Susținem păstrarea celor trei specializări (muzică/arte plastice/arhitectură și design), pe nivel liceal, în cadrul Colegiului de Arte Baia Mare

Ca urmare a ultimelor decizii, luate pe fondul scăderii numărului de elevi de clasa a VIII-a, pentru Colegiul de Arte Baia Mare au fost aprobate 2 clase de a IX-a, cu 56 de elevi în total, pentru anul școlar 2021-2022. Acest lucru conduce la comasarea/pierderea unor specializări. Pe baza studiilor efectuate privind intenția de accedere a elevilor de clasa a VIII în invățământul liceal, 8% dintre viitorii absolvenți ai învățământului gimnazial din Județul Maramureș doresc să se îndrepte spre învățământul liceal vocațional artistic. Acest procent reprezintă un număr de elevi mai mare decât cel care poate fi cuprins în cele trei clase de liceu pe care Colegiul de Arte Baia Mare le propune de mai mulți ani: 1 clasă de muzică, 1 clasă de arte plastice, 1 clasă de arhitectură și design. Acest procent permite, și a permis și în anii anteriori, concurență și selecție de calitate. Calitatea absolvenților de liceu este apreciată de mediul universitar de profil din țară. Ne dorim în continuare cele trei specializări în clase distincte. Dorim să oferim șansa elevilor talentați să se pregătească și să se dezvolte din punct de vedere artisitc în singura instituție de învățământ vocațional artisitc de nivel liceal din Județul Maramureș. Mulțumim tuturor pentru sprijin!

Filip Dan - Colegiul de Arte Baia Mare    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Filip Dan - Colegiul de Arte Baia Mare să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.