Stop transformării trotuarelor de pe Șoseaua Panduri în parcări pentru automobile

Pe Șoseaua Pandurilor au fost demarate ample lucrări de reamenajare a trotuarelor. Mai precis, trotuarele vor fi dramatic reduse la o lățime maximă de 1.5 metri. Ce se vede în fotogafii, delimitat de marcajele cu vopsea, reprezintă exact conturul locurilor de parcare ce vor lua locul spațiului pietonal.

IMG_20200616_085632.jpg

Ca locatari, nu am fost consultați în prealabil, oferindu-se (cu 1-2 zile înaintea începerii șantierului) doar niște afișe sumare din partea companiei executante (Străzi, Poduri și Pasaje București) în care se menționează demararea lucrărilor în zonă.

IMG_20200616_133143.jpg

Cealaltă informare a fost printr-un clip postat pe Facebook de către domnul Primar (poate fi vizionat aici: https://www.facebook.com/100433258377445/videos/257016395746362/) în care se spune că 4509 mp de trotuar vor fi reabilitați. Dacă asta se înțelege prin reabilitare, este îngrijorător. Iar dacă un clip informal postat pe Facebook cu trei zile înaintea demarării lucrărilor este menit să țină locul consultării populației, este cu adevărat trist.

Screenshot_20200616-114936.png

Atragem atenția că arborii bogați și sănătoși care bordează trotuarul vor fi afectați (posibil până la uscare) de tăierea rădăcinilor și betonarea spațiului din jurul lor pentru realizarea acestor parcări.

Totodată, atragem atenția locuitorilor de pe Șoseaua Panduri că marea parte a mașinilor care aparțin locatarilor blocurilor din zonă nu vor mai avea loc în noua configurație a străzii impusă de Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, acestea urmând să aglomereze și mai mult străzile și aleile laterale.

La momentul redactării acestui text, ultima hotărâre a Consiliului Local Sector 5 publicată pe site-ul oficial al Primăriei este cea cu numărul 97/07.05.2020. Transparența decizională lasă de dorit.

hotarari-online1.jpg

Pe lângă faptul că abordarea de-a tăia din spațiile pietonale pentru extinderea arterelor de trafic într-un oraș deja supraaglomerat și poluat lasă de dorit, noile dimensiuni ale trotuarului (conform marcajelor făcute deja de echipele de muncitori) abia dacă lasă loc pentru o mamă ce ar „îndrăzni” să se deplaseze cu un cărucior pentru copii. Iar asta dacă vorbim doar de trafic pietonal într-un singur sens de mers.

IMG_20200616_085327.jpg

IMG_20200616_085314.jpg

Astfel, ca locatari ai blocurilor de pe Șoseaua Panduri, solicităm oprirea lucrărilor și păstrarea trotuarului în forma actuală. Lățirea carosabilului nu este o soluție pentru decongestionarea traficului și, cu atât mai puțin, pentru reducerea gradului de poluare. Iar legat de abordarea destul de tacită a demarării lucrărilor, solicităm consultarea populației locale atunci când vine vorba de decizii și acțiuni cu impact major asupra calității vieții.


Dragos Iorgulescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dragos Iorgulescu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook