STOP SLUJBEI RELIGIOASE IN BOXE - BISERICA de pe Calea Aradului nr.87, Oradea

Cerem oprirea difuzării slujbei religioase prin difuzoarele externe la un volum imposibil de catalogat ca fiind unul civizilat si care nu respecta viața rezidenților din jurul Bisericii aflate pe str. Calea Aradului nr. 87. Această Biserică își difuzează slujbele prin difuzoarele externe la un volum de sunet mult prea mare, deranjand toata zona rezidentiala din jur, in fiecare Sambata si Duminica, uneori chiar si peste 4 ore, deși nu există un motiv întemeiat sau justificat pentru acest fapt!

Volumul la boxe e atat de mare incat nu poți sa te odihnesti in propria casa deoarece te trezeste sunetul slujbei din somn, chiar daca toate geamurile apartamentului sunt inchise si chiar daca apartamentul se afla la o distanta de 200-300m de Biserica (nu mai discut despre apartamentele aflate in imediata vecinătate). Slujba trezește inclusiv bebelușii din somn (care au o nevoie atât de mare de somn!). Oamenii nu se pot odihni dupa o săptămana de munca pentru ca aceasta Biserica îi obliga sa asculte slujba in propria casa, fără voia lor, chiar daca toate geamurile sunt închise. Nu ar trebui sa existe un asemenea comportament sfidător din partea unui preot, care mai mult, ar trebui sa dea dovada de empatie (doar acesta e rolul sau) si sa răspundă prompt rugăminților oamenilor pe care ii deranjează. Chiar si credincioșii spun că acest preot indeparteaza oamenii de la religie si credință, in loc sa ii apropie. Vecinii noștri aleg sa meargă la alte biserici la slujbe din aceasta cauza. Nu mai vorbesc despre persoanele mai puțin religioase, cărora li se pare absolut aberant să asculte aceste slujbe, ajungând sa nu-l mai agreeze pe acest preot ce impune credința cu forța (ceea ce, evident, nu se poate).

Mentionez ca acest lucru se intampla in fiecare Sambata si Duminica fara ca vreun credincios sa se afle in afara incintei Bisericii. Toata zona e deranjata si bulversata de aceasta situatie perpetuanta. Mai mentionez ca s-au făcut numeroase plangeri la Politia Locala, dar si ca au fost mai multi rezidenti sa discute cu preotul bisericii, incercand sa ii explice ca deranjează tot cartierul, in vederea rezolvării situației pe cale amiabila, însă fără niciun rezultat. Acest preot pur si simplu sfideaza rezidentii si nu vrea sa accepte sau sa înțeleagă ca deranjează o mulțime de oameni.

Dacă ne raportăm la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice, aceasta incriminează tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.

Situația (nejustificată) în care biserica deranjează prin difuzarea slujbei cu boxe poziționate în exteriorul său nu este o excepție și prevalarea de această dispoziție în situația dată duce la un abuz de drept.

Cerem autoritatilor rezolvarea urgenta a acestei situatii. Bunul simt si respectul pentru ceilalti nu ar trebui sa fie selectiv si respectarea dispozitiilor normelor de liniste publica nu ar trebui sa fie aplicate selectiv.

Pentru a proba afirmațiile de mai sus, dețin numeroase înregistrări si filmari însă nu pot fi atașate la petiție. Până la cinci(!) ore, in fiecare Sambata si Duminica, precum si in zilele de sărbătoare, slujbele sunt “transmise” la difuzoarele externe, incepand cu ora 9:00 deși nu cere/dorește nimeni acest lucru. In aceasta zona nu se mai poate dormi dupa ora 9:00 dimineața, iar acest lucru e aberant!

Am atasat poze cu nivelul de decibeli înregistrat la o distanta considerabila de aceasta Biserica.

Vă rog să luați act de această petiție si sa acționați in consecință!

Vă mulțumesc!99331D92-13FC-49DB-A9FA-41B0F7F1646D_(1).png9C4BE7D2-436A-49EC-AAEF-BAEADC440D78.png

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Lucian Torjoc să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...