STOP MANUALE INUTILE! STOP RISIPEI BANILOR NOȘTRI, PE SĂNĂTATEA COPIILOR NOȘTRI

petitie28.jpg

 

 Stimate Domnule Ministru Liviu Pop,

Solicităm retragerea imediată a manualelor aprobate “Educație Fizică și Sport”, respectiv Dirigenție – Consiliere și orientare. Manuale pentru clasa a V-a”, aflate la data anunțului dumneavoastră (27.07.2017) în curs de licitație - pe care vă rugăm să o stopați urgent.

Suntem profund indignați de creșterea numărului de manuale, în condițiile în care le consideram inutile elevilor, un ghid pentru profesori fiind mai mult decat suficient. 
Fiind si cadru didactic si părinte la rândul dumneavoastră, vă amintim că medicii specialiști deja atrag atenția asupra sarcinii zilnice suportate de elevi, care, după cum demonstează studiile științifice de specialitate, deformează colana vertebrală aflată în plină dezvoltare la vârsta gimnaziului și cauzează alte diverse probleme ireversibile de sănătate, copiilor noștri.

Totodată, atragem atenția asupra nevoilor reale percepute de către comunitatea educațională (elevi, părinți, cadre didactice, sindicate și alte organizații), care au fost și sunt ignorate ori respinse de ani de zile, principalul motiv invocat fiind “lipsa bugetului MEN” pentru astfel de cheltuieli. Doar un exemplu în acest sens este Programul Școală după Școală, existent în LEN1/2011, pentru care nu ați formulat niciodata cerere de finanțare la ministerul de resort, deși există dovezi care atestă impactul pozitiv semnificativ asupra reducerii abandonului școlar și a îmbunătățirii substanțiale a rezultatelor și promovabilității elevilor.

Ca și contribuabili de bună credință la bugetul de stat și principali actori în actul educațional (în triunghiul elev-profesor-părinte), considerăm că este necesară o consultare publică generală și imediată privind nevoile reale și prioritățile direcționării bugetului de stat pe educație, aferent anului școlar 2017 – 2018.

Astfel, în baza Legii 544, dorim să ne informați în termenul legal de 10 zile, asupra: 
- Costului elaborării noilor manual propuse 
- Costului tipăririi și distribuției acestora 
- Altor costuri legate de implementarea efectivă a noilor manual 
- Proiectului următoarei rectificări bugetare a MEN

În încheiere, solicităm o întâlnire cu dumneavoastră în săptămâna 31 iulie – 5 august 2017, pentru a discuta toate aceste aspecte și a vă asigura de deschiderea noastră către o reală colaborare și consultare, cu bună-credință și în interesul suprem al copiilor noștri.

Asociatia "Human Catalyst": https://www.facebook.com/AEJSHumanCatalyst/

Grupul de Initiativa Civica "Parintii Cer Schimbare":

https://www.facebook.com/groups/parintiicerschimbare/?fref=ts

 


Grupul de Initiativa Civica "Parintii Cer Schimbare"; Asociatia "Human Catalyst    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Grupul de Initiativa Civica "Parintii Cer Schimbare"; Asociatia "Human Catalyst să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...