Studenții de la Universitatea „Transilvania” din Brașov vor ca din semestrul al 2-lea să se înceapă cursurile,laboratoarele,seminariile,orele de proiect și pregătirea pentru examenul de diplomă

        Către toți cei din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov 

 

        Această petiție este semnată de către studenți ai Universității „Transilvania” din Brașov și nu numai, o petiție în care solicităm începerea cursurilor din semestrul al doilea în scenariul hibrid.

        Țin să încep prin a afirma faptul că există doua posibilități de a urma studiile Universitare,la zi sau cu frecvență redusă.Ținând cont că mulți dintre noi am optat încă de la început pentru a urma cursurile la zi,este absolut normal ca atunci când ni se oferă posibilitatea de a ne întoarce fizic la școală,noi să ne bucurăm de acest lucru.

         Pandemia a avut un impact ,evident negativ asupra învățământului ,indiferent de forma sa.Dar oare ,dacă nu era pandemia,ar mai fi avut unii motivul sau luxul de a spune că nu este ok să facem facultate fizică?

         Dintotdeauna, s-a știut un lucru,acela că locurile la cămin sunt limitate la fel ca și locurile la buget.Astfel,cine a vrut cu adevărat să facă facultate și-a asumat locul la taxă și la fel și-a asumat responsabilitatea găsirii unui loc de cazare.

        Pe mulți dintre studenți îi deranjează începerea facultății,dar oare care să fie motivul?!Să fie oare, că unii s-au obișnuit în confortul de a studia de acasă?!Să fie oare, faptul ca li se pare mult mai usor „studiul ONLINE”(cu ghilimelele de rigoare),mulți dintre noi știind de fapt în ce constă „studiul si examinarea ONLINE”.

        În ceea ce privește riscul de infectare...Scepticismul este ,evident, vis-a-vis de învățământ.Dar oare câte persoane se infectează la petrecerile din „spatele curții„?Oare câte persoane s-au infectat la petrecerile de Revelion și la cele de Crăciun...?!

        Înțeleg că unii dintre studenți o să vină în Brașov doar pentru 2 ore de seminar,dar cu studenții de la Medicină,cu studenții facultăților tehnice ce facem(seminarii,laboratoare și ore de proiect).În plus,să nu uităm de proiectele de diplomă,care în cazul multora dintre noi implică foarte multă muncă practică,pe care evident că nu o putem face de la 200-300km sau poate chiar mai mult de atât.

        Personal, nu am fost ,nu sunt și probabil nici nu o să fiu un student model-eminent.Însă mă gândesc la viitor și vreau să existe oameni capabili în toate domeniile.Acest lucru va fi posibil doar prin studiu fizic și multă implicare,atât din partea Universității,cât si din partea studenților care vor cu adevărat să facă ceva(nu doar să primească o diplomă frumos scrisă și cu niște note care nu reflectă absolut deloc realitate).

 

          Cu stimă și respect ,

          O studentă a Universității„Transilvania” 

       și mulți alți studenți care sunt de aceiași părere!

     scoala_online.png

 

 

 


Oana-Bianca Vulpoiu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Oana-Bianca Vulpoiu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...