vazand ca in perioada aceasta veniturile medii nu vor fi cele anterioare crizei, mentinand un minim lunar sub jumatate din minimul actual;

2. suspendarea platii oricaror penalitati de intarziere;

3. initierea de demersuri pentru a afla care este situatia actuala a veniturilor avocatilor la nivelul tarii;

4. demersuri pentru ajutorarea financiara a avocatilor, inclusiv prin masuri guvernamentale si politici sociale;

5. indrumari concrete din partea barourilor pentru avocati privind activitatea actuala, contactul cu instantele care isi deruleaza activitatea in mod exceptional integral, centralizarea acestora etc.

Cerintele de mai sus tin seama si de faptul ca avocatura a avut pierderi financiare inclusiv in perioada de proteste a magistratilor si grefierilor, aceasta contribuind la termene prelungite si onorarii incasate mai tarziu, dosare de instanta prelungite, asadar efort mai mare pentru acelasi onorariu.

De asemenea, tin cont si de situatia economica actuala in care inclusiv bancile, persoane private, isi sustin clientii, in urma unor negocieri cu Guvernul Romaniei, in sensul de a ingheta executarile creditelor si suspendarea platii ratelor.

Sunt increzatoare ca, in calitatea lor de organe reprezentative si de sustinere a profesiei de avocat, barourile si casele de asigurari vor veni in intampinarea nevoilor avocatilor.

 

Multumesc,

Av. Liliana Gradinaru


Av. Liliana Gradinaru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Av. Liliana Gradinaru să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook