STOP MASACRULUI ASUPRA ANIMALELOR!

CERERE
adresată Parlamentului României

1.STOP MASACRULUI ASUPRA ANIMALELOR! ÎNCHIDEREA GRĂDINILOR ZOOLOGICE ŞI MĂRIREA PEDEPSELOR PENTRU ABANDON, ABUZ SAU VÂNZARE ILEGALĂ DE ANIMALE!

2. PROPUNERE PENTRU CAMPANIE DE STERILIZARE-PROIECT PENTRU STERLIZAREA OBLIGATORIE

Doamnă Preşedinte a Senatului,
Domnule Preşedinte al Camerei Deputaților,
Doamnelor şi domnilor Senatori și Deputați,

Asistăm la un masacru, altul decât războiul din Ucraina, un masacru care este permis în interiorul granițelor ţării noastre! Mahatma Gandhi spunea: ,, Gradul de civilizaţie al unui popor, se măsoară după felul în care îşi tratează animalele." Dacă e să ne luăm după aceste vorbe, înseamnă că suntem un popor de barbari, un popor care permite schingiuirea animalelor, un popor care permite cetăţenilor să bată animalele cu sălbăticie şi să urce videoclipurile pe Tik Tok. Știu că nu e o temă electorală prea ofertantă, dar vreau să vă spun că la cei 20 ani ai mei folosesc destul de mult rețelele de socializare. La un simplu scroll pe Facebook am văzut videoclipuri pe care nu mi-aş fi dorit să le văd vreodată: câini incendiați de vii, pisici călcate în picioare la propriu şi cai bătuți cu o ură fără margini. Nu am căutat niciodată astfel de videoclipuri, ele au apărut fiind distribuite de oamenii furioși și ong-urile care sunt copleșite de acest fenomen. La acest tip de conținut au acces inclusiv fiii şi fiicele dumneavoastră încă de la vârsta fragedă de la care mulți părinți hotărăsc să pună un telefon în mână copiilor lor. Inclusiv ei sunt expuși la acest tip de violență. Are statul român o evidență a cazurilor de abuz asupra animalelor? Sunt curios ce s-a întâmplat cu acel grup de tineri care, într-o zi oarecare, a decis să ardă blana unui câine. Doamenlor domnilor deputați și senatori, sunteți demnitari într-un stat ostil unor forme de viaţă care nu au greşit cu nimic, dar au avut ghinionul să se nască într-o ţară care, deşi creştină, încă departe de a înțelege sensul cuvintelor din Biblie. Dumnezeu le-a permis oamenilor să ucidă animale pentru a-şi proteja viaţa ori pentru a-şi asigura îmbrăcămintea. Biblia arată că oamenii pot ucide animale şi pentru a-şi asigura hrana. ,,Toate creaturile vii, care se mişcă, să vă servească drept hrană", se spune în Geneza 9:3. Chiar şi Iiaus şi-a ajutat discipolii să prindă peşte, pe care apoi l-au consumat (Ioan 21:4-13). Cu toate acestea, Biblia spune că Dumnezeu ,,îl urăşte negreşit pe cel ce iubeşte violenţa" (Psalmul 11:5).

Aşadar, fac apel la dumnevoastră, mare parte cu frică de Dumnezeu, să stopăm acest masacru, să stopăm aceste bestii din a continua să chinuie suflete vulnerabile şi fără apărare, astfel să luăm povara de pe oamenii care îşi lasă locurile de muncă, uneori chiar și viața personală şi familia, pentru a ajuta animale abandonate pe şosea, prin păduri, prin orașe, să sprijiniți campanii de sterlizare şi informare şi să luați o măsură drastică şi clară: închiderea grădinilor zoologice din România și interzicerea folosirii animalelor în spectacole de circ din toată ţara.

Vă încurajez să găsiți resurse pentru a derula campanii care să stopeze abuzul şi abandonul animalelor! Dacă percepția lui nea Ion, un bunic de 70 de ani dintr-un sat uitat de stat şi de lume şi de stat, nu poate fi schimbată în ceea ce priveşte abandonul animalelor, datoria dumneavoastră, a demnitarilor, e să îl protejați pe nepotul lui nea Ion din a dezvolta o percepție pozitivă despre violență, abuz şi abandon şi din a rupe un lanț al ororilor! De ce e imporatant? Azi e un câine, mâine un copil şi o femeie! E un lanţ periculos care trebuie rupt indiferent dacă proiectul meu pare drastic sau pare că sterlizarea obligatorie e o măsură extremă! Ține doar de voi să puneţi capăt ororilor din România! Cum poate ați obervat, acest proiect vrea să taie de la rădăcină o mentalitate toxică. Rădăcina acestei mentalități e de multe ori formată dintr-un sac negru cu trei pui de câine abandonat pe un câmp! Începeți de acolo! De la firul ierbii pe care zac mii de cadavre de animale!

Marge Andrei-Iulian    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Marge Andrei-Iulian să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.